English Version
This Site Is Available In English

درمان، فوق ترک و تعادل، فوق درمان است

درمان، فوق ترک و تعادل، فوق درمان است

در کنگره۶۰، آموزش گرفتم که اولین مسئله در آداب معاشرت، تعادل و بی‌تعادلی است. تعادل؛ به معنی به پایداری رسیدن می‌باشد که بیشتر انسان‌ها از همه قشرها و مقام‌ها، از تعادل خارج می‌شوند و موجب رنجش و عذاب اطرافیان خود می‌گردند.

مهندس حسین دژاکام می‌‌فرمایند: «درمان، فوق ترک و تعادل، فوق درمان است.» هیچ انسانی بد نیست و اگر بدی می‌کند، به دانایی و آگاهی نرسیده است. همه بدبختی بشر، از جهل و نادانی اوست. ما بایستی با آموزش و تجربه، ذره‌ذره دانش و آگاهی خود را  بالا ببریم و با این تفکر که انسان‌هایی که بدی می‌کنند، در اثر عدم آگاهی و عدم دانش است، قدری از درد و رنج خود را کم کنیم.

با تقویت نفس خود و خارج شدن از نفس اماره یا حیوانی به نفس لوامه، آداب معاشرت و روش‌های آن به‌درستی اجرا می‌شود؛ مانند غذا خوردن. یکی از نمونه‌های آداب معاشرت، میزان غذا خوردن و چگونه خوردن می‌باشد. کسی‌که این آداب را به‌جا بیاورد؛ با‌ادب و کسی‌که به‌جا نیاورد را بی‌ادب می‌گویند.

از آداب غذا خوردن در مهمانی نیز می‌توان گفت که صاحب سفره، اولین کسی است که غذا را می‌کشد و آخرین نفری است که از سر سفره بلند می‌شود. مسئله مهم دیگر این است که وقتی چند نوع غذا در سفره تدارک دیده شده، تنها یک نوع را انتخاب کنیم. راه رفتن نیز آدابی دارد و اگر این آداب را رعایت نکنیم، دچار آرتروز گردن و بسیاری از بیماری‌های دیگر می‌شویم.

آداب حرف زدن را نیز باید بدانیم؛ زیرا بسیار مهم است و انسان باید روی آن کنترل داشته‌باشد. برای مثال؛ یک‌مرتبه حرف زشتی از دهانش بیرون نیاید، حرف دیگران را قطع نکند و به‌موقع حرف بزند. زمانی‌که آقایان با خانم‌ها صحبت می‌کنند، نباید ضمیر مفرد استفاده کنند؛ به جهت احترام، از ضمیر «شما» در فارسی استفاده می‌شود.

در زمان رانندگی نیز بوق زدن، لایی کشیدن و آشغال ریختن از پنجره ماشین، بی‌ادبی محسوب می‌شود. مراجعه به ادارات نیز آداب و اصولی دارد؛ برای مثال برای نشستن روی صندلی، باید اجازه گرفت. احترام گذاشتن به حقوق دیگران، رعایت کردن فاصله، دخالت و تجسس نکردن در کار دیگران نیز از آداب ادارات است. از آداب معاشرت بسیار مهم، این است که بدانیم هر انسانی؛ چه مذکر و چه مؤنث، چه بچه و چه بزرگ، یک حریم شخصی دارد که باید این حریم حفظ شود.

از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین میزان ادب، وقت‌شناسی می‌باشد که تمام این مسائل در باادب بودن و بی‌ادب بودن ما اثر دارد و نشان‌دهنده شخصیت انسان‌ها می‌باشد.

نویسنده: همسفر محبوبه رهجوی راهنما همسفر شیوا (لژیون هفتم) رشته ورزشی بدمینتون
رابط خبری: همسفر سکینه مرزبان خبری پارک ساحلی سیترا نمایندگی چالوس، رشته ورزشی دارت
ارسال: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر مریم لژیون دوم(دبیر سایت)
نمایندگی ورزش همسفران کنگره‌۶۰

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .