English Version
This Site Is Available In English

ادب به تنهایی، سازنده‌، زیباترین لحظات

ادب به تنهایی، سازنده‌، زیباترین لحظات

سلام دوستان مهناز هستم یک همسفر

کنگره۶۰ یک (NGO) مردم نهاد است که روی مسئله اعتیاد کار می‌کند و برای درمان اعتیاد می‌باشد نه ترک اعتیاد! پایه و اساس این نهاد بر کمک فرد رها شده به فرد در حال مصرف  می‌باشد و تمامی خدمات آن به صورت رایگان می‌باشد و بر عهده خود اعضا می‌باشد؛ این نهاد علاوه بر درمان اعتیاد مواد مخدر، به درمان سیگار و درمان چاقی نیز می‌پردازد.

تعادل از عدل و عدالت گرفته شده است، شاید وقتی کلمه عدل و عدالت را می‌شنویم ناخودآگاه به مساوی و برابر بودن فکر کنیم ولی این طور نیست، عدالت یعنی به تعادل رسیدن یعنی حفظ اندازه‌ها تعادل یکی از مهم‌‌ترین قوانین حاکم بر جهان هستی است‌. اگر تعادل در هستی کمی به هم بریزد  هستی  به سوی نابودی حرکت می‌کند، برای مثال همین باران که منبع خیر و برکت برای زمین است اگر از مقدار متعادل خارج شود و زیاد‌تر ببارد سیل می‌شود و همه چیز را در مسیر خود از بین می‌برد و اگر کم ببارد خشکسالی می‌شود.  این تعادل علاوه بر هستی در بدن ما هم باید باشد تا ما، هم جسم سالم و هم روان سالمی داشته باشیم. فکر کنید اگر یک نمک خوردن ما از تعادل خارج شود برای سلامتی ما چه مشکلاتی پیش خواهد آمد؛ زیادتر مصرف کنیم، دچار فشار خون خواهیم شد و اگر کم مصرف کنیم دچار تیروئید می‌شویم و بدن ما از تعادل خود خارج می‌شود. ما باید در تفکر و افکار خودمان نیز متعادل باشیم، که اگر از تعادل خارج شود، دچار بیماری روحی خواهیم شد .

درمورد آداب معاشرت، آداب جمع ادب است و معاشرت یعنی داشتن رابطه خوب و سالم با دیگران. خود ادب مصداق بارزی بر تعادل است و رعایت نکردن ادب خودش یک نوع بی‌تعادلی محسوب می‌شود؛ برای تمامی انسان‌های دنیا ادب جایگاه ویژه‌ای دارد و خرد جهانی مهر تایید بر آن زده، ادب به تنهایی خودش سازنده زیباترین لحظات برای ما می‌باشد و نداشتن ادب خودش عامل اصلی ساختن لحظات زشت و ناخوشایند است. ادب به تنهایی شاه کلید ورود به قلب انسان‌ها است، امکان ندارد ما با کسی با مهربانی و ملاطفت صحبت کنیم و در جواب بی‌احترامی ببینیم، مگر این‌که آن شخص از تعادل خارج شده باشد، که خود ادب با معجزه خود در قلب آدم‌های نامتعادل، با صبر نفوذ می‌کند.

آقای مهندس در تعدادی از سی‌دی‌های خود در مورد ادب نکات بسیار مهمی را بیان کردند که، این خود نشان از اهمیت بالا و جایگاه ویژه ادب نزد آقای مهندس می‌باشد. برای مثال در یک سی‌دی آقای مهندس در مورد آداب سلام کردن و احوال پرسی صحبت کرده‌اند و فرمودند "سلام کردن وظیفه کوچک‌تر است". البته همه این موضوع را می‌دانیم ولی احوال‌پرسی وظیفه بزرگ‌تر است که اگر دوست داشته باشد اول بزرگ‌تر باید شروع به احوال‌پرسی کند و برای دست دادن کوچک‌تر نباید زودتر دست خود را دراز نماید،بلکه باید صبر کند تا اگر بزرگ‌تر تمایل داشت و دست خود را دراز کرد، دست بدهد. همین موضوع کوچک و ساده زندگی ما، چقدر آداب داشته و چقدر در همین موضوع، جایگاه خاص برای بزرگ‌ترها در نظر گرفته شده است و یا در سی‌دی دیگری، در مورد ورود به اتاق صحبت کرده‌اند و سفارش کردند، بدون در زدن، هرگز وارد هیچ اتاقی نشوید تا اجازه داده شود و پس از ورود نیز، بدون اجازه روی صندلی ننشینید و حتما اجازه بگیرید و بعد بنشینید. آقای مهندس با این ظرافت و دقت به ما آموزش می‌دهند تا در زندگی از ادب و تعادل لازم برخوردار باشیم و در مسیر نور و هدایت قرار بگیریم. 

و در آخر می‌خواهم جمله‌ای از آقای مهندس را بگویم که چندین بار در صحبت‌های خود بیان کردنده‌اند: "برای من ارزش آن مصرف کننده کارتن خواب که وضع ژولیده‌ای دارد ولی مودب باشد، بیشتر از آن آدم سالم و تحصیل کرده‌ای است که ادب ندارد".

منابع : سی‌دی‌های آقای مهندس و مقالات سایت
نویسنده: همسفر مهناز رهجو راهنما همسفر نیره(لژیون اول)
ویراستاری و ارسال: راهنما همسفر اعظم نگهبان سایت

 

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .