English Version
This Site Is Available In English

کلیدی‌ترین موضوع در درمان نیکوتین، بازه‌ی زمانی است

کلیدی‌ترین موضوع در درمان نیکوتین، بازه‌ی زمانی است

لطفاً به‌رسم کنگره خود را معرفی کنید؟


سلام علی هستم یک مسافرآنتی ایکس مصرفی سیگار یازده ماه و بیست‌ویک روز سفر کردم با آدامس نیکولایف به راهنمایی آقای حمید محبی امروز یک سال و شش ماه و ۷ روز هست که از بند سیگار آزاد و رها هستم.

1-لطفاً از تجربیات خودتان در مورد سیگار و سفر نیکوتین کمی برایمان بگویید؟

من از آن دسته کسانی بودم که به‌شدت به سیگار اعتیاد داشتم، به‌طوری‌که هرروز صبح خود را بدون خوردن چیزی با کشیدن دو نخ سیگار شروع می‌کردم، من قبل از ورود به لژیون ویلیام ، قصد درمان سیگار نداشتم، فقط طبق گفته‌ی راهنما و روال کنگره ۶۰ سفرم را  آغاز کردم، حتی ابتدای سفر خود، هزینه خرید آدامس را نداشتم به‌هرحال شروع کردم و خوشبختانه با کمک خداوند و تلاش خودم از زمانی که آدامس نیکوتین را شروع کردم دیگر یک پوک هم به سیگار نزدم و روی پله افتادم، که این موضوع باعث شد خود را یک انسان توانمند ببینم و با اعتماد به نفس بیشتری به زندگی خود ادامه می‌دهم  به‌طوری‌که وقتی  در جمعی حضور دارم اکثر افراد آن  سیگاری هستند ، به سیگاری نبودن خود افتخار می‌کنم.
به نظر من دلیل  اینکه شخصی نمی‌تواند از ابتدا روی پله سیگار بماند این است که دوره‌ی سازگاری و ۳ ماه زمانش را جدی نمی‌گیرد، با این دیدگاه که هنوز زمان زیادی باقی ست ، حین  خوردن آدامس، سیگار خود را مصرف می‌کند جایی که این امر باعث نادیده گرفتن کلیدی‌ترین موضوع در درمان، يعنی بازه‌ی زمانی می‌شود.

۲_چرا از آدامس خوراکی برای جایگزین کردن سیگار استفاده می‌کنند؟

مصرف آدامس خوراکی با کار کردن فک و آرامشی که در اثر جویدن آن به فرد منتقل می‌شود ، بهترین جایگزین برای سیگار است. طبق تعریف سازگاری که همان جایگزینی ماده‌ای با ماده‌ای دیگر است، اگر کسانی که خوردن آدامس را آغاز کرده‌اند کمی صبر کنند و زمان لازم را برای سازگاری به بدن  بدهند، به‌راحتی می‌توانند با نیکوتین خوراکی به نتیجه دلخواه و درمان سیگار برسند.

۳_چند مورد از تغییراتی که ترک سیگار در کیفیت سلامت و درمان شخص ایجاد می‌کند را نام ببرید؟


به نظر من ترک سیگار اولین تغییری که در شخص ایجاد می‌کند تنظیم خواب شب او است و بدون مصرف سیگار فرد خواب راحت  و به‌مراتب شیرین‌تری را خواهد داشت.  همچنین در میل به غذا  و چشیدن طعم واقعی آن و البته از بین بردن زردی چشم‌ها و برطرف کردن سیاهی لب تأثیر فوق‌العاده‌ای دارد


۴_چه دلایل و عوامل محیطی باعث می‌شود انسان‌ها و الخصوص جوانان به سمت سیگار کشیده شوند؟


اولین دلیل دسترسی آسان و موجود بودن آن در همه‌جا است. یکی دیگر از دلایل آن، عوامل محیطی مثل رسانه و سینما و همچنین تأثیر از دوستان و اجتماع است.
امروزه در اکثر فیلم‌ها و برنامه‌ها، از نقش‌های اصلی گرفته تا بازیگران محبوب همگی کشیدن سیگار را امری طبیعی برای هر انسانی جلوه می‌دهند. متأسفانه در اجتماع ،بین پسران و دختران هم  این قضیه صادق است و از سنین پایین تا افراد مسن اغلب سیگاری هستند و تصور می‌کنند که مصرف سیگار باعث ارتقا جایگاه اجتماعی آنان می‌شود.

۵_ چند نمونه مضرات ناشی از مصرف سیگار و قلیان در جسم شخص را نام ببرید؟


همانطور که می‌دانیم مرگ‌ومیر ناشی از مصرف سیگار، بسیار بالاتر از آمار مرگ‌ومیر در اثر تصادفات رانندگی است. در بازیابی و اصلاح سیستم ایکس کسانی که در حال درمان اعتیاد خود به مواد مخدر هستند، سیگار نقش یک بازدارنده را در مقابل شربت اپیوم و تأثیرش در ترمیم سیستم بیو شیمی فرد، ایفا می‌کند. در مورد قلیان اشتباهی که اکثریت افراد می‌کنند این است که تصور می‌کنند قلیان جایگزین خوبی برای سیگار است  و فکر می‌کنند  که تخریب و ضرر آن کمتر از سیگار است، درحالی‌که هر کام قلیان با کشیدن یک بسته سیگار برابر است و در مورد ویپ هم مضرات آن به‌مراتب بیشتر از سیگار است و رایج‌ترین ضرر آن در بدن را می‌توان چرب کردن کبدِ انسان دانست.


کلام آخر:

در پایان از مهندس دژاکام که بستری فراهم نمودند تا به درمان  برسم کمال تشکر را دارم و همچنین از آقا مهدی عباسیان پور و حمید آقا محبی که نقش به سزایی در درمان نیکوتین من داشته‌اند کمال تشکر را دارم.

 

تهیه و تنظیم: مسافر حمید ل 11 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .