English Version
This Site Is Available In English

گروه خانواده ـ وادی سوم مسئولیت پذیری را به انسان یادآوری می‌کند

 گروه خانواده ـ وادی سوم مسئولیت پذیری را به انسان یادآوری می‌کند

وادی سوم: باید دانست هیچ مخلوقی جهت بیهودگی قدم به حیات نمی‌نهد؛ هیچکدام از ما به هیچ نیستیم حتی اگر خود به هیچ فکر کنیم. در مسیر رسیدن به آرامش، تعادل و سلامتی ما در کنگره ۶۰ از طریق ۱۴ وادی نقشه‌ای برای حرکت داریم. این وادی‌ها مانند چراغ‌هایی در مسیر تاریکی هستند که گام‌به‌گام راه درست را به ما نشان می‌دهند. اکنون ما در برابر یکی از عمیق‌ترین و مهم‌ترین ایستگاه‌ها قرار داریم که وادی سوم است. اولین چیزی که باید در این وادی درک کنیم این حقیقتِ باشکوه است که هیچ مخلوقی جهت بیهودگی قدم به حیات نمی‌نهد.

گاهی انسان در لحظات سختی احساس می‌کند وجود او بی‌معنا است یا در چرخه زندگی گم شده است اما وادی سوم به او یادآوری می‌کند که انسان یک اتفاق تصادفی نیست. وجود او بسیار بسیار ارزشمند است و حضورش در این جهان دارای یک هدف و معنای عمیق است. وادی سوم مسئولیت پذیری را به انسان یادآوری می‌کند اما مسئولیت پذیری آسان نیست و چالش‌های زیادی دارد. وادی سوم یک حقیقت را پیش روی ما می‌گذارد. اگر در مسیر زندگی‌ با مشکلات و سختی‌ها روبرو هستیم باید بدانیم که این مشکلات را خود ما با دست‌های خود به وجود آورده‌ایم. این جمله برای بسیاری از ما ممکن است سنگین باشد اما در واقع اولین قدم برای رهایی است.

وقتی بپذیریم که ریشه مشکلات در رفتارها، تصمیمات و انتخاب‌های خودما بوده است قدرتِ تغییر را هم در اختیار می‌گیریم. اگر مشکل را من ساخته‌ام پس این من هستم که باید برای حل آن قدم بردارم. هیچ نیرویی از بیرون برای تو کار نخواهد کرد. بسیاری از ما در انتظار معجزه‌ای هستیم و منتظر هستیم که یک نفر از بیرون بیاید و زندگی‌ ما را درست کند یا قدرتی از بیرون ظاهر شود و تمام مشکلات ما را یک‌شب حل کند. وادی سوم به ما می‌گوید: منتظر نباش. هیچ‌کس قرار نیست از بیرون بیاید و بارِ مشکلات تو را به دوش بکشد. هیچ نیرویی هرچند بزرگ قرار نیست جایگزینِ تلاشِ تو شود. تغییر، یک فرآیند درونی است. اگر می‌خواهی مشکلی حل شود باید خودت دست به کار شوی، خودت تلاش کنی و خودت مسیر را هموار کنی.ان الانسان الا ما سعی؛ معنای واقعیِ هیچ بودن.

شاید بپرسید پس وقتی می‌گوییم ما به هیچ نیستیم منظورش چیست؟ وقتی می‌گوییم ما به هیچ نیستیم یعنی انسان قدرت انتخاب و اختیار دارد ولی در عین حال ما در این دنیا چیزی جز سعی و تلاش نداریم. ‌همان‌طور که آیه شریفه می‌فرماید: ان الانسان الا ما سعی یعنی انسان چیزی نیست مگر آنچه تلاش می‌کند. ‌این یعنی تمام آنچه از ما باقی می‌ماند و تمام آنچه در این جهان به دست می‌آوریم، تنها و تنها برآمده از تلاش و کوشش خود ما است. ما هیچ نیستیم، اما هستیِ با تلاش ما معنا می‌یابد. اگر تلاش نکنیم، چیزی نداریم و اگر تلاش کنیم تمام هستیِ ما در گرو همین سعی و کوشش است. وادی سوم به ما می‌آموزد که مسئولیت پذیر باشیم و با درک ارزشِ وجود خود و با تکیه بر قدرت تلاشِ خود مسیرِ رسیدن به آرامش و تعادل را با قدم‌های استوار طی کنیم.

منابع: کتاب ۱۴ وادی برای رسیدن به خود، سخنان مهندس دژاکام، قرآن کریم
نویسنده: راهنما همسفر زهرا (لژیون سوم)
ویرایش و ارسال: راهنما همسفر الهام، نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سالار

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .