در کنگره۶۰ قضاوت و جهالت مربوط به هم هستند که با افزایش دانایی و بر اساس جهانبینی قضاوتهای نادرست کاهش پیدا میکند و جای خود را به شناخت و درک میدهد. قضاوت فقط از طرف آدمهای جاهل رخ میدهد؛ چون کنگره معتقد است انسانها هر چقدر دانایی و آگاهی داشته باشند کمتر کسی را مورد قضاوت قرار میدهند. ما نباید قضاوت و داوری کنیم و زندگی خودمان یا دیگران را با این کار خراب کنیم. بزرگترین دشمن انسان جهل و ناآگاهی اوست و انسان جاهل مانند یک عقرب میتواند خودش را بزند.
من تا قبل از ورود به کنگره دائماً در حال قضاوت کردن بودم و آرامش و آسایش را از خودم گرفته بودم؛ بدون آنکه فکر کنم چه بر کسی گذشته یا از درد و رنجهای او با خبر باشم یا اینکه خودم را در جایگاه او بگذارم، فقط با یک نگاه و رفتار نادرست و یک حرف نابجا حکم صادر میکردم و از قضاوت خود هم لذت میبردم. گاهی اوقات مسافرم را طوری قضاوت میکردم که او را تا مرز دیوانگی میبردم و او تمام تلاشش را میکرد تا به من بفهماند نباید قضاوت نابجا کنم؛ ولی آنقدر در جهالت فرو رفته بودم که نه گوشی شنوا داشتم و نه چشمی بینا! نمیدانستم که این قضاوتها همچون تیغی هستند که بر قلب خودم و دیگران فرو میکردم، ای کاش بهجای آن همه قضاوت با مهربانی و درک رفتار میکردم.
در پس تمام مشکلاتم، گاهی اوقات از طرف نزدیکترین افراد خانوادهام مورد قضاوت قرار میگرفتم و این قضاوتها چنان ضربهای به روح و جانم میزد که قابل جبران نبود؛ حتی مرا تا مرز خودکشی هم میبرد. کنگره۶۰ به من میآموزد که قضاوت نکنم و به جای آن آگاهی و دانایی خودم را بالا ببرم تا با شناخت خود و دیگران بتوانم از این جهالت رهایی یابم و به آرامش و آسایش درونی دست پیدا کنم. همانطور که جناب مهندس به ما یاد دادهاند، بایستی به دنبال کسب دانایی عام باشیم و دانایی عام؛ یعنی علم زندگی و چگونه سالم زندگی کردن.
در آخر از آقای مهندس دژاکام و خانواده محترمشان سپاسگزارم که چنین بستری را برای ما فراهم ساختند تا آموزش بگیریم؛ همچنین از راهنمای خوبم که درست زندگی کردن را به من آموختند بسیار تشکر میکنم.
نویسنده: همسفر ریحانه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون دوازدهم)
رابط خبری و ویرایش: همسفر شهین رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون دوازدهم)
ویراستار و ارسال: همسفر مریم نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دکتر علیرضا
- تعداد بازدید از این مطلب :
326