English Version
This Site Is Available In English

علم پیچیده نیست و هر چیزی یک کلیدی دارد

علم پیچیده نیست و هر چیزی یک کلیدی دارد

جلسه چهاردهم از دوره بیست و هفتم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی رودکی با استادی ایجنت همسفر آیدا، نگهبانی همسفر حمیده و دبیری همسفر فاطمه با دستور جلسه «جهان‌بینی ۱ و ۲» روز سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

همان‌طور که همه‌ ما مستحضر هستیم یکی از مهم‌ترین مثلث‌های کنگره که آقای مهندس هم به کرّات تکرار می‌کنند، مثلث درمان می‌باشد که از سه ضلع جسم، روان و جهان‌بینی تشکیل شده است. دستور جلسه‌ی امروز جهان‌بینی ۱ و ۲ می‌باشد. استاد امین در سال ۱۳۸۲ جزوه جهان‌بینی ۱ و ۲ را به نگارش در آوردند به دلیل اینکه یکسری حرف‌ها و صحبت‌ها در جلسات گفته می‌شد؛ ولی نه سیستم صوتی پیشرفته‌ای وجود داشت که صداها را با این کیفیت ضبط کند و نه نوشتار مکتوبی برای کسانی که بیرون از کنگره هستند بود. دو تا از ویژگی‌های حائز اهمیت این جزوه که شاید در متون‌های دیگر کم پیدا کنیم، اول اینکه بسیار ساده بیان شده و برای همه قابل فهم است؛ زیرا خودشان همیشه اعتقاد دارند که علم پیچیده نیست و هر چیزی یک کلیدی دارد و آن موضوع باید آنقدر ساده بیان شود که هر کسی با هر سطح از سواد و سنی بتواند آن را برداشت کند و مطلب دوم که در جزوه جهان‌بینی و حتی کتاب ۶۰ درجه وجود دارد، از تصاویر استفاده شده و مدل سازی کرده‌اند تا باعث درک راحت‌تر موضوع شود، برای مثال ما یک فیلم را دو ساعت و یک انیمیشن را یک ساعت و نیم می‌بینیم، ولی ده‌ها مطلب از آن بیان می‌کنیم. در جزوه جهان‌بینی از استخر نام برده شده، شهر وجودی را به نفس تشبیه کرده و مدل قلعه عقل را استفاده کرده‌اند و...

جهان‌بینی چیست؟ جهان‌بینی یعنی برداشت، ادراک و احساس ما نسبت به جهان بیرون و جهان درون که به نظر من این دو جهان درون یکدیگر و مکمل هم هستند و به شدت از هم اثر می‌گیرند؛ اگر کسی در جهان درون خود مدام در حال درگیری و جنگ باشد در جهان بیرون هم این مسئله به شدت قابل رؤیت و مشاهده است. استاد امین می‌فرمایند: جهان‌بینی قابل استفاده و قابل نیاز برای همه‌ی انسان‌ها است؛ ولی چه کسانی به این جهان‌بینی نیاز مبرم دارند؟ کسانی که در تاریکی هستند و می‌خواهند از تاریکی بیرون بیایند و مادر همه تاریکی‌ها، اعتیاد است. جهان‌بینی یک طناب خیلی محکم و یک بند خیلی قوی است که کمک می‌کند ما از تاریکی‌های خود بیرون بیاییم. در مسئله‌ فیزیولوژی و جسم، سدخونی مغز را داریم که کار آن جلوگیری از نئشگی و خارج شدن ما از تعادل در برابر مصرف مواد غذایی است. طبق فرمایش آقای مهندس وقتی برنج می‌خوریم به آن وابسته نمی‌شویم و برنج ما را از تعادل خارج نمی‌کند چرا؟ چون در مغز ما یکسری مویرگ وجود دارد و یک سدخونی را برای مغز در قالب محافظت شده ایجاد می‌کنند که برنج و نوشابه نمی‌تواند از سدخونی مغز عبور کنند؛ ولی الکل و مواد مخدر از آن رد شده وارد مغز می‌شوند و انسان را از تعادل خارج می‌کنند و باعث نئشگی می‌شوند.

در قلعه عقل هم سربازان دانایی که ما آن‌ها را با جهان‌بینی تقویت می‌کنیم، حکم سدخونی را برای صور پنهان ما دارند و نمی‌گذارند هر خواسته‌ای وارد قلعه عقل ما شود. تعریف‌های زیادی در جهان‌بینی مطرح شده است که حتماً همگی خوانده‌اید؛ ولی به نظر من مهم‌ترین آن‌ها مثلث دانایی می‌باشد. دانایی همان سدخونی است، یعنی تشخیص ماهیت خواسته‌ها در هر لباس و هر شکلی، حال جهان‌بینی به ما می‌گوید که دانایی خوب است و هر کسی که دانا باشد زندگی خوبی دارد و مشکلات کمتری سر راه او قرار می‌گیرد؛ پس چرا ما دانا نمی‌شویم؟ یا اگر دانا نیستیم چرا دنبال یادگیری و دانایی نمی‌رویم؟ دوباره در جهان‌بینی ضد مثلث دانایی که اضلاعش تفکر، تجربه و آموزش است را هم بیان می‌کند و آن هم یکسری نیرو هستند که اجازه نمی‌دهند تا این سه نیرو به موازات رشد کنند و آن را در قالب مثلث جهالت که اضلاع آن ترس، ناامیدی و منیت است بیان می‌کند که هر کدام در کنار این اضلاع قرار می‌گیرند و تلاش می‌کنند تا آن یکی ضلع را نابود کنند و این جنگی است که ادامه دارد. جهان‌بینی قوانین بازی را مطرح می‌کند و زندگی همه‌ی ما مثل یک بازی است.

آقای امین می‌فرمایند: هر بازی‌‌ که شما بخواهید شروع کنید؛ حتی ساده‌ترین بازی مثل گل یا پوچ، باید قوانین آن را یاد بگیرید، برای اینکه بتوانيد از آن بازی لذت ببرید و این یاد گرفتن قوانین بازی سخت‌ترین قسمت است و همه‌ی انسان‌ها در این نقطه جا می‌زنند و می‌خواهند این مرحله را حذف کنند، یعنی سختی‌ها را تحمل نکنند و سریع سر میز بازی بنشینند؛ اگر این کار را انجام بدهند نه خودشان از بازی لذت می‌برند و نه باعث می‌شوند که طرف مقابلشان از بازی لذت ببرد و این باعث جنگ و مشکلات می‌شود؛ اگر قوانین زندگی را یاد نگیریم در هر مقطعی، محل کار، خانواده، حتی در تاکسی به مشکل می‌خوریم در صورتی که این بازتاب رفتار خود ما بوده و بر اساس درجه تکاملی من است که آدم‌های رو به روی من تغییر نقش می‌دهند. آقای امین مثال خیلی قشنگی زدند و فرمودند: نیروهای مخرب و بازدارنده و مکمل در جهان هستند؛ ولی این من هستم که نشان می‌دهم آن نیرو کدام روی خود را به من نشان بدهد و مثل این می‌ماند که شما در جاده‌ای که باد تند می‌وزد حرکت می‌کنید که باد حکم بازدارنده را دارد؛ ولی اگر شما سرعتتان را زیاد کنید و بخواهید با آن بجنگید که در وادی چهاردهم خطابه اول (اضداد) هم گفته شده، باد ضد شما می‌شود و حکم مخرب را پیدا می‌کند و شما را از مسیر خارج می‌کند و ماشین شما چپ می‌کند؛ ولی اگر بیائید و قوانین مقابله را یاد بگیرید و دانش آن را کسب کنید، یک چیزی مثل توربین به ماشين خود اضافه کرده که باد را موافق خود می‌کنید و نه تنها باد شما را از مسیرتان منحرف نمی‌کند؛ بلکه مکمل شما هم می‌شود تا مسیر خود را بهتر طی کنید.

به نظر من همه‌ کسانی که الان اینجا هستند از طوفان اعتیاد به همین نحو استفاده کرده‌اند و در مشارکت همسفران می‌شنویم که برای اعتیاد مسافران خود، خداوند را شکر می‌کنند؛ چون راه کنگره را پیدا کردند و می‌توانند آموزش بگیرند. در خاتمه عنوان می‌کنم: یادگیری جهان‌بینی خیلی خوب است؛ ولی اگر کاربردی نشود فایده‌ای ندارد و هر چیزی که روی مثبت دارد، روی منفی هم دارد، مثل آتشی که باعث گرما و پخت و پز می‌شود؛ ولی اگر در جهت منفی از آن استفاده شود باعث آتش‌سوزی جنگل‌ها و انسان‌ها می‌شود و صدمات خیلی زیادی به وجود می‌آورد و روی منفی جهان‌بینی به نظر من این است که با یاد گرفتن آن بخواهم بقیه را متر کنم! امروز در لژیون منیت را یاد گرفتم و راهنما توضیح داد و سی‌دی را گوش دادم؛ ولی چراغ‌قوه را درون خودم نمی‌اندازم که منیت و ناامیدی خودم و یا هر صفت دیگری را پیدا کنم، بلکه دنبال منیت در اطرافیان خود، مسافرم، هم‌لژیونی،خانواده و کسانی دیگر هستم، این یک انحراف خیلی بزرگی برای من است که می‌تواند در قسمت جهان‌بینی پیش بیاید که به جای ساختن خودم آن را بر علیه بقیه به کار می‌برم و فکر می‌کنم من نیازی ندارم تا جهان‌بینی را یاد بگیرم. ساده‌ترین قوانین زندگی که آقای مهندس به کرّات بیان می‌کنند که اگر من همین یک جمله را یاد بگیرم ٪۹۰ راه را رفته‌ام و قانون خیلی بزرگی را یاد گرفته‌ام، ایشان می‌گویند: خوبی، خوب است و بدی، بد است؛ اگر این را در جهان‌بینی یاد بگیریم که خوبی، خوب است و بدی، بد است و هر چه بکارم، همان را درو می‌کنم به نظر خودم خیلی جلو می‌روم. در آخر پیشنهاد می‌کنم همه‌ی شما سی‌دی جهان‌بینی ۱ و ۲ استاد امین که به شدت بی‌نظير است را گوش دهید و در این هفته بیشترین برداشت را از این دستور جلسه داشته باشید.

اهداء حکم قهرمانی و مدال مقام سوم شطرنج مسابقات جام سردار

اهداء لوح به اعضاء لژیون سردار

مرحله 30 سی‌دی همسفر حمیده رهجوی راهنما همسفر فاطمه

مرحله 30 سی‌دی همسفر پریسا رهجوی راهنما همسفر عفت

تایپیست: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر فریبا (لژیون سوم)
عکاس: همسفر مریم رهجو‌ی راهنما همسفر فریبا (لژیون سوم)
ویرایش و ارسال: همسفر نگین نگهبان سایت 
همسفران نمایندگی رودکی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .