قبل از صحبت کردن در مورد صورت مسئله اعتیاد اگر به تاریخچه ترک یا درمان اعتیاد نظری بیندازیم د واقع حلقه گمشدهای که روش درست درمان را به ما نشان نمیداد و باید پیدا میشد این بود که ما از صورت مسئله اعتیاد آگاهی نداشتیم و این ناآگاهی در تمام نقاط جهان حتی کشورهای پیشرفته از نظر پزشکی وجود داشت.
در نشریه ای از کنگره ۶۰ نوشته شده بود که اول ندانی را بدان تا بدانی را بدانی و متأسفانه سالهای متمادی هیچکس تعریف درستی از این مسئله نداشت و واضح است زمانیکه تعریف درستی از یک مسئله نباشد نمیشود برایش هیچ راه حلی پیدا کرد.
آقای مهندس حسین دژاکام تقریبا ۲۷سال پیش در سال ۱۳۷۸ جهانبینی را وارد مقوله درمان اعتیاد کردند و مثلث درمان با سه ضلع جسم، روان و جهانبینی برای اولینبار با صورت مسئله اعتیاد بیان کردند که بهنظر من این امر انقلابی عظیم و خدایی در بحث درمان اعتیاد به وجود آورد.
بنیانگذار کنگره ۶۰دمعتقد بود که در بحث درمان اعتیاد به غیر از جسم و روان مسئله بسیار مهم دیگری بهنام جهانبینی دچار آسیب و تخریب میشود و باید جهانبینی هم به تعادل و درمان برسد.
آقای مهندس معتقد است کسی که مواد مخدر مصرف میکند اضطراب، نگرانی، حقارت و غیره را در اطراف خود بهوجود میآورد و خود و دیگران را دچار آسیب، تخریب و مشکل مینماید. کسی که مواد مخدر مصرف میکند دچار انواع و اقسام تفکرات منفی شده و جهانبینی در پرتو آموزش و دانایی او را از تفکرات منفی و افیونی خارج کرده و به تعادل می رساند؛ پس باید روی مسئله جهانبینی به خوبی کار شود و آموزش لازم داده شود و جسم هم در شرایط مطلوبی باشد. اگر جسم در شرایط مطلوبی نباشد جهانبینی هم بیاثر خواهد بود و سخن گفتن در مورد جهانبینی بسیار دشوار خواهد بود. جسم فردی که خمار باشد و درد و بههمریختگی به سراغش آمده باشد هرگز حوصله پرداختن به جهانبینی را ندارد؛ بهطورمثال زمانی که ما با آموزشهای جهانبینی به دانایی میرسیم و مسائل تازه را فرا میگیریم دیدگاهمان نسبت به چیزهای دوروبرمان تغییر میکند و این تغییر دیدگاه میتواند تحمل جسم ما را تغییر دهد و حسها و صور پنهان ما که همان روان ماست تحت تأثیر قرار میگیرد. کنگره ۶۰ به جهانبینی بسیار اهمیت میدهد؛ چون در نتیجه فعالیتهای انجام شده طی سالها به جایی رسیده که خیلی صریح میگوید برای رسیدن به درمان بدون بازگشت، باید هر سه ضلع جسم، روان و جهان بینی به سلامتی کامل و تعادل برسند و اگر چنین نباشد شاید به ترک اعتیاد و قطع مصرف مواد مخدر برسیم ولی هرگز به درمان و تعادل نخواهیم رسید، پس جهانبینی فقط در درمان اعتیاد تاثیرگذار نیست؛ بلکه در تمام مراحل زندگی میتواند مثمر ثمر باشد.
نویسنده: مسافر ولیالله(لژیون هفتم)
تایپ و ويرايش متن: مسافر عباس(لژیون چهارم)
- تعداد بازدید از این مطلب :
29