English Version
This Site Is Available In English

در کنگره۶۰ از جهان‌بینی آگاهانه سخن می‌گوییم

در کنگره۶۰ از جهان‌بینی آگاهانه سخن می‌گوییم

جلسه چهارم از دوره سی و چهارم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی گیلان به استادی همسفر نجوا، نگهبانی همسفر فاطمه و دبیری همسفر شبنم با دستور جلسه «جهان‌بینی ۱ و ۲» روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۵:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

ابتدا هفته معلم را به تمام راهنمایان کنگره ‌۶۰ علی‌الخصوص راهنمایان شعبه گیلان تبریک عرض می‌نمایم و از راهنمای خود همسفر هانیه سپاسگزارم که امروز این جایگاه را تجربه می‌کنم تا خدمت کنم و آموزش بگیرم. دستورجلسه امروز در مورد جهان‌بینی است.

در کنگره‌۶۰ درمان در سه ضلع جسم، روان و جهان‌بینی صورت می‌گیرد و اعتقاد دارد که درمان اعتیاد تنها مربوط به درمان جسم نمی‌باشد و جهان‌بینی فرد هم باید اصلاح شود؛ زیرا اگر جهان‌بینی فرد رها شده اصلاح نشده باشد امکان بازگشت وی بسیار خواهد بود. اکنون باید بدانیم جهان‌بینی چه تاثیری در زندگی ما دارد که آقای مهندس حسین دژاکام و استاد امین تاکید بسیاری به آن دارند.

همانگونه که از اسم آن مشخص است جهان‌بینی؛ یعنی اینکه جهان اطراف خود، انسان و هستی را چگونه می‌بینیم؟ انسان، با تمام پیچیدگی‌های درونی خود، در کنار میلیارد‌ها انسان دیگر بر روی این کره خاکی زندگی می‌کند. روابط میان انسان‌ها، رفتارهایی که نسبت به یکدیگر  و تأثیری که این رفتارها بر هم دارند، مسائلی هستند که درک آن‌ها نیازمند نگاهی ژرف و ریشه‌ای است که آن را جهان‌بینی می‌نامیم.

هر فرد، به صورت ناخودآگاه و ناآگاهانه، از بدو تولد دارای نوعی جهان‌بینی است که به آن جهان‌بینی فردی اطلاق می‌شود. این جهان‌بینی، به‌ تدریج و در گذر زمان شکل می‌گیرد. عوامل متعددی در شکل‌گیری آن مؤثر هستند، از جمله خانواده، نوع تربیت والدین، برخوردها و گفت‌وگوهایی که میان آن‌ها و فرزند شکل می‌گیرد و حتی کوچک‌ترین رفتارها را شامل می‌شود. علاوه بر خانواده، نظام آموزش و پرورش، معلمان، محتوای آموزشی و محیط مدرسه نیز نقش بسزایی در ساختار ذهنی و نگرشی کودک دارند.

همچنین، تجربه‌های شخصی مانند سفر، مطالعه کتاب‌ها و روابط اجتماعی در کنار فرهنگ عمومی جامعه، عناصر سازنده جهان‌بینی فردی هستند. در کنگره‌۶۰، ما از جهان‌بینی آگاهانه سخن می‌گوییم. در این دیدگاه، باور داریم که جهان‌بینی سالم، برابر است با زندگی سالم؛ اما آیا می‌توان جهان‌بینی را تغییر داد؟ پاسخ قطعی بله است. با مطالعه، تفکر و تجربه می‌توان نگرش خود را تغییر داد. همان عملی که در کنگره‌۶۰ انجام می‌دهیم.

شرکت در جلسات، مطالعه منابع آموزشی و نوشتن سی‌دی‌ها، همه گام‌هایی است که ما را به سوی ساختن یک جهان‌بینی سالم و آگاهانه سوق می‌دهند. نبود جهان‌بینی چه تأثیری در زندگی ما دارد؟ شاید این پرسش پیش بیاید که چرا در کنگره‌۶۰ تا این اندازه بر مفهوم جهان‌بینی تأکید می‌شود، پاسخ این است که نبود یک جهان‌بینی درست و آگاهانه، پیامدهای مهم و گاه مخربی در زندگی فرد دارد.

در ادامه، به چندین مورد از این آثار اشاره می‌کنم؛ نخستین پیامد، سرگردانی فکری و روحی است. فردی که چارچوب فکری مشخصی ندارد و فاقد نگاه و جهان‌بینی درست است، در تصمیم‌گیری‌های روزمره دچار سردرگمی می‌شود. چنین فردی ممکن است تصمیم‌هایی بگیرد که سطحی، ناپایدار و حتی متناقض با یکدیگر باشند. دومین پیامد، بی‌ثباتی اخلاقی است. وقتی که مرزهای اخلاقی برای فرد روشن نیستند و فاقد اصول مشخصی در رفتار است، به‌راحتی ممکن است معیار خوب و بد را براساس منافع لحظه‌ای خود جابه‌جا کند.

سومین پیامد، نبود انسجام در رفتارهاست. در این حالت، فرد نه اولویت‌های خود را رعایت می‌کند و نه اهدافی را که برای خود تعیین کرده تا پایان دنبال می‌نماید، اغلب کارها را نیمه‌کاره رها می‌کند و به نتیجه نمی‌رساند. مهم‌ترین پیامد، آسیب‌پذیری در برابر تبلیغات است. زمانی‌که فرد فاقد جهان‌بینی آگاهانه است، به‌راحتی تحت تأثیر تبلیغات و القائات بیرونی قرار می‌گیرد و مسیر زندگی‌اش را براساس آن‌ها تغییر می‌دهد. با توجه به این موارد، روشن می‌شود که چرا کنگره تا این حد بر جهان‌بینی تأکید دارد.

فردی که مصرف‌کننده بوده، قطعاً نگرشی خاص به زندگی و جهان داشته که او را به این مسیر هدایت کرده است. بنابراین، اگر قرار است تغییری در جسم و روان او ایجاد شود، لازم است جهان‌بینی‌اش نیز دگرگون شود‌. در سفر اول، تأکید اصلی کنگره۶۰ بر درمان جسم، کنترل مصرف، و مقابله با خواسته‌های نامعقول است. در این مرحله، بیشتر تغییرات در ظاهر زندگی فرد نمود پیدا می‌کند؛ اما این تغییرات، بدون اصلاح بنیادین در نگرش و جهان‌بینی، پایدار نخواهد ماند.

مرزبان کشیک: همسفر صفورا
تایپیست: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر لعیا (لژیون اول)
عکاس: همسفر آزیتا(عکاس خبری)
ویرایش: همسفر سپیده رهجوی راهنما همسفر فاطیما (لژیون هشتم)
ارسال: همسفر فرشته رهجوی راهنما همسفر فاطیما (لژیون هشتم)
همسفران نمایندگی گیلان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .