آنچه ما نسبت به کل جهان هستی (جهان درون و جهان بیرون) درک، برداشت، دریافت و احساس می کنیم مفهوم جهانبینی است، بهعبارتی دید و نگرش ما نسبت به هستی است، جهانبینی درون شامل ادراک و احساس ما نسبت به خودمان و جهانبینی بیرون شامل ادراک و احساس ما نسبت به تمام هستی است.
در کنگره فرد مصرفکننده برای رهایی از مواد مخدر و رسیدن به درمان قطعی اعتیاد باید سفر کند، سفر و حرکت از مبدأ معلوم به سمت مقصد معلوم است، آقای مهندس دژاکام با مشخص کردن صورت مسئله اعتیاد به مبدأ سفر که همیشه مجهول بود پی بردند. ۱ـ سفر اول: به مدت زمان استفاده از مواد یا داروی جایگزین (شروع درمان با دارو تا قطع کامل آن ) که باید از سه مولفه داروی مناسب، زمان مناسب و روش مناسب به کمک آموزش های راهنما طی حداقل ۱۰ ماه پیروی شود. ۲ـ سفر دوم: دوره بدون مواد شامل مرحله خودشناسی است. ۳ـ سفر سوم: مرحله پایان ناپذیر درک نظم و راز جهان آفرینش است.
سفر دوم مربوط به مقوله جهانبینی است. زمان در جهانبینی در افراد متفاوت و غیر قابل پیشبینی است، بستگی به جایگاه فعلی، تلاش و خواست فرد دارد، هر کس با توجه به میزان خواست و تمایلی که در خود مییابد قادر است در این مسیر قدم بردارد. طبق مثلث درمان اعتیاد (جسم، روان و جهانبینی) اگر فرد مصرف کننده مشکل جسم و روان خود را حل کند ولی در جهانبینی به پوچی برسد قطعا دوباره به اعتیاد برمیگردد.
میتوان به این نتیجه رسید مؤلفه جهانبینی باید به موازات جسم و روان به تعادل برسد. درمان اعتیاد فوق ترک، رسیدن به تعادل فوق درمان است، اشخاصی که پس از ترک اعتیاد به اعتیاد بازگشت کنند در اثر عدم تعادل در جسم آنها و افرادی که بعد از درمان جسم به اعتیاد بازگشت کنند در اثر عدم تعادل در جهانبینی آنها می باشد. در طول درمان باید روی تفکر ،جهانبینی و نگرش فرد مصرف کننده کار شود و از حالت افیونی بودن که در اثر مصرف مواد ایجاد میشود خارج گردد تا به تعادل جسمی، روانی و جهانبینی برسد.
با توجه به آموزشهای کنگره متوجه شدیم فرد مصرف کننده، با مصرف مکرر خود در قسمت جسم، روان و جهانبینی دچار عدم تعادل میشود، آنتی ایکسها حتی در فکر و اندیشه فرد تخریب ایجاد میکنند، تعادل در جهانبینی برای رسیدن به درمان قطعی بسیار تا بسیار مهم است، حلقه مفقوده مکمل درمان قطعی اعتیاد جهانبینی است.
فرد مصرف کننده بر مبنای تفکر، اندیشه و دیدگاه غلط، راه و مسیر زندگی خود را گم کرده و در مسیر اعتیاد هدایت شده است بنابراین باید مسیر خود را تغییر دهد تا به راه مستقیم رهنمون شود باید خودش را پیدا کند، این امر میسر نمیشود مگر با آموزش جهانبینی کاربردی، که به ما چگونه زیستن را آموزش میدهد.
یاد میگیریم چهطور به صلح و آرامش برسیم و حداقل درگیری را با اطرافیان و سایر انسانها داشته باشیم، با دستان خودمان، خود را به مسلخ و نابودی هدایت نکنیم که همان پرداختن به ارزشها و دوری از ضد ارزشها است، با دریافت آموزش های جهانبینی و کاربردی کردن آنها می توانیم دانایی (تفکر، آموزش و تجربه) در ادامه، دانایی موثر خود رابالا ببریم، به اندازهایی که دانایی، سپس دانایی موثر بالا رود از ضد ارزشها دور و به سمت ارزشها، صلح و آرامش حرکت میکنیم که همان هدف جهانبینی کاربردی است.
نویسنده و تایپ و ویرایش: همسفر لاله رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون یکم)
ارسال: همسفر فرنوش رهجوی راهنما همسفر مهین ( لژیون ششم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی حکیم هیدجی
- تعداد بازدید از این مطلب :
162