جهانبینی توسط آقای استاد امین با زبانی ساده و همه فهم به نگارش درآمده است که در اینجا تنها بخشی از آن توسط بنده و صرفاََ جهت اشتیاق برای خواندن ادامه این درس بزرگ زندگی مطرح میشود. جهانبینی: آنچه که ما نسبت به کل هستی، یعنی جهان درون و برون برداشت، ادراک، دریافت و احساس میکنیم جهانبینی نام دارد. دو نوع جهانبینی داریم: ۱. جهانبینی درون: ادراک، احساس و ... ما نسبت به خودمان ۲. جهانبینی بیرون: ادراک، احساس و ... ما نسبت به تمام هستی
در اینجا بیشترین توجه ما مربوط به صور پنهان انسان است که همانند مواد اولیه جهانبینی هستند. یکی از ساختارهای صور پنهان، نفس است. نفس، یعنی آنچه تعیین موجودیت میکند در ظاهر و باطن و نشانهاش این است که خواسته دارد. خواستهها به دو بخش تقسیم میشوند: معقول و غیرمعقول. براساس ذرات تشکیلدهنده نفس و ماهیت آن، نفس میتواند در یکی از این سه مرحله باشد: ۱. اماره، یعنی امرکننده ۲. لوامه یا سرزنشکننده ۳. مطمئنه که خواستههای شخص در اثر پالایشهای مداوم عموماََ معقول هستند.
ما در جهانبینی بهدنبال فراگیری قوانین زندگی هستیم که حس در متوقف کردن یادگیری و دانایی نقش مؤثری دارد و تفکر، تجربه و آموزش را تحتالشعاع خود قرار میدهد شاید برای شما سؤال شود چگونه؟ ترس، تفکر را میخورد، ناامیدی مانع بزرگی برای تجربه کردن است و منیت مانع رشد ضلع آموزش میشود. منیت احساسی است ناشی از اینکه جایگاه خود را بالاتر از آنچه هست تصور کنیم. ترس در مقابل از دست دادن اتفاق میافتد و ناامیدی تجلی فشار بار غم و اندوهی است که نمیتوانیم به زمین بگذاریم. ناامیدی، ترس و منیت؛ مثلث جهالت را تشکیل میدهند. حسهای منفی بزرگترین مسائل و موانع ما در سفر دوم محسوب میشوند که شناخت منشأ پدید آمدن آنها از اهمیت بسیاری برخوردار است.
ویرایش: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر نازی (لژیون چهاردهم) دبیر سایت
ارسال: همسفر گندم رهجوی راهنما همسفر شهناز (لژیون سوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ستارخان
- تعداد بازدید از این مطلب :
83