English Version
This Site Is Available In English

نوشتارهای جهان‌بینی، الفبای کنگره و زندگی هستند

نوشتارهای جهان‌بینی، الفبای کنگره و زندگی هستند

جزوه جهان‌بینی۱ و۲ تقریبا در اسفند سال ۱۳۸۲ به چاپ رسید و توسط استاد امین به نگارش در آمد. در این جزوه منابع علوم کنگره۶۰ را مورد بررسی قرار می‌دهد و به ما می‌آموزد؛ برای داشتن یک جهان‌بینی سالم و درست از کجا باید شروع کرد. کنگره۶۰ معتقد است، برای درمان اعتیاد سه ضلع جسم، روان و جهان‌بینی باید هر سه به تعادل برسد، تا برای شخص درمان کامل صورت گیرد. در این مثلث ضلع جهان‌بینی خیلی مهم و کاربردی است و نه تنها در درمان اعتیاد؛ بلکه بر کل امورات زندگی ما تاثیر می‌گذارد. جهان بینی؛ یعنی دیدن جهان، هستی و دیدن خود و پیرامون خودمان است. نوشتار‌های جزوه جهان‌بینی؛ الفبا و یک نوع زبان هستند.

مفاهیم کلی و صحبت‌هایی که در کنگره آموزش داده می‌شود، برای‌ این‌که قابل درک و فهم باشد، باید ما الفبای آن را بلد باشیم و این جزوه یکی از کاربردهای مهمی که دارد این است که  الفبای آن را برای ما می‌شکافد و بیشترین هدف جزوه جهان‌بینی این است که یک تصویر ذهنی در شخص به‌وجود آورد، تا من همسفر بهتر درک کنم که برای تغییرِ تفکرات و افکار افیونی و ناسالم خود تنها راه آن، بالا بردن آموزش و دانایی است، که می‌توانم دید و نگرشم را نسبت به خودم و جهان پیرامون تغییر دهم؛ چون در کنگره آموختم که تفکرات و دیدگاه من می‌تواند، مستقیم روی جسم و روان من تاثیرگذار باشد و این تغییرات نگرش من، باعث می‌شود تا نقطه تحمل من از هر نظر تغییر کند و باعث سلامتی، درمان و آرامش من شود.

در این جزوه آقای امین فرمودند: علم پیچیده نیست و هر چیزی کلیدی دارد؛ کاملا صحیح است که اگر معلم یا استاد مطالب را درست به انسان انتقال بدهد و پایه‌ها‌ را درست بگذارد، آن بنا محکم و استوار می‌ماند؛ چون هر علم و مطلبی مثل یک بنای عظیمی می‌ماند و یک‌سری قوانین دارد و آن قوانین و اصول پایه‌های ساختمان است، که اگر این ساختمان پایه‌هایش را درست بگذارند، می‌شود صد طبقه روی آن ساخت. انسان اگر دانش و علمی می‌داند، باید آن را طوری انتقال بدهد که به ساده‌ترین شکل ممکن باشد؛ چون این هنر انسان نیست که دانش و علمی را که می‌داند، طوری بیان کند تا کسی متوجه نشود.

بعضی انسان‌ها به‌خاطر اینکه سواد خودشان را به رخ دیگران بکشند، از یک واژه‌هایی استفاده می‌کنند که کسی چیزی نمی‌فهمد و آن طرف احساس حقارت و بی‌سوادی می‌کند. در قسمت۲ جزوه جهان‌بینی مدل‌ها را مطرح کردند که ایده آن‌ها برگرفته از کتاب۶۰ درجه است که مدل شهر وجودی را بیان می‌کند و این مدل برای نفس مناسب است. من همسفر اگر در تعادل و آرامش نیستم و دچار مشکلات متعددی هستم؛ باید نفس خود را تربیت کنم. در ادامه مثلث دانایی را بیان کردند که برای انجام هر کاری باید تفکر کنم، از تجربه ديگران استفاده کنم و همیشه در حال آموزش گرفتن باشم. مثلث مقابل دانایی؛ که اضلاع آن ترس، ناامیدی و منیت است.

ترس اگر در وجود من باشد باعث می‌شود، خوب تفکر نکنم، اگر منیت داشته باشم و فکر کنم، همه‌ چیز را بلدم و نیازی به آموزش ندارم؛ باعث سقوط من می‌شود و آموزش‌ پذیر نیستم و اگر در ناامیدی فرو رفتم، باعث سیه‌روزی من می‌شود؛ پس باید بر آن‌ها غلبه کنم و ظرفیت و استخر وجودی خودم را بالا ببرم. در کل این جزوه آموزش قوانین زندگی کردن را مطرح می‌کند که تا من قوانین بازی را یاد نگیرم، نمی‌توانم، وارد هیچ بازی شوم و بدانم همیشه و در هر لحظه نیروهای منفی و تخریبی در کمین هستند، تا من را از آموزش و قوانین زندگی به بیراهه هدایت کنند. این نیروها، هم نقش بازدارندگی، هم نقش مخرب و هم مکمل دارند. پس این من هستم که باید دیدگاه، نگرش، تفکرات و افکار خودم را با عملی و کاربردی کردن آموزش‌هایی که کنگره در اختیار من قرار داده، تغییر بدهم تا در سلامت و تعادل بتوانم، زندگی شاد و پر از آرامش را تجربه کنم.

منابع: جزوه جهان‌بینی ۱و۲

نویسنده: راهنما همسفر شهناز، عضو لژیون سردار
رابط خبری: راهنما همسفر مریم، عضو لژیون سردار
عکاس: مرزبان خبری همسفر سمیه، عضو لژیون سردار
ویراستاری و ارسال: همسفر فاطمه نگهبان سایت، عضو لژیون سردار
همسفران نمایندگی گوجان

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .