تعدادی از رهجویان لژیون دوم در باب دستور جلسه《ظرفیت، مسئولیت و قبله گم کردن》 این چنین نوشتند:
سلام دوستان الهام هستم همسفر
مسئولیت به این معناست، وظیفه انسان در برابر خداوند تعالی خود و جامعه چیست؟ ظرفیت گنجایش انسان برای نگهداری یا تحمل آن چیز است، قبله گم کردن یعنی جهت و مسیر را گم کردن یا به هدف و مقصد نرسیدن است. اولین و بزرگترین چیزی که بر دوش انسان گذاشته شده است مسئولیت انسان بودن است. انسانها در مسیر زندگی خود دارای مسئولیتهای زیادی هستند از جمله: خانواده، کار، اجتماع، زندگی و.... اگر هر انسانی در هر نقطهای مسئولیتش را به جا آورد میتواند به راحتی زندگی خود را اداره کند. انسان در مقابل هر مسؤلیتی باید بتواند ظرفیت هر چیزی را داشته باشد، از کوچکترین تا بزرگترین مسائل زندگی، معمولا انسانها از ظرفیت چندانی برخوردار نیستند، انسانها دوست دارند در زندگی همه چیز داشته باشند مثلاً: شغل خوب، خانه خوب، ماشین خوب، پول زیاد. انسان وقتی با تلاش و کوشش، در مسیر هدف خود دچار اختلال یا مشکل میشود، اگر ظرفیتش را نداشته باشد، دچار اندوه، کینه، حسادت، خشم و یا حسهای منفی میشود و به همین خاطر قبلهگاه خود را گم میکند و از صراط مستقیم خارج میشود. در نتيجه انسان هر چه دانایی و آگاهی بیشتر داشته باشد، گنجایش و ظرفیتش نیز بیشتر میشود و در مسیر زندگی خود کمتر دچار لغزش و اشتباه میگردد.
سلام دوستان شمسی هستم همسفر
با توجه به مفاهیم ظرفیت و مسئولیت که ظرفیت اندازه و گنجایش است و مسئولیت، وظایفی که به عهده ما گذاشته میشود را پاسخگو باشیم. طبق آموزههای وادی نهم، هر چیزی را که در نظر بگیریم، نسبت به شرایط عوامل بیرونی و نیروهایی که به آن وارد میشود، یک نقطه تحمل دارد که اگر نیروی وارد شده بیش از نقطه تحمل باشد از وضعیت تعادل خارج میشود، این در همه مسائل زندگی ما صادق است و در هر موضوع خاص در زندگی ظرفیت خاصی داریم که اضافه بر آن ظرفیت ما را از تعادل خارج میکند. در پذیرش مسئولیت هم به همین صورت است و ظرفیت و تحمل ما برای پذیرش آن مسئولیت محدود است در زندگی هم دارای مسئولیت هستیم، مهمترین آنها مسئولیت خود و شهر وجودی است؛ اگر مسئولیت ما اندکی از ظرفیت یا گنجایش ما بیشتر شود از نقطه تعادل خارج میشویم در کنگره این خارج شدن از تعادل را قبله گم کردن میگویند، قبله گم کردن یعنی از تعادل خارج شدن و بهم ریختن، قبله گم کردن در مسئولیت باعث میشود که ندانیم کدام عمل درست است که انجام دهیم یا کدام عمل نادرست است که انجام ندهیم، با آموزش در کنگره و طی سفر اول و دوم این آگاهی بوجود میآید و ظرفیت و تحمل از زمان ورود به کنگره دائما در حال تغییر و بالا رفتن است که موجب خواهد شد هر زمان در مورد مسئولیتهایی که به من واگذار شد مورد سوال قرار گرفتم پاسخگو باشم.
سلام دوستان مریم هستم همسفر
ظرفیت یعنی یک ظرف تا چه اندازهای گنجایش دارد و مسئولیت از ریشه سئل، سوال و مسئول، یعنی کسی که مورد سوال قرار میگیرد و بایستی در قبال مسئولیت خود پاسخگو باشد. برای مثال اگر یک لیوان آب را در نظر بگیرید این لیوان میتواند مقدار معینی آب در خود جای دهد که به آن مظروف میگویند. اگر ما بیشتر از این گنجایش آب داخل لیوان بریزیم آب اضافی سرریز میشود یعنی ظرف گنجایش یا تحمل مظروف را ندارد. هر چیزی را در نظر بگیریم نسبت به شرایط و عوامل بیرونی و یا نیروهایی که به آن وارد میشود یک نقطه تحمل دارد که اگر نیروی وارد شده بیش از نقطه تحمل باشد از وضعیت تعادل خارج میشود مانند: سرریز شدن لیوان. ما انسانها نیز در مورد مسائل مختلف و عواملی که در زندگی با آنها سروکار داریم ظرفیت مشخصی داریم مثلا در مورد مسائل مالی و پول و خلاصه هر موضوعی را که در ذهن خود تصویرسازی کنیم میبینیم که ظرفیت خاصی داریم که عبور از آن ما را به آستانه آشوب میرساند و از تعادل خارج میکند. پذیرش مسئولیت نیز درست به همین شکل است یعنی ظرفیت و تحمل ما برای پذیرش آن محدود است. رابطه عجیبی بین ظرفیت و نقطه تحمل ما و مسئولیتهای ما وجود دارد، اگر شخصی مسئولیتش از ظرفیتش بیشتر باشد از تعادل خارج میشود که اصطلاحا"به آن قبله گم کردن میگویند، یعنی شخص سرش گیج میرود نمیداند باید چه انجام دهد و در قبال مسئولیت خود نمیتواند پاسخگو باشد، در پایان تمام سیستمها حتی در کائنات به دنبال انسانهایی هستند که ظرفیتشان رو به افزایش است تا به آنها مسئولیت داده شود. در کنگره ۶۰ هم سیستم به دنبال افرادی است که بتواند به آنها مسئولیت بدهد، آنچه مسلم است تا ظرفیت و دانایی موثر ما افزایش پیدا نکند، مسئولیتپذیری ما رشد نمیکند و تا همین جا هم هر مسئولیتی که داریم سعی کنیم حافظ آن باشیم و کارمان را درست انجام دهیم و بتوانیم پاسخگو باشیم از همه مهمتر اینکه شکرگزار باشیم و از خداوند بخواهیم ما را در انجام بهتر وظایف کمک کند.
رابط خبری: همسفر الناز رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون دوم)
ارسال مطلب: همسفر اعظم دبیر سایت
همسفران نمایندگی رودکی
- تعداد بازدید از این مطلب :
88