English Version
This Site Is Available In English

تقدیر نتیجه حرکت

تقدیر نتیجه حرکت

«در برابر آن‌‌چه باید پیش برود با خواست و تقدیرات است که به فرمان الهی صورت می‌ گیرد و ما هیچ در آن دخیل نیستیم؛ اما آن‌‌چه برای ما و شما است اختیارات ماست برای رسیدن به هدف».

ما همیشه فکر می‌‌‌کنیم که همه‌‌چیز باید به خواست ما باشد و قضا و قدر باید از نوع عالی باشد؛ اما در قضا و قدر نیز نقطه‌‌هایی است که باید به فرمان برسند؛ در‌‌صورتی‌‌که با چشم بینا ببینیم، خواهیم دید که رنج آن با بالاترین غنیمت‌‌ها قابل مقایسه نیست. من آموختم قضا به‌‌معنی قضاوت و داوری، قدر نیز به‌‌معنی اندازه است. قضا و قدر یعنی درمورد یک موضوع داوری و قضاوت می‌‌شود و اندازه‌‌اش داده می‌شود که این نیز در صور آشکار و پنهان، خودش را نشان می‌‌دهد؛ این موضوع هم در مورد انسان‌‌ها و هم سایر موجودات عین عدالت انجام شده‌‌است، بسته به نوع فعالیت و کارایی.

موضوع بعدی که از این سی‌‌دی یاد گرفتم این است که زندگی ما بر پایه ۳ چیز است: خواست، تقدیر و فرمان الهی. خواست به روز الست و پیمانی که با خدا بستیم بر‌‌می‌‌گردد، خواست همان اختیار است. من متوجه شدم که ابتدا خواست وجود داشته و اجرا شده‌‌است سپس قدر یا همان تقدیر داده شده یعنی با توجه به کاری که کردیم و بذری که کاشتیم نتیجه‌‌اش را می‌‌‌بینیم و تقدیر هر چه باشد قطعاً اجرا خواهد شد و کسی نمی‌‌تواند جلوی آن را بگیرد. تقدیر و زمانش با فرمان الهی انجام می‌‌شود، آموختم که تقدیر مانند تیری است که از زه کمان رها شده، حتماً به هدف می‌‌خورد و همان چیزی است که خودمان آن را به نگارش درآوردیم؛ حال برخی‌ را به یاد داریم و برخی را فراموش کرده‌‌‌ایم.

همچنین من یاد گرفتم کاری را که انجام می‌دهیم اختیار است و نتیجه آن می‌شود جبر‌‌ برای مثال کار خلافی کردیم که با اختیار بوده و کیفر و تنبیه‌‌اش می‌شود جبر. زندگی مقداری جبر و مقداری اختیار است؛ اختیار نقش مهمی در زندگی و سرنوشت ما دارد. ما باید همیشه تلاش کنیم و بدانیم که کارهای امروز ما تقدیر فردای ما را رقم می‌‌زند و همینطور سختی‌‌ها و مشکلات زندگی برای این است که ما آزمایش و ساخته شویم؛ در‌‌صورتی‌‌که دچار سختی و مشکلات در زندگی هستیم، به دید منفی نگاه نکنیم؛ زیرا در قرآن آمده که چه بسیار چیزهایی که فکر می‌کنیم بد است؛ اما خیر و صلاح ما در آن است. من یاد گرفتم که هیچ سختی‌‌‌ بی‌‌‌حکمت نیست و گاهی درست در همان جایی که فکر می‌کنیم پایان راه است؛ شروع یک مسیر تازه رقم می‌‌‌خورد.

این سی‌‌‌دی برای من یک تلنگر بود و باعث شد بسیاری از اتفاقات زندگی‌‌ام را از زاویه‌‌‌ای دیگر ببینم، آموختم که قضا و قدر به معنای تسلیم شدن و دست روی دست گذاشتن نیست؛ بلکه نتیجه حرکت و عملکرد خودم است. این آموزش به من کمک کرد به جای شکایت از شرایط، مسئولیت انتخاب‌‌‌ها و کارهای خودم را بپذیرم و بدانم با آموزش و تغییر در نگرش و عملکردم می‌‌‌توانم مسیر زندگی‌‌‌ام را تغییر بدهم و این‌‌که هیچ‌‌چیز بی‌‌‌حساب نیست و هر بذری که امروز می‌‌‌کارم، روزی برداشت خواهم کرد؛ خداوند را شاکرم که از دل تاریکی‌‌ها مسیر کنگره را پیدا کردم و شکر برای گذشته‌‌‌ام، برای امروزم و برای راهی که پیش رو دارم.

منبع: فایل صوتی (قضا و قدر) مهندس دژاکام
نویسنده: همسفر متینه رهجوی راهنما همسفر عذرا (لژیون هشتم)
ویرایش: همسفر معصومه دبیر دوم سایت رهجوی راهنما همسفر نیلوفر (لژیون نهم) 
ارسال: راهنمای تازه‌‌واردین همسفر ثریا نگهبان سایت
همسفران نمایندگی الوند قزوین

ویژه ها

دیدگاه شما





۰ دیدگاه

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها...