English Version
This Site Is Available In English

اگر صورت مسئله اعتیاد را فهمیدیم می‌توانیم آن را حل کنیم

اگر صورت مسئله اعتیاد را فهمیدیم می‌توانیم آن را حل کنیم

عنوان دستور جلسه را که دیدم یاد درس ریاضی افتادم که در هر پایه با چالش صورت‌ مسئله روبه‌رو هستم و همیشه تکرار و تکرار می‌کنم و تا بچه‌ها صورت‌مسئله را متوجه نشوند نمی‌توانند به جواب درست و راه‌حل درست دست پیدا کنند. زمانی که ندانیم چه می‌خواهیم و به دنبال چه هستیم تکلیف معلوم نیست و سر از ناکجاآباد درمی‌آوریم برای مسئله اعتیاد هم همین است، نه تنها اعتیاد بلکه اکثر مشکلات و مسائلی که در زندگی برای ما اتفاق می‌افتد را در بر می‌گیرد و باید دنبال چراها و چگونگی آن باشیم. در کنگره‌۶۰ جناب مهندس هم خیلی قشنگ و روان برایمان این مسئله را شکافته است. در این سفری که ما در حال انجامش هستیم باید بدانیم که مبدأ و مقصد ما کجاست؟  مبدأ ما در این سفر همین صورت‌مسئله اعتیاد است که باید معلوم شود. شخصی که سالیان سال مواد مخدر مصرف کرده، از کجا نشأت می‌گیرد؟ چه عواملی باعث گرایش افراد به مواد مخدر شده است؟ چه چیزی باید به تعادل برسد که بدن من به سمت مواد نرود؟ زمانی که جسم و روان ما به هم می‌ریزد ما مصرف‌کننده می‌شویم؟ یا بالعکس، هنگامی که ما مصرف‌کننده می‌شویم، جسم و روانمان به هم می‌ریزد؟سؤال‌های خیلی جالبی است که من به شخصه به این عمق از تفکر نرسیده بودم و در کنگره‌۶۰ نگاه من به این مسائل تغییر کرد. با تفکر به این نتیجه رسیدم، زمانی که جسم و روان ما به هم می‌ریزد ما مصرف‌کننده می‌شویم. ما قبل از ورود به دنیای اعتیاد جسم و روانمان به هم ریخته بود.

صورت‌مسئله اعتیاد نشان می‌دهد که در قسمت جسم، مواد شبه‌افیونی سیستم مغز باید درست شود و راه درست شدن آن به این شکل می‌باشد. صورت‌مسئله اعتیاد گفت: عکس‌العمل‌های آشکار و پنهان چه می‌باشد. طول درمان چقدر است و چگونه باید درمان شویم؟ اگر فردی بخواهد به درمان برسد باید جسم و روان و نگرشش را درست کند. دانستن صورت‌مسئله اعتیاد از واجبات است؛ حتی در زمینه چاقی و اضافه وزن هم این قضیه صورت‌مسئله صدق می‌کند و نباید ساده از کنارش گذشت. در قرآن مجید خداوند می‌فرماید: در بهشت ما چهار نهر از شیر، عسل، آب زلال و خمر روان است. بهشت و جهنم به صورت تمثیل است. بهشت و جهنم هم در این دنیا هست و هم در جهان آخرت الله سریع‌الحساب. در این‌جا، خمر برای ما قابل توجه است. خمر در زمین می‌تواند مواد شبه‌افیونی باشد، همین مخدر طبیعی بدن است. همه رفتار و کردار ما به همین خمر شبه‌افیونی در بدنمان بستگی دارد و کنترل آن در دست خداوند است و به خواسته ایشان در بدن‌های مختلف، اندازه‌های آن متفاوت است. از یکی زیادتر و از یکی کمتر.

اگر صورت‌مسئله اعتیاد را فهمیدیم، می‌توانیم آن را حل کنیم. با دور کردن افراد از مواد و پاک‌سازی اطراف از محرک‌های ترغیب به مواد نمی‌توانیم به خواسته نهایی خود که رهایی است دست پیدا کنیم. کار باید از ریشه درست شود و ریشه را نباید نادیده گرفت. یافته‌های علمی زیاد برای صورت‌مسئله اعتیاد به دست آمده که حتی روشن کرد خیلی از بیماری‌ها در اثر عدم تعادل بیوشیمی است. از جمله میگرن، دستگاه گوارش و... . کامل‌ترین تعریف برای بیماری اعتیاد از نظر فیزیولوژی، جایگزینی مواد مخدر بیرونی یا مصنوعی به جای مخدرهای طبیعی جسم است و وابستگی و اعتیاد به این مواد بیرونی در سه بخش مهم شهر وجودی انسان اختلال و تخریب ایجاد می‌کند: جسم، روان، جهان‌بینی که در کنگره‌۶۰ قدم‌به‌قدم این مشکلات یکی پس از دیگری بررسی و درمان می‌شوند و آگاهی‌های لازم به افراد داده می‌شود. در پایان جا دارد تشکر کنم از جناب مهندس و خانواده محترم ایشان و نیز راهنما همسفر خانم زری و همهٔ عزیزانی که چراغ راه ما در این مسیر هستند.

نویسنده: همسفر سعیده رهجوی راهنما همسفر زری (لژیون سوم)
رابط خبری: راهنما همسفر زری
ارسال: راهنمای تازه‌واردین همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مهتاب (نگهبان سایت)
همسفران نمایندگی خمین

ویژه ها

دیدگاه شما





۰ دیدگاه

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها...