English Version
This Site Is Available In English

خدمت در سایت، آموزش و پالایش درونی است

خدمت در سایت، آموزش و پالایش درونی است

اولین جلسه از دوره‌ هفتاد و چهارم کارگاه‌‌های آموزشـی عمومی کنگـره‌ ۶۰، نمایندگی حکیـم هیـدجی، با استادی مسافر مهدی، نگهبانی مسافر احمد و دبیری موقت مسـافر حسن با دستور جلسه‌‌ «از سایت، فضای مجازی و هوش مصنوعی در کنگره ۶۰ چگونه استفاده می‌کنم؟» پنجشنبه ۲ مهر ماه ۱۴۰۵ ساعت ۱۷:۰۰ آغاز به کار کرد.


 

خلاصه سخنان استاد:

سلام دوستان مهدی هستم یک مسافر
دستور جلسه این هفته در مورد هفته سایت است. این هفته را خدمت تمام خدمتگزاران کنگره ۶۰، به‌خصوص خدمتگزاران نمایندگی خودمان تبریک می‌گویم. عزیزانی که بدون هیچ چشم‌داشتی خدمت می‌کنند. خیلی وقت‌ها شاید زحماتشان دیده نشود، اما همچنان به کار خود ادامه می‌دهند و تلاش می‌کنند عملکرد خوبی داشته باشند.
آقای مهندس با درایتی که داشتند، در سال ۱۳۸۱ استارت سایت را زدند و در سال ۱۳۸۲ سایت به‌صورت آزمایشی شروع به کار کرد. در آن زمان بخشی به نام تالار گفتگو وجود داشت که اعضا و مسافران می‌توانستند در مورد موضوعات مختلف نظرات و تجربیات خودشان را مطرح کنند. اما به دلیل اینکه بحث خارج از مطالب درمان کنگره مطرح می‌شد، آقای مهندس صلاح دانستند که این تالار تا اطلاع ثانوی بسته شود.
در مورد سایت، فضای مجازی و هوش مصنوعی باید بدانیم که هر ساختاری هم می‌تواند سازنده باشد و هم تخریب‌کننده. اگر از یک وسیله یا فضای مجازی درست استفاده نکنیم، می‌تواند برای ما تخریب به وجود بیاورد؛ اما اگر درست و در جهت اهدافمان از آن استفاده کنیم، می‌تواند به رشد ما کمک کند و ما را به هدفی که داریم نزدیک‌تر کند.
در فضای مجازی و شبکه‌های مختلف، ممکن است با صفحات و سایت‌های جعلی روبه‌رو شویم. باید دقت کنیم این صفحات را دنبال نکنیم و از آن‌ها حمایت نکنیم. ممکن است یک نفر حال خراب و مصرف کننده، برای پیدا کردن راه درمان در اینترنت جستجو کند. اگر یک صفحه جعلی، بازدید بیشتری پیدا کند، ممکن است مطالب درست و سایت اصلی کنگره در نتایج پایین‌تر قرار بگیرد و آن شخص به جای مسیر درست، به بیراهه کشیده شود.
بنابراین باید از سایت‌ها و صفحات رسمی کنگره ۶۰ حمایت کنیم.
سایت تأثیر خیلی زیادی دارد. از طریق سایت، مشارکت‌ها و سخنان اعضا می‌تواند در اختیار افراد مختلف در سراسر کشور قرار بگیرد. مثلاً یک مسافر در بندرعباس می‌تواند از تجربه یک مسافر در اصفهان استفاده کند و برعکس. شاید همین یک تجربه بتواند به یک نفر کمک کند تا قدمی به سمت رهایی و درمان بردارد.
در مورد خدمت در سایت، یک نکته مهم برای خودم این است که نباید مغرور شوم و تصور کنم چون در سایت خدمت می‌کنم، مهارت خاصی دارم یا از دیگران بهتر هستم. اگر در این جایگاه قرار گرفته‌ام، باید بدانم این خدمت فرصتی است برای آموزش گرفتن، تجربه کردن و تصفیه و پالایش خودم.
سایت آموزش زیادی دارد. دوستانی که در سایت خدمت کرده‌اند این موضوع را بهتر درک می‌کنند. سخنانی که در جلسات گفته می‌شود ضبط می‌شود و بعد باید به دقت تایپ و ویرایش شود. اینجا دقت خیلی مهم است.
وقتی رو‌در‌رو با کسی صحبت می‌کنیم، زبان بدن، لحن و چهره ما، می‌تواند محبت ما و منظورمان را منتقل کند؛ اما وقتی همان صحبت به صورت یک متن نوشته می‌شود، خواننده فقط با کلمات روبه‌روست. بنابراین باید خیلی دقت کنیم که هنگام تایپ و ویرایش، منظور اصلی شخص تغییر نکند و جمله‌ای اضافه یا کم نشود که باعث سوءتفاهم یا برداشت اشتباه شود.
به نظر من یکی از وظایف مهم خدمتگزاران سایت همین است که منظور گوینده را به‌درستی منتقل کنند و مراقب باشند مطلبی که منتشر می‌شود باعث برداشت نادرست نشود.
بنده در سایت سعی می‌کنم مسئولیتی را که به من سپرده شده، به بهترین شکل ممکن انجام دهم. خودم را فقط یک تکه کوچک از این پازل بزرگ می‌دانم. کاری به عملکرد دیگران ندارم و سعی می‌کنم وظیفه خودم را درست انجام بدهم.
حضرت مولانا می‌فرماید:
«این جهان کوه است و فعل ما ندا
سوی ما آید نداها را صدا»
یعنی هر کاری که انجام می‌دهیم، بازتاب آن به خودمان برمی‌گردد. اگر انرژی و تلاشمان را در جهت مثبت یا منفی بگذاریم، نتیجه آن را خواهیم دید.
نباید نگران این باشیم که خدمتمان دیده نمی‌شود. خیلی از کارهای بچه‌های سایت در منزل و خارج از ساعت جلسه انجام می‌شود. گاهی برای آماده کردن یک مطلب، انتخاب عکس مناسب یا ویرایش یک نوشته، ساعت‌ها وقت گذاشته می‌شود.
مثلاً برای صفحه‌هایی که در سایت قرار می‌گیرد، باید دقت کنیم مطالب درست باشند و عکس‌هایی که استفاده می‌کنیم کیفیت مناسبی داشته باشند؛ چون ممکن است یک نفر که حال خرابی دارد وارد سایت شود و همین کیفیت و محتوای درست، تأثیر مثبتی روی او بگذارد.
اگر کسی فکر می‌کند مهارت خاصی ندارد و با خودش می‌گوید «من بروم سایت چه کاری می‌توانم انجام بدهم؟»، به نظر من همین که نیت خدمت داشته باشد کافی است. خیلی از مهارت‌ها را می‌شود در مسیر خدمت یاد گرفت. ممکن است کسی امروز چیزی از سایت نداند، ولی با آموزش و تجربه، در آینده بتواند مسئولیت‌های بزرگ‌تری را به عهده بگیرد.
خود من هم چیزی نبوده‌ام؛ کنگره به من آموزش داده و کمک کرده تا به این جایگاه برسم. امیدوارم بتوانیم نفرات بعدی را هم آموزش بدهیم و این خدمت را به‌درستی به نسل بعد منتقل کنیم.
از همه دوستانی که در سایت خدمت می‌کنند تشکر می‌کنم؛ از علی‌آقا که خودشان استاد هستند و مطالب زیادی از ایشان یاد می‌گیرم، از آقا رسول که در تایپ و عکاسی زحمت زیادی می‌کشند، از آقا میلاد که ان‌شاءالله هرچه زودتر سلامتی‌شان را به دست بیاورند، و از آقا سعید و همه دوستانی که در این مسیر به ما کمک می‌کنند.
در پایان از همه عزیزان تشکر می‌کنم و امیدوارم بتوانیم در این مسیر، خدمتمان را به بهترین شکل انجام بدهیم و به هدفی که کنگره برای ما در نظر گرفته است، نزدیک‌تر شویم.
از اینکه به صحبت‌هایم گوش کردید ممنونم

 

 

 



عکاس و صدابردار: مسافر علی
تایپ: مسافر رسول
ثبت: مسافر مهدی


مسافران و همسفران نمایندگی‌ حکیم هیدجی

ویژه ها

دیدگاه شما





۰ دیدگاه

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها...