English Version
This Site Is Available In English

زندگی انسان شبیه یک سفر است

زندگی انسان شبیه یک سفر است

تیتر وادی می‌گوید: «رمز و راز کشف حقیقت، در دو چیز است؛ یکی یافتن راه و دیگری، آنچه برداشت می‌نماییم.» وادی هفتم یکی از وادی‌های مهم کنگره۶۰ است؛ وادی‌ که انسان را از مرحله‌ صرفا فکرکردن، به مرحله‌ پیدا کردن مسیر درست و دریافت نتیجه از آن مسیر هدایت می‌کند. در وادی‌های قبل، انسان با تفکر، حرکت، مسئولیت‌پذیری و فرمانروایی عقل آشنا می‌شود و در وادی هفتم، مسئله‌ بسیار مهمی مطرح می‌شود که اگر راه را اشتباه انتخاب کنیم، حتی تلاش زیادی داشته باشیم، ممکن است به مقصد نرسیم.در واقع زندگی انسان شبیه یک سفر است؛ برای رسیدن به مقصد، تنها داشتن انگیزه و اراده کافی نیست، باید ابتدا مسیر درست را پیدا کنیم. ممکن است شخصی بسیار پرتلاش، بااراده و مصمم باشد، اما اگر در مسیر اشتباه حرکت کند، هرچه بیشتر جلو برود، از مقصد دورتر خواهد شد. بنابراین یکی از مهم‌ترین مسائل زندگی، پیدا کردن راه صحیح است. در منابع مربوط به «وادی هفتم» نیز تاکید شده که انسان‌های زیادی با وجود تلاش و اراده، به دلیل انتخاب مسیر نادرست دچار شکست و آسیب شده‌اند.

این وادی تنها درباره‌ «پیدا کردن راه» صحبت نمی‌کند؛ قسمت دوم آن بسیار مهم است؛ «آنچه برداشت می‌نماییم.» ممکن است دو نفر در یک مسیر قرار بگیرند، اما برداشت‌های کاملا متفاوتی از آن داشته باشند. یکی از تجربه‌ خود آموزش می‌گیرد، تغییر می‌کند و رشد می‌کند؛ دیگری ممکن است فقط مسیر را طی کند، بدون این‌که چیزی از آن بیاموزد. پس رسیدن به مقصد، تنها به پیدا کردن راه وابسته نیست؛ بلکه نوع نگاه و برداشتی که از مسیر داریم نیز اهمیت زیادی دارد. برای مثال، فردی که وارد کنگره۶۰، می‌شود؛ ممکن است راه درمان را پیدا کرده باشد، اما صرفا پیدا کردن کنگره به معنی رسیدن به درمان نیست. او باید آموزش بگیرد، حرکت کند، دستورالعمل‌ها را اجرا کند، از تجربه‌ راهنما استفاده کند و به‌تدریج تغییر را در خودش ایجاد کند. در واقع راه زمانی ارزش پیدا می‌کند که انسان در آن حرکت کند و از آن برداشت صحیح داشته باشد. در نوشتارهای آموزشی کنگره نیز همین نکته مطرح شده که پیدا کردن راه پایان کار نیست و انسان باید از راهی که پیدا کرده، برداشت کند.

حقیقت چیست؟ حقیقت چیزی نیست که ما آن را با خواسته‌های خود تغییر دهیم. حقیقت وجود دارد و انسان باید آن را کشف کند. گاهی ما به دلیل اطلاعات ناقص، قضاوت‌های اشتباه یا تجربه‌های گذشته، تصور می‌کنیم راهی را که انتخاب کرده‌ایم، درست است اما بعد از مدتی متوجه می‌شویم که نتیجه‌ آن چیزی نیست که انتظار داشته‌ایم، اینجاست که اهمیت آموزش و تفکر مشخص می‌شود. انسان دانا کسی نیست که فقط اطلاعات زیادی داشته باشد؛ بلکه کسی است که بتواند اطلاعات و تجربیات خود را به شکل صحیح به کار گیرد. در مسیر زندگی، تجربه‌های تلخ نیز می‌توانند، تبدیل به آموزش شوند به شرطی‌که انسان از آن‌ها برداشت درستی داشته باشد.

راه درست و مسئله اعتیاد: در مسئله اعتیاد، پیدا کردن راه اهمیت بسیار زیادی دارد. بسیاری از افراد ممکن است بارها برای رهایی تلاش کرده باشند، اما چون روش مناسبی پیدا نکرده‌اند، دوباره به نقطه‌ اول برگشته‌اند. از دیدگاه سیستم جمعیت احیای انسانی کنگره60، درمان اعتیاد نیازمند یک مسیر مشخص و تدریجی است و فرد باید علاوه بر قطع مصرف، روی جسم، روان و جهان‌بینی خود نیز کار کند. بنابراین کنگره را می‌توان نمونه‌ای از مفهوم «یافتن راه» در وادی هفتم دانست؛ اما نکته‌ مهم این است که فرد باید خودش نیز در این مسیر حرکت کند؛ هیچ راهی بدون حرکت انسان، او را به مقصد نمی‌رساند.

نقش «وادی هفتم» در زندگی روزمره: این وادی فقط مخصوص درمان اعتیاد نیست. همه‌ ما در زندگی با انتخاب‌های مختلف روبه‌رو هستیم؛ انتخاب رشته‌ تحصیلی، شغل، دوست، همسر، سبک زندگی و حتی نوع نگاه‌مان به مشکلات. گاهی انسان به دنبال کوتاه‌ترین راه است، در حالی‌که کوتاه‌ترین راه همیشه بهترین راه نیست. ممکن است راه درست، سخت‌تر و طولانی‌تر باشد؛ اما اگر انسان را به آرامش، تعادل و رشد برساند، ارزش پیمودن دارد. برای مثال، وقتی در زندگی با یک مشکل روبه‌رو می‌شویم، ممکن است بخواهیم سریع‌ترین راه را برای خلاص شدن از آن انتخاب کنیم؛ اما «وادی هفتم» به ما یادآوری می‌کند که قبل از حرکت، باید ببینیم راهی که انتخاب کرده‌ایم واقعا به کجا می‌رسد.

در زندگی همیشه مشکل، نداشتن تلاش نیست؛ گاهی مشکل این است که تلاش ما در مسیر درستی قرار نگرفته است. ممکن است سال‌ها تلاش کنیم، اما اگر راه را اشتباه انتخاب کرده باشیم، نتیجه‌ای که می‌خواهیم به دست نمی‌آید. بنابراین باید قبل از حرکت، تفکر کنیم، آموزش بگیریم، تجربه کنیم و از تجربه انسان‌هایی که این مسیر را طی کرده‌اند، استفاده کنیم.

منابع: سخنان آقای مهندس‌حسین‌دژاکام، کتاب عشق «چهارده‌وادی برای رسیدن به خود» و فایل‌های صوتی «وادی‌هفتم» از آقای مهندس‌حسین‌دژاکام

نویسنده: پهلوان، راهنما همسفر ریحانه (لژیون چهاردهم) عضو لژیون سردار
رابط خبری: دنور، راهنما همسفر آسیه (لژیون اول) عضو لژیون سردار
ارسال: همسفر پرتو رهجوی راهنما همسفر آسیه (لژیون اول) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی عمان‌سامانی شهرکرد

 

ویژه ها

دیدگاه شما





۰ دیدگاه

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها...