English Version
This Site Is Available In English

حکم عقل را در قالب فرمانده کاملاً اجرا نماییم

حکم عقل را در قالب فرمانده کاملاً اجرا نماییم

وادی ششم و تاثیر آن روی من (حکم عقل را در قالب فرمانده، کاملاً اجرا نمائیم) عقل در تکامل مانند ماشین تابع خود می­‌باشد، در حالی‌که روح با لطافت منحصر به خود، با ارادۀ عقل راهبری می­‌شود. مهم ترین مؤلفه صور پنهان، عقل می‌باشد که آغاز و پایان مشخصی ندارد و از موادی تشکیل شده است که ما هنوز ذره‌ای از آن را نمی‌شناسیم؛ عقل با تولد زاده نشده و با مرگ از بین نمی‌رود. مغز جایگاه عقل است و مترجمی برای آن می‌باشد؛ مثل چشم که وسیله‌ای برای دیدن است.

عقل کل مانند خورشیدی می‌باشد که به تمام هستی می‌تابد و هرکسی به اندازه دانایی خود مانند روزنه‌ای از آن بهره می‌برد. عقل در شهر وجودی ما مانند یک‌ حاکم عمل می‌کند و برای خود سربازانی دارد به اسم سربازان دانایی که این سربازان با هر سطح از دانایی که ما قرار داریم، خواسته‌های ما را به عقل منتقل می‌کنند؛ (اعم از خواسته‌های معقول و نامعقول) هر چقدر ما در مراتب بالاتری از دانایی قرار بگیریم، خواسته‌های نامعقول ما کمتر و کمتر می‌شوند.

عقل جزئی، عقل کل را زایل می‌کند؛ یعنی اگر کسی از عقل کامل و درست برخوردار نباشد، تصمیمات نادرست و اشتباهی می‌گیرد که عقل کل را زیر سؤال می‌برند. در مقابل عقل و این فرمانده، نیروی زیرکی وجود دارد به‌ نام نفس امرکننده که‌ تمامی خواسته‌های نامعقول ما از این نیرو فرمان می‌گیرند. هرچه ما داناتر باشیم و مرتبه نفس ما بالاتر باشد، خواسته‌های نامعقول ما نیز کمتر خواهد شد.

نکته مهم این‌جا است تا زمانی‌که این شورا تصمیمات منطقی و عقلانی بگیرد مشکلی ایجاد نمی‌شود و همه چیز در صلح و آرامش است؛ ولی وقتی شورا در اثر فشار رؤسای قبایل وحشی، فاسدها و منحرفین، تصمیمات غیرمنطقی بگیرد اوضاع تغییر می‌کند، زیرا فرمانروای بزرگ، دستورات و فرامین را برای اجرا صادر نمی‌کند؛ در این مرحله، رؤسای قبایل وحشی که دائماً دنبال غرایز حیوانی خود هستند با بعضی از سران فاسد و خودکامه درصدد حیله، تزویر و ناامیدسازی برمی‌آیند و ریاست شورای خود را به نفس امرکننده می‌سپارند و سعی می‌کنند با انواع حیله‌ها بر علیه فرمانروای لایق کودتا کنند؛

در این شرایط عملاً عقل کنار گذاشته می‌شود و در حاشیه قرار می‌گیرد و برای حفظ ظاهر قضیه گاهی دستوری می‌دهد ولی عملاً زمام امور در اختیار نفس امرکننده قرار دارد. چیزی که می‌توانیم با استفاده از آن مرتبه نفس را تغییر بدهیم و به مراتب بالاتری برسانیم این است که تزکیه، پالایش و سازندگی را از خودمان شروع کنیم. این موضوع کاملاً روشن می‌باشد که اگر روزی نفس مطمئنه به قدرت برسد و نیرومند باشد آن روز، روز فرمانروائی مطلق فرمانروای عادل یا عقل خواهد بود و آن روز، روزی خواهد بود که ما به فرمان عقل نزدیک خواهیم شد.

راه درست در این‌جا فقط یک چیز است که ما بتوانیم فرمان‌های عقل خود را به اجرا درآوریم و خواسته‌های نامعقول خود را به‌طور کامل بشناسیم؛ این موضوع نیاز به حرکت‌های عظیم و بزرگ ندارد و از حرکت‌های کوچک آغاز می‌شود؛ به طور مثال دروغ نگوییم، غیبت نکنیم، کارهای ضد ارزشی انجام ندهیم تا به آرامی بتوانیم فرمان‌های بزرگ را به اجرا دربیاوریم و‌ انجام بدهیم. این را بدانیم تا زمانی‌که فرمانبردار لایقی برای عقل نباشیم، فرمانده لایقی نیز نخواهیم شد. در پایان امیدوارم با تزکیه، پالایش و بهره‌برداری از آموزش‌های ناب کنگره۶۰ بتوانیم، مراتب نفس خود را بالاتر ببریم و تمامی فرمان‌های عقل را به‌طور کامل اجرا نماییم.

منابع: کتاب عشق، سی‌دی وادی ششم و سایت کنگره۶۰
نویسنده: همسفر نفیسه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون بیست)
رابط خبری: همسفر نگار رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون بیست)
ویرایش و ثبت: همسفر سمانه رهجوی راهنما همسفر الهام نگهبان سایت
همسفران نمایندگی شادآباد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .