English Version
This Site Is Available In English

با سفر، از دخانیات رها شدم

با سفر، از دخانیات رها شدم

جلسه هشتم از دوره پنجاه و سوم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره ۶۰ نمایندگی البرز کرج به استادی همسفر سکینه، نگهبانی همسفر صدیقه و دبیری همسفر لیلا با دستور جلسه «دخانیات(سیگار ، قلیان ، ناس ، پیپ ، ویپ)» روز دوشنبه ۱۱ خردادماه ۱۴۰۵ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کارکرد.

خلاصه سخنان استاد:

دستور جلسه در مورد دخانیات، شامل سیگار، قلیان، پیپ و ویپ است. اینکه چه اتفاقی افتاد تا آقای مهندس حسین دژاکام به این فکر افتادند که سیگار را درمان کنند و مانند اعتیاد، راه‌حلی برای آن پیدا کنند تا مصرف‌کنندگان سیگار این راه را طی نمایند و به درمان برسند، بسیار مهم است. داستان ازاین‌قرار بود که آقای مهندس حسین دژاکام در بهمن‌ماه سال ۹۱ دچار سکته قلبی شدند و چند روز در بخش سی‌سی‌یو (CCU) بستری بودند؛ تشخیص پزشک این بود که ایشان به علت مصرف زیاد سیگار به سکته قلبی مبتلا شده‌اند. آقای مهندس حسین دژاکام با دانش و علمی که داشتند، تصمیم گرفتند تا راه‌حلی برای درمان نیکوتین نیز ارائه بدهند و ایشان نیکوتین خوراکی را جایگزین نیکوتین کشیدنی (مانند سیگار، دخانیات و قلیان) کردند.

ایشان فرمودند که آدامس نیکوتین بهترین جایگزین است؛ اگرچه چسب و قرص نیکوتین هم وجود داشت، اما ایشان با دانشی که داشتند، آدامس نیکوتین را برای درمان اعتیاد به سیگار انتخاب کردند. آقای مهندس حسین دژاکام در ابتدا خودشان آدامس نیکوتین را به مدت سه ماه جایگزین سیگار قرار دادند و پس از سازگاری، عملیات «تیپر» یا کاهش تدریجی و روش DST را انجام دادند و به نتیجه رسیدند و سیگارشان را درمان کردند. ایشان این روش را بر روی اعضای کنگره ۶۰ و کسانی که در حال درمان بودند، اجرا کردند. مصرف سیگار و دخانیات باعث بیماری‌های بسیاری از جمله سرطان ریه، سرطان حنجره و سرطان دهان می‌شود و از دیگر ضررهای آن که به‌خصوص در خانم‌های مصرف‌کننده بسیار دیده می‌شود، پوکی‌استخوان است.

در نیکوتینِ داخل سیگار دو ماده «قطران» و «نیکوتین» وجود دارد؛ زمانی که سیگار کشیده می‌شود، با هر پُک، این مواد که به رنگ زرد، قهوه‌ای و چسبناک آزاد می‌شوند. این مواد باعث زردی دندان‌ها می‌شوند و دود قهوه‌ای آن‌ها به ریه‌ها می‌چسبد؛ به‌طوری‌که ریه‌های فرد مصرف‌کننده به رنگ قیر در می‌آید. در ریه‌های انسان حبابچه‌هایی وجود دارد که در فرد سالم به رنگ صورتی روشن هستند، اما در فرد مصرف‌کننده، به دلیل رنگ تیره و قیرمانند، باعث سرطان ریه می‌شوند. نیکوتینی که در سیگار وجود دارد از سد خونی مغز عبور می‌کند و جایگزین نیکوتینی می‌شود که بدن به طور طبیعی تولید می‌کند؛ به همین دلیل افرادی که مصرف‌کننده سیگار و قلیان هستند، نمی‌توانند به‌راحتی آن‌ها را کنار بگذارند. چیزی که امروزه در بین نوجوانان ۱۲ساله یا کمتر بسیار مرسوم شده، «ویپ» یا همان سیگارهای الکترونیکی است. بسیاری فکر می‌کنند این دستگاه‌ها ضرری ندارند، اما بخار زیادی که از آن‌ها تولید می‌شود حاوی مواد شیمیایی بسیار مضر است؛ به‌خصوص برای مادران باردار که استفاده از آن برای جنین بسیار خطرناک است. تجربه شخصی من این بود: من مصرف‌کننده قلیان از نوع «دو سیب» بودم.

زمانی که با مسافرم به مشکل می‌خوردم، به سراغ قلیان می‌رفتم و پس از کشیدن آن، دچار سردرد شدید می‌شدم و برای تسکین آن قرص مصرف می‌کردم. با مصرف قلیان حال خودم را بهتر می‌کردم، اما نمی‌دانستم که دارم به خودم آسیب می‌زنم. سال گذشته که دستور جلسه درباره سیگار بود، به این فکر کردم که چه آسیب‌هایی با مصرف قلیان به خودم رسانده‌ام و فهمیدم همه این‌ها از روی ناآگاهی من بوده است. با راهنمای درمان نیکوتین، خانم طاهره، صحبت کردم و ایشان به من گفتند که بایستی سفر خود را شروع کنم. من این کار را انجام دادم و در دوران سازگاری، گاهی دچار گریز می‌شدم؛ اما وقتی موضوع را با خانم طاهره مطرح کردم با راهنمایی ایشان به‌مرورزمان درست شد. خدا را شکر توانستم سفرم را طی ۱۲ ماه به پایان برسانم و سفر بسیار خوبی بود. من به‌عنوان عضو کوچکی از جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰، به شما پیشنهاد می‌کنم کسانی که مصرف سیگار و سایر دخانیات را دارند، اصلاً ترسی نداشته باشند و با خیال راحت سفر کنند؛ زیرا این مواد بسیار مضر هستند و شما باید به فکر سلامتی خود باشید. سفر بسیار لذت‌بخشی است و بعد از رهایی، حس بسیار خوبی به فرد دست می‌دهد.

رهایی ۳۰ سی‌دی همسفر زهرا، رهجو راهنما همسفر سعیده

رهایی ۴۰ سی‌دی همسفر ژیلا، رهجو راهنما همسفر عفت

 تقدیر از همسفر زهرا نگهبان صوتی، توسط همسفر مبینا نگهبان جدید

 

مرزبانان کشیک: همسفر فاطمه و مسافر علی
تایپیست: همسفر زینب رهجوی راهنما همسفر عفت (لژیون نوزدهم)
عکاس: همسفر مونا رهجوی راهنما همسفر کبری (لژیون سوم)
ارسال: مرزبان خبری همسفر طاهره
همسفران نمایندگی البرز کرج

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .