امروز در خدمت همسفر پروین، راهنمای تازهواردین در شعبه باغستان کرج هستیم تا درباره جهانبینی کاربردی، یکی از مولفههای اصلی مثلث درمان در کنگره60، گفتوگو کنیم. همسفر پروین و مسافرشان با آنتیایکس مصرفی انواع مواد مخدر و بیش از 10 سال تخریب وارد کنگره شدند. ایشان با روش درمان DST و داروی شربت OT به مدت 12 ماه سفر کردند و تحت راهنمایی آقای فرهاد حاجیان و خانم مهین، سفری موفق داشتند. اکنون 8 سال است که آزاد و رها هستند.
.jpg)
همسفر پروین، شما چند ماه پیش در لژیون سردار اشاره کردید که شخصی را که سالها از او متنفر بودید و نمیتوانستید ببخشید، بخشیدید و رها شدید. چگونه به این مرحله از آگاهی و جهانبینی رسیدید؟
همسفر پروین: لژیون سردار بخشندگی را به من آموخت؛ اینکه ابتدا در صور پنهانم بخشندگی را یاد بگیرم. مگر نه اینکه من، پروین، ذرهای از وجود قدرت مطلق یا پروردگار هستم؟ پس باید مثل او بخشنده باشم. خداوند بیدریغ میبخشد. پرسیدید چگونه به این آگاهی رسیدم؟ با آموزشهای کنگره آموختم که باید مثل باران باشم، مثل خورشید که نورش را به همه میتاباند.
جهانبینی کاربردی چه تأثیری در زندگی مسافر و همسفر دارد؟
همسفر پروین: جهانبینی قانون زندگی کردن را آموزش میدهد. وقتی مسافر و همسفر جهانبینی را کاربردی کنند، همفاز میشوند، حرف یکدیگر را میفهمند و عملکرد هم را تأیید میکنند. در واقع، در صلح و آرامش به سر میبرند.
علم جهانبینی چگونه میتواند عام و فراگیر باشد؟
همسفر پروین: جهانبینی قاعده و قانون بازی زندگی است. انسان بهصورت انفرادی زندگی نمیکند؛ ابتدا در جامعه کوچک خانواده و سپس در کوچه، خیابان و شهر باید قانون را رعایت کند. برخی قوانین نانوشتهاند و رعایت نکردن آنها جرم نیست، اما باعث سلب آرامش دیگران میشود، مثل ریختن زباله در معابر، جنگلها یا پارکها. کسی که آگاهی از علم جهانبینی داشته باشد، باعث سلب آسایش دیگران نمیشود و در جامعه با احترام رفتار میکند.
چرا جهانبینی یکی از مولفههای اصلی درمان اعتیاد محسوب میشود؟
همسفر پروین: یک مصرفکننده نهتنها جسم خود را با مواد مخدر بیمار کرده، بلکه افکار و اندیشهاش را هم افیونی کرده است. جسم با دارو درمان میشود، اما افکار و اندیشه بیمار فقط با علم جهانبینی درمان میشود. در کنگره، نوشتن سیدیها، مطالعه منابع و کتابهای کنگره و گوشبهفرمان بودن باعث این درمان میشود. مثلث درمان اعتیاد شامل جسم، روان و جهانبینی است که سلامت روان در پرتو آموزش جهانبینی و سلامت جسم محقق میشود.
یکی از مفاهیم مهم در جهانبینی، حس است. از نتایجی که با تغییر حس خود به دست آوردید برایمان بگویید.
همسفر پروین: حس اولین نیرویی است که قوه عقل را به کار میاندازد. اگر حس سالم باشد، عقل هم عملکرد سالمی خواهد داشت. انسان برای تغییر از مسیر منفی به مثبت باید حسش تغییر کند و برای این تغییر باید به دانایی برسد. مثلث دانایی، شامل تفکر، تجربه و آموزش، این مسیر را فراهم میکند. خدا را شکر که در کنگره قرار گرفتم. با آموزشهای آقای مهندس و استاد امین، آن پروین نگران و مضطرب حالا در آرامش نسبی است و با دید بازتری زندگی میکند.
به نظر شما، همسفری که جهانبینی را کاربردی نمیکند، آیا درمانش به تعویق میافتد؟
همسفر پروین: علمی که عمل نداشته باشد، فایدهای ندارد. در کنگره میگوییم رهجو باید سرش را با سر راهنما عوض کند، یعنی هر درسی که راهنما میدهد، گوش کند و عمل کند. یک همسفر خوب باید آموزشها را کاربردی کند تا نتیجه مطلوب بگیرد. اگر جهانبینی را کاربردی نکند و آموزش نبیند، در روند درمان خلل ایجاد میشود.
با فراگیری قوانین الهی و علم جهانبینی و تغییر دیدگاه، رفتار ما هم تغییر میکند. تجربهای در این زمینه دارید؟
همسفر پروین: قوانین الهی و علم جهانبینی جدا از هم نیستند. قوانین الهی میگویند دروغ نگو، غیبت نکن، قضاوت نکن، پیمانشکنی بد است. جهانبینی هم همینها را میگوید. من با آموزشهای کنگره یاد گرفتم دیگران را قضاوت نکنم، غیبت نکنم، حسادت نکنم و صلحجو باشم. با رعایت قوانین الهی، آرامش بیشتری دارم. از سال 94 در کنگره هستم و همیشه آرامش در شعبهها برقرار بوده که دلیلش رعایت قوانین الهی و کاربردی کردن جهانبینی است.
ما همسفران با افکار و حسهای منفی در خود تخریب ایجاد کردهایم. چگونه میتوان با حسهای منفی مقابله کرد؟
همسفر پروین: همانطور که مواد مخدر به سیستم ایکس آسیب میرساند، افکار منفی هم باعث تخریب این سیستم و بیماریهای روانتنی میشود. برای تغییر حسهای منفی باید آموزش دید و مثلث دانایی (تفکر، تجربه، آموزش) را به کار برد. با آموزش و کاربردی کردن وادی اول (تفکر) و تغییر حسهای منفی به مثبت میتوان قدم برداشت.
کلام آخر
همسفر پروین: در این گفتوگو با بررسی جهانبینی کاربردی و مفاهیم آن دریافتیم که علم جهانبینی نقش بهسزایی در پروسه درمان اعتیاد دارد. بهکارگیری قوانین الهی ما را به صلح و آرامش درون و بیرون میرساند.
بسیار سپاسگزاریم از همسفر پروین، راهنمای تازهواردین و یکی از خدمتگزاران شال سبز کنگره 60، برای این گفتوگوی ارزشمند.
.jpg)
مصاحبهکننده: همسفر فیروزه رهجوی راهنما همسفر نیره (لژیون اول)
عکاس: همسفر ریحانه رهجوی راهنما همسفر سمانه(لژیون هشتم)
ارسال: همسفر پرنیان رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون چهارم)
همسفران نمایندگی باغستان کرج
- تعداد بازدید از این مطلب :
30