جلسه چهارم از دوره شانزدهم کارگاه آموزشی خصوصی همسفران نمایندگی زاگرس با استادی راهنمای تازهواردین همسفر مهین، نگهبانی همسفر نرگس و دبیری موقت همسفر مریم با دستور جلسه«جهانبینی ۱و۲ » در روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ ساعت١۶:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:
در ابتدا هفته معلم را در راس به آقای مهندس حسین دژاکام،خانواده محترمشان و به تمام راهنمایان کنگره۶۰ تبریک میگویم. دستور جلسه «جهانبینی ۱و۲» است، اصلا جهانبینی چیست؟ شاید تازه واردی در این جلسه حضور داشته باشد وبگوید که اصلا جهانبینی چیست؟ جهانبینی چیز سختی نیست، به نوع نگاه من به خودم به زندگی وبه مشکلی که دارم برمیگردد واینکه من چه نوع نگاهی به بیماری ومشکل دارم وتا زمانی که جهانبینی را بلد نباشم، نباید انتظار داشته باشم که چرا این مشکل یا بیماری حل نمی شود وهمه تقصیرها را گردن بقیه بیندازم.
پس اگر بخواهم حال خوبی را تجربه کنم واز مشکلات عبور کنم اولین قدم برای حرکت، شناخت آن جهانبینی است؛ باید از خودم شروع کنم. جهانبینی متعلق به همه انسانها است واین نیست که فقط یک مصرف کننده؛ باید جهانبینی را درست کند من همسفر که سالها تخریب داشتم وخیلی افسرده وناامید بودم هم باید جهان بینیام را درست کنم وبه آن آرامش برسم. حالا چطوری باید جهان بینی را درست کنم؟ مثلث درمان اعتیاد، مثلثی است برای درمان انواع بیماریها که جسمی، روانی وجهانبینی است وتا زمانی که جسم و روان سالمی داشته باشم وجهان بینی را نداشته باشم به آن حال خوش وآرامش نمیرسم.
جهانبینی مثل طناب قوی ومحکم ولازم برای زند گی کردن است وکسانی که دراعتیاد غرق شدهاند وبندهای مختلفی به آنها زده شده وحسهای آنها بسته شده است وهمه چیز خودشان را ازدست دادهاند؛ جهانبینی به آنها کمک می کند تا به آن حال خوش وآرامش برسند. جهانبینی مبدا را برای ما مشخص وروشن می کند و وقتی مبدا ما روشن باشد، میفهمیم که در کجای کار قرار داریم واصلا میخواهیم به کجا برسیم. مقصد وهدف هم برای ما میسر میشود و راه برایمان نمایان می شود.
استاد امین در جزوه جهانبینی ۱و۲ خیلی زیبا از مدل قلعه عقل صحبت میکنند، در شهر وجودی ما سربازانی وجود دارند و وقتی این سربازان، دانایی بالایی داشته باشند اجازه نمی دهند که کسی وارد قلعه شود واز سد خونی مغز عبور کند ومراقب هستند که ساختار من تغییر نکند. نیروهای بازدارنده اولین تخریبی که به ساختار من وارد می کنند، آلوده کردن حس است.
حس چیست؟ حس، اولین قوه به کارگیری عقل است. زمانی که من نسبت به چیزی حس ندارم و حوصله چیزی را ندارم نیروهای تخریبی و بازدارنده، اول آنها را تخریب میکنند و تا زمانی که حس من آلوده باشد جسم من درگیر است و خودم و خانوادهام را از دست میدهم. زندگی ما شبیه به یک بازی است، وقتی قوانین زندگی را بلد نباشم مدام در خطا و اشتباهات هستم و در مرحله نفس اماره هستم. هرچه انسان آگاه تر، داناتر و عاقل ترباشد، ظرفیت و مسئولیت بزرگتری به او داده خواهد شد و بهتر میتواند تصمیم بگیرد؛ چالش و آزمونهای الهی بیشتری سر راهش قرار میگیرد.
تمام مشکلاتی که در زندگی ما اتفاق میافتد در اثر نادانی است. هر کس بر مبنای خواسته و توانایی خودش، ظرفیت خودش را درست میکند. تا زمانی که یک پنجم از دانایی درست نشود من نمیتوانم یک پنجم از تخریبم را درست کنم. زمانی که دستم بشکند درد فیزیکی دارم، رنج میبرم و دارو مصرف میکنم و زمانی که جسمم ثابت شود آن درد را از بین میبرم و رنجی که میبرم. ولی دردهای روانی و فکری نمیگذارند که آن دردی که به من وارد شدهاست از شخصی که حرفی به من زد و ناراحت شدم سالها میگذرد و من زمانی که یاد آن حرف میافتم آن زجر و ناراحتی به وجود میآید. به خاطر همین کنگره ۶۰ معتقد است که جسم و روان درمان شود و لازم است برای آن یازده ماه وقت بگذاریم و جهانبینی متفاوت است.
تجربهای که من در لژیون تغذیه داشتم و فهمیدم تغذیه سالم به صور پنهان من بستگی دارد. تا زمانی که من ترس دارم آیا این را بخورم، آیا آن را نخورم. قبل از کنگره کاهش وزن داشتم و راههایی زیادی را رفتم و جهانبینی من درست نبود و فکر میکردم که اگر یک وعده خود را حذف کنم، ناهار یا شام را حذف کنم. راههای را رفتم؛ ولی موفق نشدم کاهش وزن داشتم؛ ولی آن اتفاق نیفتاد، آن جهانبینی را بلد نبودم. این ترس وارد میشود. ترس، تفکر را میخورد این ترس باعث میشود که روز به روز ناامید شوم، زمانی که ناامید هستم منیت و ناتوانی به سراغ من میآید. جهانبینی این نیست که من فقط بلد باشم و به کسانی دیگر بخواهم آموزش دهم جهانبینی را باید کاربردی کنم.
استاد سردار میفرماید:«علم به دانستن نیست علم به عمل کردن است»، جهانبینی موقعی درست میشود، موقعی که صبح از خواب بیدار میشوم و آرامش داشته باشم. امیدوارم بتوانم با آموزشهای کنگره به آن دانایی موثر برسم و ناامیدی را بتوانم مهار کنم و خواستههای معقول را بتوانم به سرانجام برسانم و جامه عمل بپوشانم و نیروهای مکمل، جایگزین نیروهای بازدارنده شوند.

مرزبانان کشیک: همسفرزهرا و مسافر حسن
عکس: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول)
تایپ: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون پنجم)
ویراستاری و ارسال: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون سوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی زاگرس
- تعداد بازدید از این مطلب :
102