English Version
This Site Is Available In English

تحول زندگی در آشنایی با جهان‌بینی

تحول زندگی در آشنایی با جهان‌بینی

جهان‌بینی در کنگره‌۶۰ و تأثیر آن بر درمان اعتیاد:

جهان‌بینی در کنگره‌۶۰ یکی از اضلاع مثلث درمان است که در کنار جسم و روان نقش به‌سزایی در به تعادل رساندن و درمان فرد دارد. این مفهوم به نگرش، درک و برداشت فرد از خود و جهان پیرامون او مربوط است. به عنوان ابزاری جهت بازسازی نگرش و تفکرات نادرست ناشی از اعتیاد به کار می‌رود و به دو بخش شناخت انسان از خود و ماهیت درونی و ادراکات خود و شناخت از هستی و جهان پیرامون و آنچه از آن ادراک می‌کند تقسیم می‌شود.

شناخت و ادراک می‌تواند ظاهری و بر پایه‌ تفکر، تجربه، آموزش و منطق صورت بگیرد یا عمیق‌تر و در لایه‌های درونی‌تر و با نیروهای درونی مثل نفس، حس، عقل و الهام و القاء شکل بگیرد. مصرف مواد مخدر علاوه بر تخریب در قسمت جسم و روان، به دیدگاه‌های فرد نیز تخریب وارد می‌کند و جهان‌بینی او را افیونی می‌کند. فرد دچار ترس، نگرانی، اضطراب می‌شود و زندگی خود و اطرافیانش را دچار آشفتگی می‌کند. برای سلامت و درمان کامل لازم است هر سه ضلع مثلث به تعادل برسند.

جهان‌بینی حقیقی به فرد کمک می‌کند تا بر اساس تفکر و تعقل صحیح، دیدگاه و شیوه زندگی خود را تغییر دهد و بر اساس قوانین الهی و خرد جهانی تصمیم‌گیری صحیح کند و در جهت تکامل خود در راه رشد و تعالی راستین قدم بردارد. حاصل تغییر نگرش در فرد علاوه بر رسیدن به درمان و بهبودی، تغییر کیفیت شیوه زندگی و روابط او با اطرافیانش است. ابزار آموزشی در کنگره۶۰ جزوات، سی‌دی‌ها، منابع مکتوب و نوشتارها‌ی مهندس حسین دژاکام و آقای امین دژاکام است.

در جامعه امروز اعتیاد به‌ عنوان یک بحران جهانی مطرح است که تأثیرات مخربی بر زندگی فردی، اجتماعی و اقتصادی افراد دارد. درمان اعتیاد به‌طور سنتی بر جنبه‌های جسمانی و روانی متمرکز بوده است و همیشه ناتمام باقی مانده است و حتی در اکثر موارد به بازگشت مجدد فرد به جهان اعتیاد منجر شده، اما کنگره‌۶۰ با ارائه نگرش متفاوتی در این زمینه توجه ویژه‌ای به بعد «جهان‌بینی» انسان دارد. در نگاه کنگره‌۶۰ اعتیاد نه‌ تنها به‌ عنوان یک بیماری جسمی و روانی بلکه به‌ عنوان یک اختلال نگرش فرد به خود، دیگران و جهان اطرافش است.

جهان‌بینی در کنگره‌۶۰ به‌عنوان یکی از ارکان اصلی درمان معرفی شده است. این جهان‌بینی می‌تواند به‌طور عمیقی مسیر درمان را تغییر دهد و فرد را از زندان ذهن رهایی بخشد. در این مقاله به بررسی مفهوم جهان‌بینی در کنگره‌۶۰، اصول و تأثیرات آن بر درمان اعتیاد خواهیم پرداخت.

تعریف جهان‌بینی و اهمیت آن: واژه‌ «جهان‌بینی» به‌معنی نگرش و طرز تفکر فرد نسبت به خود، زندگی، هستی و ارتباطش با دیگران است. این نگرش به‌طور مستقیم بر رفتار، تصمیمات و سبک زندگی انسان تأثیر می‌گذارد. در کنگره۶۰ جهان‌بینی به‌ عنوان یک ابزار کلیدی در درمان اعتیاد مطرح است. هدف اصلی کنگره‌۶۰ نه‌ تنها کنار گذاشتن مواد مخدر بلکه ایجاد تغییر در نگرش و طرز تفکر فرد است.

در کنگره۶۰ آموزش‌های جهان‌بینی به فرد کمک می‌کند تا از حالت‌های منفی مانند ترس، نفرت، کینه و خود ویرانی خارج شود و به‌ جای آن تفکر سالم، مثبت و آگاهانه در خود پرورش دهد. تغییر در جهان‌بینی با شناخت حس، نفس و عقل برای غالب شدن به وسوسه و خواسته‌های نامعقول و انتخاب و تصمیم‌گیری صحیح به‌ ویژه در افراد معتاد، به‌ عنوان یکی از اصلی‌ترین پیش‌نیازهای رهایی و درمان کامل در نظر گرفته می‌شود.

آقای مهندس دژاکام بنیان‌کنگره‌۶۰، به‌طور خاص بر اهمیت «جهان‌بینی» در فرآیند درمان تأکید دارد. وی معتقد است که «تمام تغییرات واقعی در زندگی انسان از طریق تغییر در تفکر و نگرش به‌ وجود می‌آید» و اعتیاد علاوه بر این‌که جسم را هدف قرار می‌دهد تفکر و اندیشه را هم تخریب می‌کند که ریشه در عدم شناخت صحیح فرد از خود و جهان پیرامون دارد؛ به‌ عبارتی فرد معتاد در فرآیند اعتیاد، شناخت صحیح و درک درستی از خود، نیازها، خواسته‌ها و محیط پیرامون ندارد؛ بنابراین جهان‌بینی باید اصلاح و بازسازی شود تا فرد بتواند به‌ طور مؤثر از این چرخه آسیب‌زا خارج شود.

در آموزش‌های کنگره۶۰، توجه ویژه‌ به «خودشناسی» و «آگاهی» دو اصل کلیدی درمان شده است. انسان باید به‌ طور کامل از درون خود آگاه شود و خود را بشناسد تا بتواند جهان‌بینی و دیدگاه صحیحی پیدا کند. این خودشناسی نه‌ تنها به فرد کمک می‌کند که از دردهای گذشته رهایی یابد، بلکه او را قادر می‌سازد تا مسئولیت کامل زندگی خود را بپذیرد و در مسیر بهبود و درمان گام بردارد.

نفس و اختیار: دو موضوع مهم در درمان اعتیاد هستند. در آموزش‌های کنگره‌۶۰ «نفس» به‌عنوان یکی از مؤلفه‌های اصلی جهان‌بینی معرفی شده است. نفس انسان مراحل مختلف قرار دارد: نفس اماره، نفس لوامه، نفس مطمئنه یا نفس کامل. نفس اماره، نفس غریزی است که انسان را به انجام کارهای غلط و رفتارهای آسیب‌زا وا می‌دارد. نفس لوامه، نفسی است که در آن انسان شروع به خود انتقادی و پشیمانی می‌کند و در تلاش است تا اشتباهاتش را اصلاح کند. نفس مطمئنه مرحله‌ای است که انسان به آرامش درونی و شناخت دقیق از خود و جهان می‌رسد. نهایتاً نفس کامل می‌گردد و انسان در آن به کمال انسانی و معنوی دست می‌یابد.

این تغییرات در نفس و فرآیند رسیدن به نفس مطمئنه تنها از طریق اصلاح جهان‌بینی و تفکر صحیح ممکن است. استاد امین دژاکام بر این نکته تأکید دارد که انسان با شناخت صحیح خود، به‌طور طبیعی از پوچی و ناامیدی، ترس‌ کاذب خارج شده و به مرحله‌ای از آرامش و تعادل می‌رسد و در جهت دست‌یابی به خواسته‌های خود محکم و با اطمینان و اعتماد درونی قدم بر می‌دارد.

درمان اعتیاد بر سه پایه‌ اصلی استوار است: جسم، روان و جهان‌بینی. این سه بخش به‌ طور هماهنگ و در تعامل با یکدیگر عمل می‌کنند زیرا رسیدن به درمان فوق ترک و تعادل فوق درمان است. در ابتدا با استفاده از داروی اپیوم سیستم‌های تولیدکننده مخدرهای درونی جسم که در اثر مداومت به استفاده از مخدرهای بیرونی از کارافتاده احیاء و بازسازی می‌شود و به آرامی از وابستگی فیزیکی به مواد مخدر رهایی می‌یابد. اصلاح ساختار فیزیکی تنها یک بخش از درمان است.

گام بعدی از طریق آموزش و تعامل انجام می‌شود تا فرد به سلامت روانی برسد. مهم‌ترین مرحله در درمان اعتیاد تغییر جهان‌بینی فرد است. بدون تغییر در نگرش فرد نمی‌تواند به‌طور کامل از بحران‌های درونی و اجتماعی خود رهایی یابد؛ بنابراین جهان‌بینی سالم و آگاهانه، اساس درمان اعتیاد در کنگره۶۰ است. اینجا وادی‌ها مسیر سفر به سوی رهایی هستند و در کنگره‌۶۰، برای اصلاح و بازسازی جهان‌بینی از «وادی‌ها» استفاده می‌شود. وادی‌ها پل‌های اصلی عبور از دنیای تاریک درون و راه تغییر و رسیدن به روشنایی هستند که به‌طور گام‌به‌گام انسان را به سمت خودشناسی، آگاهی، تعادل و رهایی هدایت می‌کنند. هر وادی یک مفهوم عمیق و کلیدی در زندگی انسان دارد که به فرد کمک می‌کند تا با تغییر نگرش خود از محدودیت‌ها و ترس‌های درونی رهایی یابد.

وادی اول به‌ طور خاص بر «تفکر» تأکید دارد. مهندس دژاکام می‌‌فرماید: «با تفکر، ساختارها آغاز می‌گردند.» این وادی فرد را به این نکته هدایت می‌کند که هر تغییر واقعی از تفکر آغاز می‌شود. از آنجا که بسیاری از مشکلات انسان‌ از تفکرات اشتباه او ناشی می‌شود، اصلاح نگرش و تغییر تفکر یکی از مهم‌ترین اقدامات در مسیر درمان است.

در نهایت: جهان‌بینی در کنگره‌۶۰ نه‌ تنها به‌ عنوان یک مفهوم نظری، بلکه به‌ عنوان ابزاری کاربردی برای درمان و بهبودی فرد از اعتیاد مطرح است. اصلاح جهان‌بینی، تغییر نگرش فرد نسبت به خود و جهان و رسیدن به خودشناسی و تعادل روانی و از مهم‌ترین اصول درمان در کنگره‌۶۰ هستند. این درمان نه‌ تنها فرد را از بند و تخریب‌های اعتیاد رها می‌سازد؛ بلکه او را به انسانی آگاه، مسئول و توانمند تبدیل می‌کند که قادر است زندگی خود را به‌طور مستقل اداره و سالم بسازد.

آموزش‌ها در کنگره‌۶۰ با تأکید بر جهان‌بینی و اصول فلسفی در درمان اعتیاد، مسیری نوین در عرصه‌ی درمان اعتیاد باز کرده است. این موضوع در باور جهان علمی و اندیشمندان و محققان حوزه اعتیاد نمی‌گنجد و از آن در شگفت قرار گرفته‌اند. در نهایت اگر فردی خواستار درمان کامل و رهایی از اعتیاد است ابتدا جسم را باید درمان کند و با به تعادل رسیدن جسم، روان هم به تعادل می‌رسد.

فرد همزمان باید جهان بینی خود را تغییر دهد. تغییر جهان‌بینی به انسان این امکان را می‌دهد که به یک فرد آگاه و مسئول تبدیل شود و قادر باشد تحول نو در زندگی خود رقم بزند نه‌ تنها از مواد مخدر رهایی یابد؛ بلکه برای خود، اطرافیان و جامعه مفید واقع شود و با دوری از تمام عوامل بازدارنده منفی مثل افکار و باورهای غلط در جهت رشد، آگاهی، توانمندی و رسیدن به یک زندگی پرمعنا و متعالی حرکت کند و مسئولیت‌های خود در زندگی را بپذیرد. با سپاس از آموزش‌های مهندس دژاکام و راهنمایان عزیز کنگره‌۶۰

منابع: جزوه جهان بینی ۱ و ۲، کتاب (۱۴وادی) عشق، کتاب ۱۴ مقاله، سایت کنگره‌۶۰
نویسنده: همسفر صدیقه رهجوی راهنما همسفر پریسا (لژیون اول)
ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون سوم)
همسفران نمایندگی دلیجان 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .