جلسه دوازدهم از دوره پنجم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران کنگره60 نمایندگی بروجرد به استادی مرزبان همسفر ندا، نگهبانی همسفر فاطمه و دبیری همسفر معصومه با دستور جلسه «جزوه جهانبینی ۱و ۲» روز یک شنبه ۱۴ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:
خدای خودم را شاکر و سپاسگزارم که توفیق حاصل شد تا در این جایگاه خدمت کنم. به رسم ادب تشکر میکنم از آقای مهندس و خانواده محترمشان که این بستر را فراهم کردند تا ما به حال خوب برسیم، همچنین از راهنمایم و ایجنت قدردانی میکنم. دستور جلسه این هفته «جهانبینی ۱و ۲» است. در ابتدا اگر بخواهیم تعریف کلی از جهان بینی ارائه بدهیم باید بگوییم: آنچه ما نسبت به جهان هستی، ادراک و دریافت میکنیم جهانبینی نام دارد. جهانبینی به دو بخش تقسیم شده است: «جهانبینی درون و جهانبینی بیرون». در جهانبینی درون، ما درون خود را کنکاش میکنیم و جهان بینی بیرون، درک و دریافت ما نسبت به جهان هستی است.
اکثر کسانی که وارد کنگره۶۰ میشوند، هدفشان رهایی از دام اعتیاد است و با متد DST و داروی OT سفر آنها آغاز میشود. مرحله بعدی که مسافر با آن مواجه میشود مثلث درمان است که شامل جسم، روان و جهانبینی میباشد. شخصی که وارد کنگره۶۰ میشود شاید با خودش بگوید: من میخواهم اعتیادم را درمان کنم، چرا باید روی جهانبینی کار کنم؟ پاسخ این سوالها در کنگره۶۰ به جهانبینی برمیگردد. اولین چیزی که در اثر مصرف مواد مخدر از بین میرود جهانبینی شخص است.
تفکرات شخص مصرفکننده افیونی میشود و همه چیز را از دریچه موادمخدر میبیند، در نتیجه تفکر این شخص درست نیست. چنین شخصی هیچ وقت نمیتواند در مسیر درستی حرکت کند. یکی از جزوات آموزشی کنگره۶۰، جزوه جهانبینی ۱ و ۲ میباشد که توسط استاد امین دژاکام، معلم جهان بینی نوشته شده است. در این جزوه با صور آشکار و صور پنهان آشنا میشویم.
ما در کنگره۶۰ به این آگاهی رسیدهایم که همه چیز در هستی، دارای صور آشکار و صور پنهان است. به عنوان مثال مسئله اعتیاد نیز دارای صور آشکار و پنهان است. صور آشکار به صورت بدن درد، تعریق، آبریزشبینی و دیگر علائم ظاهری بروز میکند و صورپنهان به صورت بیمسئولیتی، بدقولی و خیلی نشانههای دیگر خود را نشان میدهد. با آموزشهای جهانبینی، صورت مسئله اعتیاد برای منِ همسفر باز شد و من به این باور رسیدم که برای رسیدن به رهایی، اراده به تنهایی کافی نیست و شخص نیاز به درمان دارد.
در قسمتی دیگر از جزوه جهانبینی از نفس صحبت میشود. نفس آن چیزی است که تعیین موجودیت میکند، چه در ظاهر و چه در باطن. نفس سه مرحله دارد: «نفس اماره، نفس لوامه و نفس مطمئنه». با یادگیری مراحل نفس در جهانبینی آموختم، وقتی نفس از من خواستهای دارد، باید دقت کنم که خواسته نفس، اماره است، لوامه یا مطمئنه و بر اساس آن تصمیمگیری کنم. در جایی دیگر از اضلاع مثلث دانایی صحبت شده است که از سه ضلع، تفکر، تجربه و آموزش تشکیل شده است و این دانایی نیز به دو صورت است: «دانایی و دانایی مؤثر». دانایی یعنی: من میدانم سیگار ضرر دارد؛ ولی از آن استفاده میکنم. وقتی به تفکر، تجربه و آموزش کافی دست پیدا کردم، دانایی من به دانایی مؤثر تبدیل میشود.
مبحث بعدی جزوه جهان بینی «ترس، ناامیدی و منیت» میباشد. این سه مولفه از ابزارهای نیروهای بازدارنده هستند. وقتی انسان به جایگاه و خواستهای که میخواهد دست پیدا نمیکند، دچار یأس و ناامیدی میشود، همچنین وقتی فرد خودش را بالاتر از جایگاهی که دارد ببیند، دچار منیت خواهد شد. بعضی مسائل هم باعث ترس انسان میشود، ترس از ناشناختهها، ترس از آینده، ترس از دست دادن و ... و همه این موارد جلوی پیشرفت انسان را میگیرد. نکته مهم در مورد جهان بینی، کاربردی بودن آن است که هر چهقدر ما مطالب این جزوات را بخوانیم؛ اما به آنها عمل نکنیم، هیچ فایدهای ندارد و فقط معلومات و محفوظاتی میشوند که توانایی استفاده از آنها را نداریم. مثال همان شعری میشود که شاعر میگوید:
علم چندان که بیشتر خوانی چو عمل در تو نیست نادانی

تایپیست: همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون اول)
ویرایش: مرزبان همسفر ندا
عکاس: همسفر طاهره رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون اول)
ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون اول) دبیرسایت
همسفران نمایندگی بروجرد
- تعداد بازدید از این مطلب :
506