English Version
This Site Is Available In English

مثلث درمان اعتیاد جسم، روان و جهان‌بینی است

مثلث درمان اعتیاد جسم، روان و جهان‌بینی است

جلسه چهاردهم از دوره پنجاه و چهارم کارگاه‌های آموزشی خصوصی کنگره ۶۰، نمایندگی البرز کرج، با استادی مسافر امیرحسین، نگهبانی مسافر کیان و دبیری مسافر ابراهیم، با دستور جلسه «جهان‌بینی 1و2 » روز یکشنبه  14اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۰۰ آغاز به کارکرد.
خلاصه سخنان استاد؛
سلام دوستان امیرحسین هستم یک مسافر؛ از نگهبان جلسه سپاسگزارم که مسئولیت اداره جلسه را به من واگذار نمود تا خدمت کنم و آموزش بگیرم.
خداوند را شاکرم که پس از دو سال، بار دیگر لطفش شامل حالم شد و این جایگاه را دوباره تجربه می‌کنم. این لحظه برای من یادآور مسیری است که در کنگره ۶۰ طی کرده‌ام و فرصتی برای تأمل در آموزش‌هایی که زندگی‌ام را متحول کرده‌اند.
از همه شما دعوت می‌کنم قدر راهنمای خود را بدانید. راهنما مانند چراغی در تاریکی است؛ پشتوانه‌ای که در سخت‌ترین لحظات به ما آرامش و جهت می‌دهد. وقتی راهنمایی داریم، انگار تکیه‌گاهی محکم در کنارمان است که باتجربه و دانایی خود، مسیر درست را به ما نشان می‌دهد.
یکی از مفاهیم بنیادی کنگره ۶۰، جهان‌بینی است که در سال ۱۳۸۲ توسط استاد امین دژاکام به شکلی نوین و کاربردی مطرح شد. استاد امین همیشه بر ساده‌نویسی تأکید داشتند تا مفاهیم عمیق برای همه، به‌ویژه تازه‌واردان، قابل‌فهم باشد. جهان‌بینی درگذشته نیز وجود داشت، اما به‌صورت پیچیده و پراکنده. کنگره ۶۰ با ساده‌سازی این مفهوم، آن را به ابزاری کاربردی برای زندگی تبدیل کرد. جزوه‌های جهان‌بینی کنگره ۶۰ شاید کوتاه باشند، اما محتوای آن‌ها مانند گنجی است که هر خطش می‌تواند زندگی ما را دگرگون کند. این جزوه‌ها با زبان ساده، راهکارهایی عملی برای مواجهه با چالش‌های زندگی ارائه می‌دهند.
مثلث درمان اعتیاد در کنگره ۶۰ از سه ضلع جسم، روان و جهان‌بینی تشکیل شده است. هر یک از این اضلاع نقش حیاتی در فرایند درمان دارند، اما جهان‌بینی به‌عنوان یکی از پایه‌های اصلی، اهمیت ویژه‌ای دارد. وقتی یک تازه‌وارد برای اولین‌بار واژه جهان‌بینی را می‌شنود، ممکن است این سؤال برایش پیش بیاید: جهان‌بینی دقیقاً چیست؟ به زبان ساده، جهان‌بینی درک و احساسی است که ما از خودمان، دیگران و دنیای اطرافمان داریم. به‌عبارت‌دیگر، جهان‌بینی مجموعه آموزش‌هایی است که در کنگره ۶۰ می‌آموزیم تا مسائل زندگی‌مان را بهتر مدیریت کنیم و تصمیمات درستی بگیریم.
یکی از سؤالات رایج تازه‌واردان این است: آیا می‌توان تنها با استفاده از داروی OT اعتیاد را درمان کرد؟ پاسخ ما قاطعانه خیر است. درمان اعتیاد تنها به جسم محدود نمی‌شود. بدون آموزش جهان‌بینی، حتی اگر مصرف مواد قطع شود، فرد در برابر مشکلات زندگی آسیب‌پذیر خواهد بود. جهان‌بینی به ما کمک می‌کند در لحظات حساس و دشوار، تصمیماتی عاقلانه بگیریم. برای مثال، فردی که جهان‌بینی را نیاموخته، ممکن است در مواجهه با یک بحران عاطفی یا فشار اجتماعی، دوباره به سمت تاریکی کشیده شود. اما کسی که آموزش‌های کنگره را درونی کرده، با دانایی که کسب کرده، می‌تواند مسیر درست را انتخاب کند. دانایی، یکی ازکلیدواژه‌های مهم در کنگره ۶۰ است. به زبان ساده، دانایی یعنی توانایی تشخیص درست از نادرست. این دانایی از طریق آموزش‌های جهان‌بینی به دست می‌آید.
در کنگره می‌آموزیم که نگهبانان قلعه عقل ما، یعنی دانایی، باید قوی باشند تا بتوانند ماهیت خواسته‌هایمان را تشخیص دهند. وقتی تحت آموزش‌های کنگره هستیم، نفس اماره دیگر نمی‌تواند ما را به سمت انفجار درونی یا تصمیمات نادرست سوق دهد. اینجاست که جهان‌بینی کنگره ۶۰ مانند سپری محافظ عمل می‌کند.
نفس اماره یا سرزنش‌کننده، بخشی از وجود ماست که بر اساس سطح دانایی ما عمل می‌کند. وقتی خطایی مرتکب می‌شویم، واکنش نفس به میزان پالایش آن بستگی دارد. نفس نا پالایش مانند لیوان آبی پر از رنگ است؛ اضافه‌شدن یک قطره رنگ دیگر در آن دیده نمی‌شود و خطاها عادی به نظر می‌رسند. اما نفس پالایش‌شده مانند لیوان آب زلال است؛ حتی یک قطره ناپاکی در آن به‌وضوح نمایان می‌شود و باعث عذاب وجدان و سرزنش درونی می‌گردد. این سرزنش درونی، اگر درست هدایت شود، می‌تواند انگیزه‌ای برای رشد و اصلاح باشد.
ضعف در جهان‌بینی، ما را در برابر وسوسه‌های نفس آسیب‌پذیر می‌کند. ضد ارزش‌ها و وسوسه‌ها همیشه در کمین هستند، اما وقتی جهان‌بینی ما قوی باشد، این وسوسه‌ها نمی‌توانند ما را از مسیر منحرف کنند. بازگشت به تاریکی تنها زمانی رخ می‌دهد که آگاهی و دانایی ما در سطح پایینی باشد. آموزش‌های کنگره ۶۰ به ما می‌آموزد که چگونه با تقویت جهان‌بینی، در برابر این چالش‌ها ایستادگی کنیم. در پایان، توصیه‌ای از صمیم قلب به شما دارم: پیمان و تعهدی که در کنگره ۶۰ بسته‌ایم را هرگز فراموش نکنیم. گذشته را رها کنیم، اما درس‌های آن را به‌خاطر بسپاریم. راه کنگره، راه روشنی است که با آموزش، خدمت و محبت، ما را به‌سوی رهایی و آرامش هدایت می‌کند.
از اینکه به صحبت‌های من توجه کردید ممنون و متشکرم.



تایپ متن: محمد لژیون۷ و رضا لژیون4
عکس: مرزبان خبری، مسافر شهرام
ویرایش و بارگزاری: مسافر علی لژیون۱۶

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .