English Version
This Site Is Available In English

جهان‌بینی الفبای زندگی است

جهان‌بینی الفبای زندگی است

دستور جلسه این هفته در مورد جهان‌بینی ۱ و ۲ است‌‌. تعریف جهان‌بینی: آنچه ما نسبت به کل هستی (جهان درون و جهان‌ بیرون) برداشت، ادراک، دریافت و احساس می‌نماییم، جهان‌بینی نام دارد. جهان‌بینی درون شامل: ادراک احساس و ... ما نسبت به خودمان است. جهان‌بینی بیرون شامل: ادراک و احساس‌ ما نسبت به تمام هستی است. آقای مهندس برای درمان اعتیاد از سه مولفه مهم ((جسم، روان و جهان‌بینی)) استفاده کرده است. همه ما می‌دانیم که مبتکر و طراح پروتکل DST برای اولین بار در جهان در سال ۱۳۷۸ در مقاله علمی با عنوان صورت مسئله اعتیاد با ترسیم مثلث درمان که اعتیاد با سه ضلع جسم، روان و جهان‌بینی برای اولین بار در تاریخ توانست صورت مسئله اعتیاد را بشکافد و برای همیشه اعتیاد را درمان کند، همان چیزی که برای خیلی از کشورهای توسعه یافته غیر ممکن است. همه پزشکان و دکتر‌ها اعتقادی به درمان اعتیاد ندارند و دنبال ترک آن هستند؛ ولی ما در کنگره۶۰، با شکافته شدن صورت مسئله اعتیاد و روش DST توانستیم به درمان برسیم. آقای مهندس در این روش معتقد است که علاوه بر جسم و روان، جهان‌بینی هم بر اثر مصرف مواد مخدر و اعتیاد دچار آسیب و تخریب شده است و پروسه درمان اعتیاد؛ باید به تعادل برسد.

آقای مهندس در مورد آسیب‌های بیماری اعتیاد در شهر وجودی انسان در قسمت جهان‌بینی که مصرف کننده مواد مخدر در اثر مصرف مکرر آنتی‌ایکس، جهان‌بینی مملو از ترس، ناامیدی، اضطراب، نگرانی و حقارت پیرامین خود به وجود آورده و زندگی خود و اطرافیان را آشفته کرده است. که این عبارت از نوشتار مصرف کنندگی کیست برداشتم. جهان‌بینی، همان الفبای زندگی است که با آموختن آن، می‌توانیم زندگی بهتری داشته باشیم. همان‌طور که در جزوه جهان‌بینی استاد امین می‌فرمایند: باید دیدگاه خود را پیرامون جهان درون و بیرون خود درست کنیم تا بتوانیم به آرامش برسیم به بیان دیگر بر اثر حکومت افیون بر شهر وجودی و وابستگی شدید که از مصرف آنتی‌ایکس است، نوع نگرش و دیدگاه مصرف کننده و خانواده آن به جهان اطراف خود افیونی می‌شود و همه چیز را بد می‌بیند به همه چیز را سیاه ببیند و هیچ سفیدی را نمی‌تواند ببیند؛ چراکه در تاریکی است و هیچ نوری ندارد. آموزش جهان‌بینی؛ یعنی همان روشن شدن شمع در تاریکی و دیدن نور روشنایی در دل سیاهی تا وقتی که مصرف کننده در حال مصرف است، دنیا را از دیدگاه جهان‌بینی افیونی، سیاهی می‌بیند؛ یعنی همان نشئگی، خماری و افکار منفی است.

وقتی که آقای مهندس در پروسه درمان اعتیاد مثلث درمان را مطرح کرد؛ یعنی همان قدر که روان و جسم مهم است، جهان‌بینی هم برای درمان مهم است؛ باید آنقدر آموزش ببیند که جهان‌بینی از حالت افیونی خارج شود و به تعادل و سلامتی برسد. جهان‌بینی سالم، بر اساس دانایی و تفکرات راستین به جای جهان‌بینی افیونی می‌رسد. حال چگونه می‌توانیم در مورد جهان‌بینی، روی خود کار کنیم؟ اول بایستی جسم و روان خود را به تعادل برسانیم؛ زیرا در غیر این صورت؛ یعنی عدم تعادل جسم کار کردن روی جهان‌بینی غیر ممکن است‌‌. همسفرانی که مصرف مخدر نداشتند، جسم خود را با افکار منفی و کارهای ضدارزشی بیمار کردند و تخریب زدند؛ پس برای تعادل رسیدن؛ بایستی دیدگاه خود را نسبت به پیرامون خود عوض کنیم و سعی کنیم نیمه پر لیوان را ببینیم. با این کار می‌توانیم متوجه شویم که ضلع جسم چگونه به ضلع جهان‌بینی اثر می‌گذارد.

همان گونه ضلع جهان‌بینی هم می‌تواند به روی جسم ما تاثیر بگذارد؛ وقتی که ما دیدگاهمان عوض شد، جسم هم کم‌کم‌ آرام و بدون استرس می‌شود. تفکرات و حالات ما مستقیماً روی جسم و روان ما اثر می‌گذارد و همین‌طور روی سیستم ایکس. شاید بارها این صحبت‌های آقای مهندس را شنیده‌ایم که سیستم ایکس بر اثر دو فاکتور عمل می‌نماید ((۱_ عامل باسیم یا اتصال مستقیم، همان ناقل‌های عصبی و هورمون‌هایی هستند که با ترشحات خود بر سیستم ایکس اثر می‌گذارند و دوم عامل‌ها به صورت بی‌سیم و اتصال غیرمستقیم که بر سیستم ایکس تاثیر می‌گذارند. اتصال بی‌سیم همان تفکرات و جهان‌بینی ما است تفکرات منفی، بدبینی، غیبت، تهمت، دروغ‌گویی، منفی‌بافی همه بر روی سیستم ایکس بدن ما تاثیر می‌گذارد و باعث ناامیدی و ناراحتی ما می‌شود و برعکس آن هم می‌تواند تاثیر بهتری بگذارد. مثبت‌اندیشی، صداقت، عدالت و کارهای ارزشی باعث بهتر کار کردن سیستم ایکس می‌شود.

این تفکرات ما است که زندگی ما را می‌سازد. هر چه تفکرات ما منفی باشد، زندگی هم سخت می‌شود و هر چه تفکرات ما مثبت باشد زندگی ما راحت‌تر است. جهان‌بینی، سازنده زندگی ماست در هر نقطه‌ای که هستیم و در هر جایگاهی که قرار داریم همه و همه حاصل عملکرد ما، نتیجه جهان‌بینی و دانایی ما را دارد. تغییرات ما نشان می‌دهد که در کنگره۶۰، جهان‌بینی را آموختیم و عمل کردیم. اگر بر آموخته‌های خود عمل نکنیم ما همانند لوح فشرده می‌شویم و هیچ کمکی برای ما نمی‌کند. استاد امین در جهان‌بینی دوم درمورد مثلث جهالت، بیان کردند: ناامیدی، منیت و ترس نشان از جهالت انسان است. دانایی بیشتر با ظرفیت و گنجایش بیشتر برابر است. امیدوارم همه ما بتوانیم جهان‌بینی را برای خودمان یاد بگیریم و روی خودمان کاربردی کنیم.

نویسنده: راهنمای ویلیام همسفر صغری 

ویراستاری و ارسال: همسفر مهری رهجوی راهنما همسفر پروین (لژیون هفتم) نگهبان سایت 

همسفران نمایندگی قیدار

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .