درود و سپاس به یزدان پاک و تمامی انسانهای پاک سرشتی که وجود خویش را وقف یافتن مجهولات بُعد خویش نمودهاند. همه ما میدانیم که مقوله جهانبینی برای اولین بار در جهان، توسط بنیان کنگره۶۰ به عنوان یکی از مؤلفههای درمان اعتیاد، مطرح شد و یکی از اضلاع مثلث درمان اعتیاد، مربوط به مقولهی جهانبینی است.
بر اساس اعتقاد کنگره۶۰ برای درمان بیماری اعتیاد ضروری است که حتماً سه مولفه جسم، روان و جهانبینی که اضلاع مثلث درمان هستند با هم به تعادل برسند در نوشتارهای کنگره۶۰ میخوانیم که برای به تعادل رسیدن جسم و روان ۱۱ ماه و برای جهانبینی مدت زمانی غیر قابل پیشبینی وقت لازم است.
جهانبینی برداشت و نوع نگاه ما به خود و جهان هستی میباشد، مصرف کننده مواد مخدر بر اثر مصرفهای مکرر زندگی خود و اطرافیانش را دچار آشفتگی میسازد و به دلیل آسیب انواع مخدرها بر جسم یا شهر وجودی که ما آنها را در کنگره آنتیایکس مینامیم و در نتیجه نیاز شدید جسم به مصرف آنتیایکسها بر نوع نگرش، تفکرات و جهانبینی فرد معتاد مستولی میشود که در کنگره۶۰ به آن جهانبینی افیونی گفته میشود.
مثلاً طبق جهانبینی افیونی فرد مصرف کننده، کاملاً بیگناه و مظلوم است و دیگران باعث اعتیاد او شدهاند یا زندگی بدون مصرف مواد لذتی ندارد و کسانی که تجربه مصرف مواد ندارند چیزی از دنیا نفهمیدهاند یا برای لذت بردن و دستیابی به حال خوش حتماً باید مادهای خارجی مثل حشیش، تریاک، سیگار، قلیان و .... مصرف کرد.
در پروسه درمان اعتیاد در کنگره۶۰ علاوه بر جسم، روان و جهانبینی نیز بايد از حالت افیونی خارج شود. جهانبینی سالم بر اساس تفکرات درست و دانایی است و جهانبینی افیونی بر اساس جهل و نادانی نشأت گرفته از تفکرات غلط میباشد. جهانبینی و تغییرات آن در پرتو آموزش و دانایی از حالت افیونی خارج میشود و به تعادل و سلامتی میرسد.
برای این که ما بتوانیم روی ضلع جهانبینی درمان اعتیاد کار کنیم؛ باید ضلع جسم نیز در وضعیت تعادل نسبی باشد؛ در غیر این صورت جسم به هم ریخته و نامتعادل، گوش شنوایی برای پرداختن به موضوع جهانبینی نخواهد داشت که در متد DST استفاده از داروی اوپیوم تینکچر (OT) جسم را در شرایط مطلوب قرار میدهد و در این شرایط مصرفکننده حال و حوصله پرداختن به مسئله جهانبینی را خواهد داشت. امیدوارم بتوانیم با مطالعه جزوات جهانبینی به اهمیت بیشتر آن پی ببریم.
نویسنده: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون اول)
ویراستاری و ارسال: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر پروانه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی طارم
- تعداد بازدید از این مطلب :
53