English Version
This Site Is Available In English

گروه خانواده ـ جهان‌بینی شکافتن زبان و الفباست

گروه خانواده ـ جهان‌بینی شکافتن زبان و الفباست

مشارکت مکتوب همسفر شیرین در مورد دستورجلسه «جهان‌بینی ۱ و ۲»:

یکی از کاربردهای مهم جهان‌بینی، شکافتن زبان و الفباست. هدف از این تعاریف، ایجاد تصاویری ذهنی برای فرد است. بسیاری از افراد ممکن است، مطالب را بخوانند و به دلیل پیچیدگی یا گنگ بودن، آن‌ها را کنار بگذارند؛ اما استاد امین معتقد هستند که علم پیچیده نیست و باید مفاهیم را به ساده‌ترین شکل ممکن برای دیگران توضیح داد.
برای درک یک موضوع، به ابزارهای مختلفی نیاز داریم و یکی از مهم‌ترین آن‌ها، تصویر است. چرا از داستان‌ها و فیلم‌ها لذت می‌بریم؟ چون از تصویر استفاده می‌کنند. در جهان‌بینی ۱ برای تفهیم مفاهیم از مدل‌سازی بهره گرفته شده است. مثلاً نفس به شهری تشبیه شده و نفس اماره به قبیله‌ای وحشی، که وقتی فرد احساس نیاز به مصرف مواد می‌کند، این‌گونه توصیف می‌شود: «قبیله‌های وحشی حمله کرده‌اند.»
علم جهان‌بینی برای همه انسان‌ها کاربرد دارد؛ اما برای کسانی که در تاریکی به‌سر می‌برند، حکم طنابی محکم برای نجات را دارد.

درمان اعتیاد مانند درمان سرماخوردگی نیست که با دارو و در مدت زمان کوتاهی برطرف شود. در این مسیر، جهان‌بینی نقش بسیار مؤثری دارد. در درون ما سیستمی وجود دارد که متناسب با ظرفیت و نیاز بدن، فرمان ترشح مواد شیمیایی مانند اندورفین را صادر می‌کند. شناخت این ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های پنهان، با آموزش جهان‌بینی امکان‌پذیر است.
در ادامه، مدل عقل معرفی می‌شود. عقل مانند قلعه‌ای درون شهر است که سربازانی از آن محافظت می‌کنند. در جهان‌بینی ۱ همچنین از سد خونی مغز سخن گفته می‌شود. این سد نوعی فیلتر است که اجازه عبور هر مولکولی را به مغز نمی‌دهد؛ به‌همین دلیل، مصرف مواد غذایی مانند برنج یا چغندر اعتیادآور نیستند؛ اما موادی مانند الکل و تریاک می‌توانند از این سد عبور کرده و اثرگذار باشند.

در اینجا ممکن است این سؤال پیش بیاید: اگر دانایی این‌قدر ارزشمند است، چرا همه ما دانا نمی‌شویم؟ پاسخ این سؤال در جهان‌بینی ۲ آمده است؛ زیرا مانند هر بازی، اگر قوانین آن را ندانیم، نمی‌توانیم آن را درست انجام دهیم. برای رسیدن به شادی، لذت و آرامش، باید قوانین را بشناسیم. در این بخش، به نیروهای منفی یا بازدارنده اشاره می‌شود که نقش آن‌ها بسته به درجه تکامل انسان متفاوت است؛ ابتدا بازدارنده، سپس تخریب‌گر و در نهایت، در صورت کسب دانش و مهارت، به نیرویی مکمل تبدیل می‌شوند.

برای مواجهه با این نیروها، دو راه وجود دارد؛ یک راه، مقابله مستقیم و جنگیدن با آن‌ها است و راه دیگر، استفاده از تفکر و اندیشه برای حل مسئله است.
انسان از اضداد آفریده شده و رشد و تکاملش از مسیر تجربه‌ مشکلات، ضربه‌ خوردن و سپس یافتن راه‌حل می‌گذرد. بنابراین، تکامل بدون وجود نیروهای بازدارنده ممکن نیست.
در ادامه، به مفهومی به نام ظرفیت و استخر انرژی اشاره می‌شود. دانایی انسان مانند استخر است، هر چه ظرفیت انسان بیشتر باشد، استخر بزرگ‌تر می‌شود و در نتیجه، توانایی شنا کردن در آن نیز بیشتر می‌گردد.

همچنین، به معادله عملکرد اشاره می‌شود که از قوانین نیوتن، الهام گرفته شده است. برای رسیدن به نتیجه، باید مسیر را طی کرده و حرکت کنیم. در این مسیر، حس خوب و مثبت، بسیار مهم است؛ حتی اگر مسیر درست باشد اما با حس منفی همراه باشد، انرژی آن مخرب خواهد بود؛ مانند اینکه با پول دزدی دعای ندبه بخوانیم!
نیروهای منفی و بازدارنده، تخصص‌شان آلوده‌ کردن حس انسان است. حس، نیروی محرک عقل است. اگر حس آلوده شود، فرمان‌های صادرشده از عقل نیز اشتباه خواهند بود؛ بنابراین، باید مراقب باشیم و هوشیارانه از آلودگی حس خود جلوگیری کنیم.

نویسنده: همسفر شیرین رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول)
رابط خبری: همسفر انسیه رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول) 
ویراستاری و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول) دبیر سایت
همسفران نمایندگی بندرعباس

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .