English Version
This Site Is Available In English

آغاز سازندگی خود، با جهان‌بینی

آغاز سازندگی خود، با جهان‌بینی

کنگره ۶۰ یک سازمان مردم‌نهاد است که در ایران فعالیت دارد. اهداف این سازمان کمک به افرادی است که به مواد مخدر اعتیاد دارند و همچنین ارتقاء آگاهی‌های فرهنگی و اجتماعی در جامعه است؛ در واقع کنگره ۶۰ تلاش می‌کند تا با فراهم آوردن حمایت‌های لازم و ایجاد فضای مناسب به بهبود وضعیت افراد کمک کند‌. کنگره معتقد است که علاوه بر جسم و روان، جهان‌بینی افراد نیز بر اثر مصرف مواد مخدر دچار آسیب می‌شود و ما برای درمان اعتیاد علاوه بر جسم و روان بایستی جهان‌بینی را به تعادل برسانیم؛ جهان‌بینی یعنی آنچه ما نسبت به کل هستی، دریافت، ادراک، احساس و برداشت می‌نماییم. ما دو نوع جهان‌بینی تحت عنوان جهان‌بینی درون و جهان‌بینی بیرون داریم؛ جهان‌بینی درون شامل احساس و ادراک ما نسبت به خودمان، هدف از زندگی و ارتباط با نیروهای درونی است. جهان‌بینی بیرون شامل احساس و ادراک ما نسبت به جهان هستی و دیدگاه انسان نسبت محیط اطراف، جامعه و طبیعت است؛ این دو با هم کمک می‌کنند که ما بهتر بفهمیم در کجای زندگی ایستاده‌ایم و چطور باید حرکت کنیم. شخص مصرف‌کننده بر اثر مصرف مواد مخدر، جهان‌بینی خود را به سمت افکار و نیروهای شیطانی سوق داده است و تمام دنیا را از این زاویه غلط می‌بیند و اگر بخواهد جهان‌بینی خود را تغییر دهد باید از نظر جسمی به شرایط مطلوبی برسد؛ چون تا جسم به شرایط مطلوبی نرسد نمی‌تواند به موضوع جهان‌بینی بپردازد.

در متد DST با استفاده از دارویی به نام OT، جسم را در شرایط تعادل نسبی قرارمی دهند و در این شرایط مصرف‌کننده می‌تواند به مسئله آموزش‌های جهان‌بینی بپردازد و در پرتو این آموزشها به دانایی برسد؛ البته در این روش نه تنها فرد به دانایی می‌رسد بلکه تغییر نگرش، نقطه تحمل جسم را تغییر می‌دهد. این تغییر نگرش باعث می‌شود عملیات تیپرینگ (کاهش تدریجی) را با موفقیت و بدون سختی پشت سر گذارد. موضوع جهان‌بینی، موضوعی است که علاوه بر درمان اعتیاد بر کل امورات زندگی ما اثر می‌گذارد؛ بنابراین جهان‌بینی نقطه سازندگی ما است و جهان‌بینی ۱‌و۲ دیدگاه و نگرش انسان‌ها را به دنیای اطرافشان تغییر می‌دهد و به ما کمک می‌کند خودمان و دنیای اطرافمان را بهتر بشناسیم، بهتر درک کنیم و به مسائل مهمی مثل خودشناسی و ارتباط با دیگران بپردازیم؛ همچنین به ما می‌آموزد که چگونه می‌توانیم با خود و دیگران بهتر کنار بیاییم و زندگی پربارتری داشته باشیم. در جهان‌بینی‌۲ مفاهیم را با عمق بیشتری بررسی می‌کنند و این جزوه به ما کمک می‌کند تا دیدگاه خودمان را در مورد هدف‌ها و مسیر زندگی تغییر دهیم و بتوانیم بهتر تصمیم بگیریم و در نهایت این جزوات به ما کمک می‌کنند تا دنیای خود را از یک زاویه جدید ببینیم و زندگی بهتری را بسازیم؛ در نتیجه این آموزش‌ها نه تنها در مقابل مشکلات به ما کمک می‌کنند بلکه نشان می‌دهند که چگونه رشد کرده و به اهداف بزرگ‌تری دست پیدا کنیم.

نکته مهم در جزوه جهان‌بینی این است که از روش مدل‌سازی استفاده می‌شود؛ زیرا انسان برای اینکه بتواند یک موضوع را درک کند به ابزاری مثل تصاویر احتیاج دارد تا بتواند شبیه‌سازی کند؛ به‌طور مثال، نفس مثل یک شهر یا کشور می‌ماند و وقتی کسی این مدل‌ها را در ذهن خود به تصویر بکشد متوجه خیلی از مسائل می‌شود. مثلاً اگر احساس کند به مواد نیاز دارد فوراً در ذهن خود تصور می‌کند که قبایل وحشی به شهر وجودی‌اش حمله کردند. اگر این تصاویر نباشند ما یک سری تعاریف خالی به انسان‌ها ‌ می‌دهیم و ممکن است فقط بتوانند آن تعاریف را حفظ کنند و هیچ نتیجه‌ای نگیرند. در کل جهان‌بینی ۱و۲ نحوه نگرش ما به جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و درک عمیق‌تری از فرهنگ و جهان پیرامون ما فراهم می‌کند. این دو نگرش به ما کمک می‌کنند تا بهتر درک کنیم که ارزش‌ها و باورهای ما چگونه شکل می‌گیرند و چگونه می‌توانیم با چالش‌های عصر مدرن روبرو شویم. در نهایت این جهان‌بینی‌ها به ما ابزارهایی می‌دهند تا بتوانیم به‌طور مؤثرتری در جامعه و زندگی شخصی خود عمل کنیم. در آخر از خداوند متعال بسیار سپاسگزارم که راه کنگره را به من نشان داد؛ همچنین از آقای مهندس حسین دژاکام و خانواده محترمشان و راهنمای خود بابت تمام آموزش‌های ناب تشکر و قدردانی می‌کنم.

نویسنده: همسفر زهره رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون بیست و چهارم)
ویراستار: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سپیده (لژیون بیستم)
رابطه خبری: همسفر مهشید رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون بیست و چهارم)
عکس: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر سپیده (لژیون بیستم)
ارسال: همسفر پگاه خدمتگزار سایت
همسفران نمایندگی شیخ‌بهایی
 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .