مشارکت راهنما همسفر لیلا: (سیدی حلقههای آفرینش)
مشارکت خود را با یک داستان شروع میکنم. در کشور ژاپن مرد پولداری زندگی میکرد که از دردِ چشم آرامش نداشت و برای مداوای دردش انواع داروها را استفاده کرده بود؛ اما نتیجه چندانی نگرفته بود. پس از مشاوره فراوان با پزشکان و متخصصان زیاد به این نتیجه میرسد، برای درمان به راهب مقدس مراجعه کند. ایشان به نزد راهب رفت و راهب پس از معاینه به او پیشنهاد میدهد که مدتی به هیچ رنگی بجز رنگ سبز نگاه نکند. مرد پس از بازگشت از نزد راهب به تمام مستخدمین خود دستور میدهد، تمام خانه را با رنگ سبز رنگآمیزی کنند و تمام اسباب و اثاثیه خانه را به رنگ سبز تغییر دهند.
پس از مدتی رنگ ماشین، لباس اعضای خانواده و مستخدمین و هر آنچه به چشم میآمد را به رنگ سبز تغییر داد. پس از مدتی دردش خوب شد. مرد پولدار برای تشکر از راهب او را به منزل خود دعوت کرد. راهب که با لباس نارنجی به منزل او وارد شد، متوجه شد که باید لباسش را عوض کند و لباسی به رنگ سبز بپوشد.
راهب از او می پرسد: آیا درد چشمت خوب شده است؟ مرد ثروتمند تشکر میکند و میگوید: بله؛ اما این گرانترین مداوایی بود که تا حالا انجام دادم. راهب با تعجب به بیمارش میگوید: برعکس این ارزانترین نسخهای بود که تاکنون تجویز کردهام، برای مداوای چشم دردتان تنها کافی بود عینکی با شیشه سبز خریداری کنید و به چشمتان بزنید و هیچ نیازی به این همه هزینه نبود. برای این کار لازم نبود تمام دنیا را تغییر بدهی؛ بلکه با تغییر دید خود میتوانی دنیا را به کام خود در بیاوری .
این داستان حکایت همه ما است. تغییر دنیا کار سختی است؛ اما تغییر نوع نگاه ما ارزانترین و مؤثرترین روش میباشد. آسان بیندیش و راحت زندگی کن. در سیدی حلقههای آفرینش به این نکته اشاره میکنند که برای اینکه در جامعه، محل کار، خانواده و یا هر مکان دیگر بتوانیم خوب زندگی کنیم، فقط لازم است، نوع نگاهمان به مسائل را تغییر دهیم. ما باید از تفکر درست و جهانبینی درست استفاده کنیم. اگر تفکر من تفکر درستی باشد، باید این را بدانم که هدفم چیست؟ آیا هدف من تغییر خودم هست یا تغییر جهان اطرافم؟
ما نمیتوانیم همه انسانها را تغییر دهیم، فقط تفکر درست و جهانبینی صحیح و با تغییر نوع نگاهمان به اطرافیان و مسائل میتوانیم در صلح و آرامش زندگی کنیم. هدف از آفرینش ما آموزش دیدن و خدمت کردن است. خداوند قدرت بزرگی به نام عقل را در اختیار همه ما قرار داده تا به وسیله آن بتوانيم مسائل و مشکلات خود را حل کنیم. خدا را شکر که همه ما را در مسیر کنگره قرار داد تا بتوانیم جهانبینی درست را آموزش بگیریم و از آرامش برخوردار شویم .
مشارکت همسفر اعظم: (سیدی الکل)
جناب مهندس در این سیدی از مضرات الکل صحبت کردند که چه تخریبی به بدن وارد میکند و آسیب جدی به کبد میساند؛ همانطور که می دانیم کبد یک عضو مهم در بدن است و مثل یک پالایشگاه عمل میکند؛ یعنی تمام آن چیزی که ما میخوریم به وسیله کبد پاکسازی و سمومش گرفته میشود. مصرف بیش از حد الکل باعث بیماری سیروز کبدی در فرد میشود. مسئله دیگری که در این سیدی ذکر شده، این است که هر مشکلی که برایمان به وجود میآید دنبال مقصر هستیم؛ اما دریغ از اینکه مقصر اصلی خود ما هستیم؛ مثلاً میگوییم اگر مواد مخدر نبود ما معتاد نمیشدیم. در این جا ما دنبال حل مسئله نیستیم و میخواهیم صورت مسئله را پاک کنیم.
تریاک یا الکل از ضروریات حیات انسان است و هر دو نقش مهمی در علم پزشکی دارد و اینها به عنوان نیروهای مکمل در سیستم عمل میکنند و حیات بدون این نیروها امکان پذیر نیست. خداوند به انسان اختیار داده که بین دو نیروی مثبت و منفی یکی را انتخاب کند. موضوع دیگر این سیدی خمر میباشد. هر چیزی که روی افکار و اندیشه ما پرده بزند یا حجاب بکشد و باعث شود که فرد از حالت عادی خارج شود خمر گفته میشود و این درمورد الکل نیز صدق میکند؛ چون از سد خونی مغز عبور میکند و باعث میشود که در افکار و اندیشه تغییر به وجود آورد؛ به همین خاطر علماء شراب و الکل را حرام اعلام کردند.
مشارکت همسفر معصومه: (سیدی حلقههای آفرینش)
جهانبینی یعنی دیدگاه ما نسبت به جهان اطرافمان. ما میخواهیم بهترین روش زندگی کردن را یاد بگیریم. اگر بخواهیم عارف یا فیلسوف بشویم و از آرامش لازم برخوردار باشیم با تفکر و اندیشه میتوانیم به آسایش و آرامش برسیم. تمام ادیان الهی باور دارند که خدایی هست و زندگی پس از مرگ ادامه دارد و انسان بقاء دارد. مسئله دیگر روشن فکری است و کسی روشنفکر است که انسانها را از سختی و رنج نجات دهد. کسی که انسانها را به نابودی میکشاند روشن فکر نیست؛ بلکه تاریک فکر است. زندگی ما از روز ازل شروع شده و هدف ما از زندگی کردن به تکامل رسیدن است.
دایره حیات در زمین باید سه حلقه را طی کند. دوران کودکی یا خردسالی، دوران جوانی که از ۴۰ تا ۶۰ سالگی ادامه دارد و مرحله سوم مرحله پختگی است. افراد دسته سوم باید کولهپشتی خود را پر از مطالب مثبت کنند؛ چون آخرین مرحله آرایش جسم است که با عقل و دانایی کامل میشود. انسان هر چهقدر غنی باشد هر زمان که بخواهد به جهان دیگری برود؛ مثل پرندهای در آسمان پرواز میکند و اگر تهی باشد در ماتم، غم و غصه فرو میرود و دل بریدن از این دنیا برایش سخت و دشوار میشود.
مشارکت همسفر فاطمه: (سیدی حلقههای آفرینش)
موضوعی که جنابمهندس در این سیدی صحبت میکند، مربوط به آقای مهندس و استادش میباشد. موضوعی که برای جهانبینی مهم است این است که ما جهان را چگونه ببینیم؟ چگونه خودمان را بشناسیم و در کل چه کار کنیم که بهتر زندگی کنیم. فردی که درس میخواند تا پزشک شود، وقتی پزشک شد نتیجهاش چیست؟ نتیجهاش این است که به انسانها کمک کند، جراحی و درمان کند. انسانی که عارف و آگاه میشود، وقتی آگاه شد روش درست زندگی کردن را میآموزد و به آرامش میرسد و از زندگی لذت میبرد.
این ما هستیم که میتوانیم با تفکر و اندیشه به گونهای عمل کنیم که در رنج و سختی باشیم یا با تفکر و اندیشه طوری زندگی کنیم که در آسایش و آرامش باشیم و این برای ما تعیینکننده است. در این سیدی در مورد کسانی که روشنفکر هستند صحبت میکند. روشن فکر کسی است که تفکر روشنی داشته باشد و بتواند از فکرش در کمک به انسانها استفاده کند یا هزاران مسئله لاینحل را حل کند. ما باید قوانین زندگی کردن را بلد باشیم تا بتوانیم از زندگی لذت ببریم. در آخر ما انسانها باید هدف داشته باشیم، آموزش بگیریم و خدمت کنیم برای یک زندگی راحتتر و آسودهتر.
مشارکت همسفر طاهره: (سیدی وادی دوم)
در وادی دوم به این اشاره شده که هیچ مخلوقی جهت بیهودگی قدم به این حیات نمینهد. در وادی اول تفکر مطرح شد. انسان برای انجام هر کاری باید اول خوب فکر کند؛ چون با تفکر ساختارها آغاز میشود و بدون تفکر آنچه هست روبه زوال میرود. انسان هر قدمی که برمیدارد باید تفکر کند تا به نتیجه برسد. در این سیدی غیبت کردن را مطرح کرده است و میگوید قبل از اینکه غیبت کنید اول به عواقب آن فکر کنید.
احادیثی هم در این مورد گفته شده که پیامبر میفرماید: با غیبت کردن گوشت برادر مرده خود را میخورید؛ پس ما باید مراقب حرف زدنمان باشیم. شاید ما انسانها بعضی مواقع فکر کنیم که هیچ ارزشی نداریم در صورتی که هیچکس بیهوده و بیدلیل پا به جهان نگذاشته است. ما باید در برابر مشکلات قوی باشیم، بجنگیم تا بتوانیم از آزمایشی که در آن قرار داریم سربلند بیرون بیاییم و دنیای درونی خود را آباد کنیم. مسئله مهم اینجاست که تفکر کردن خیلی مهم است. یک تفکر غلط میتواند جسم، روح و روان ما را تحت تأثیر قرار بدهد و باعث انواع و اقسام بیماریها شود؛ پس سعی کنیم ذرهذره روی تفکر خود کار کنیم تا بتوانیم با فکر و اندیشه درست به حالِخوش برسیم.
مشارکت همسفر عالیه: (سیدی وادی یازدهم بخش دوم)
جناب مهندس میگوید: در مسائل حیاتی مسئولیت خود را به خداوند ندهید، مسئولیت خودتان را بپذیرید و به خداوند واگذار نکنید. اگر مسئولیت زندگی خودتان را به خداوند واگذار کنید؛ یعنی از خودتان سلب مسئولیت کردهاید. این را همه در تمام ادیان مختلف هم میپذیرند؛ بنابراین به این دلیل هست که میگوییم این وادیها برگرفته از قوانین است.
صفت گذشته در انسان صادق نیست؛ چون انسان جاری است. برای صفت گذشته تنها یک راه وجود دارد و آن هم تهذیب اخلاق و یا پالایش به مفهوم تزکیه است. باید اخلاقمان عوض شود تا صفتمان تغییر کند. باید زحمت بکشیم. سالها زمان میبرد تا با آموزشهای لازم به پالایش برسیم. برای انجام این عمل مهم تفکر سالم، ایمان سالم، عمل سالم، حس سالم، عقل سالم و عشق سالم همراه با آموزش و تجربه لازم است.
رابط خبری: همسفر نازنین مرزبان خبری
ویرایش: همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر نرجس (لژیون پنجم)
ارسال مطلب: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون چهارم)
همسفران نمایندگی سمنان
- تعداد بازدید از این مطلب :
60