استاد امین میفرمایند: پیدا کردن نقطه صفر یا مبدأ در زندگی انسان بسیار حائز اهمیت است، همانطور که جناب مهندس، توانستند با کشف روش Dst نقطه مبدأ را پیدا کنند. جناب مهندس؛ بعد از سالها سردرگمی در میزان و چگونگی مصرف مواد توانستند با الهام گرفتن از ماه رمضان نقطه مبدأ یا همان Dst را پیدا کنند یک نظم و انضباطی به مصرف خودشان دهند کلید، پیدا کردن نقطه شروع شناخت اندازهها است. در زندگی معمولی زمانی که اندازهها را ندانید؛ حتماً به ترویج ظلم کمک خواهید کرد؛ مانند زمانیکه وسایلی گران قیمت که بر خلاف اصول، قیمت گذاری شدهاند خریداری کنیم؛ یعنی در ترویج گرانفروشی و ظلم کمک کردهایم.
جناب مهندس میفرمایند: معنای کل آموزشها این است که بپذیریم خوبی خوب است و بدی بد است؛ پس برعکس این را ترویج نکنید؛ برای تغییر؛ باید خواستهها را تغییر دهیم. از محبت بیجا خودداری کنیم محبت باید به اندازه باشد. نباید به کسی که برای خود و کارهایش وقت کافی نمیگذارد کمک کنیم؛ وقتی توانستیم اندازه را پیدا کنیم، باید انتخاب خواسته را درست انجام دهیم؛ اگر خواسته معقول بود و با اندازه استاندارد مغایرت داشت آن را انتخاب کنیم، در غیر اینصورت باید از آن خواسته عبور و رها کنیم.
داستان پیامبران؛ باعث آرامش دلها و قوت قلب میشود اول اینکه زندگی پیامبران بسیار سخت و دشوار بوده است دوم پیامبران بسیار خیرخواه بودهاند؛ مثلاً حضرت نوح همیشه در تلاش بوده تا قانون الهی را به قوم خود آموزش دهد. ویژگی سوم پیامبران این است که آنها از امتحانات سخت قبول شدهاند؛ بعد به پیامبری مبعوث شدند و به مردم آموزش دادهاند تا مردم هم بتوانند از تاریکیها خارج شوند. آیات قرآن در ۴۰ سالگی به پیامبر نازل شد و سه سال طول کشید؛ بعد از اینکه گرههای زندگی پیامبر باز شدند خداوند فرمان دادند که حالا آیات و مطالبی که آموختید را به مردم انتقال دهید پیامبر تزکیه و پالایش را از خود آغاز کرد و به مردم انتقال داد.
داستانهای قرآنی زمانی؛ برای ما پندآموز خواهد بود که جاری باشند؛ مثلاً قوم عاد قومی بود، که همیشه در حال جهد بود جهد؛ یعنی انکار کردن، هیچ حرف و منطقی را نمیپذیرفتند. نشانه دوم قوم عاد این بود که عصیان میکردند؛ یعنی حمله و مخالفت میکردند، سوم اینکه جبار عنید بودند، از هر آدم جبار و زورگویی فرمان میگرفتند و تبعیت میکردند. در حال حاضر هم مردمی میباشند که همه آیات الهی را انکار میکنند و همیشه در حال مخالفت با آیات و قوانین الهی میباشند؛ بعضیها نیز بسیار سنگدل و زورگو میباشند نسبت به هیچکس دلسوزی ندارند؛ اگر مردمان سرزمینی این ویژگیها را داشته باشند همانند قوم عاد خواهند بود و ممکن است هر جای دنیا باشند، که برای این قوم عذاب لازم است.
خداوند میفرماید؛ اگر راه راست را انتخاب کنید پایدار میباشید؛ اگر درست نشوید نابود خواهید شد. اقوامی همانند قوم ثمود و لوط به عاقبتی؛ مانند خود دچار میشوند. ظلم؛ یعنی تاریکی و ظالم؛ یعنی تاریک کننده معنای واقعی آن نیروهای منفی میباشند تاریکی، ابزار آن است. نیروی منفی برای پیشبردن کار به تاریکی نیاز دارد تا حقایق پنهان شوند. در قرآن آمده که به راستی کافران ظالمان میباشند؛ پس انکار کننده حقیقت، به تاریک کردن نیاز دارد. خداوند در سوره هود میفرماید: یک عده از شما دوست دارید به کسانی که ظلم میکنند نزدیک شوید که ظلموا نامیده میشوید؛ وقتی به ظالمین پناه بردید از اولیا به شما یاری و کمک نخواهد رسید در این صورت شکست خواهید خورد. دوستی با انسان فاسد؛ حتماً تو را هم فاسد خواهد کرد؛ اگر بیشتر پیش رفتید، از فرمان اطاعت کردید، لذت بردید، از شرایط راضی بودید و انرژی گرفتید، شما جزء مجرمین خواهید بود؛ حتماً مجازات میشوید؛ مگر اینکه از روی اجبار و اکراه باشد و از شرایط ناراحت باشید؛ دیگر از مجرمین نخواهید بود.
نویسنده: همسفر آبان رهجوی راهنما همسفر خدیجه (لژیون هشتم)
رابط خبری: همسفر شهناز رهجوی راهنما همسفر خدیجه (لژیون هشتم)
ویرایش: همسفر سهیلا رهجوی راهنما همسفر منیره ( لژیون ششم)
ارسال: همسفر منیژه رهجوی راهنما همسفر منیره (لژیون ششم)
همسفران نمایندگی اسلامشهر
- تعداد بازدید از این مطلب :
137