English Version
This Site Is Available In English

وقتی جایگاه یک فرد از ظرفیت او بیشتر باشد به مشکل می‌خورد

وقتی جایگاه یک فرد از ظرفیت او بیشتر باشد به مشکل می‌خورد

چهارمین جلسه از دوره شانزدهم سری کارگاه‌های آموزشی خصوصی مسافران کنگره ۶۰، نمایندگی بیهقی سبزوار، روزهای یکشنبه ۳۱ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ با استادی مسافر غلامرضا، نگهبانی مسافر محسن و دبیری مسافر مهدی با دستور جلسه «ظرفیت و مسئولیت، قبله گم کردن» ساعت ۱۷ آغاز به کار نمود.
خلاصه سخنان استاد:
سلام دوستان غلامرضا هستم یک مسافر تشکر می‌کنم از نگهبان؛ ایجنت  و راهنمای محترم که این فرصت را دادند تا آموزش بگیرم و خدمت کنم. من همیشه در ذهن خودم تصور می‌کنم که در چه جایگاهی بوده‌ام و الان در چه جایگاهی هستم این‌ آرامش و آسایش همه از الطاف کنگره ۶۰ است و این‌ها را همیشه در ذهن خود متصور می‌شوم و اگر فراموش کنم این خود یک ناسپاسی هست و این مصداق بارز قبله گم کردن است. به نظر بنده قبله گم کردن یعنی مسیر خود را اشتباه برویم و از تعادل خارج شویم و فاصله گرفتن از اهداف انسانی و در نهایت دورشدن از اخلاقیات می‌شود. باید در صراط مستقیم حرکت کنیم نه اینکه از هدف خود دور شویم؛ اما بعضی از اهداف هدف درستی نیستند. افرادی هستند که قبله‌ای ندارند قبله‌ای پیدا نکرده‌اند که بخواهند گم کنند هستند افرادی که با تفکر؛ دانایی و ظاهر خوبی که دارند کار اشتباه انجام می‌دهند مثال یک سارق بانک که می‌خواهد سرقت کند انسان بدی نیست؛ اما تفکر درست ندارد. برای سرقت اول تفکر می‌کند نقشه و ساختار درست می‌کند برنامه‌ریزی می‌کند تا به آن هدف خود برسد این هدف والایی نیست و هیچ قبله‌ای برایش متصور نیست. افراد دیگری هستند که به دنبال تحصیلات می‌روند؛ مثلاً می‌خواهند دکتر شوند برای خود نقشه و ساختار ترسیم می‌کنند برنامه‌ریزی می‌کنند؛ حرکت در مسیر درست؛ تلاش؛ تمرین و کوشش می‌نمایند تا به هدف خود برسند. پزشک می‌شوند در ادامه فوق‌تخصص می‌گیرند این مسیر درست است؛ اما بعضی افراد از جایگاه خودشان سوءاستفاده می‌کنند و با کارهای غیراخلاقی زندگی دیگران را به خطر می‌اندازند و این انحراف همان قبله گم کردن می‌شود.

افرادی که در این جایگاه قرار می‌گیرند ظرفیت این مقام و جایگاه را ندارند و برای همین مسئولیت خود را به‌درستی انجام نمی‌دهند. وقتی جایگاه یک فرد از ظرفیت او بیشتر باشد به مشکل می‌خورد؛ مانند یک ساختمانی که پایه‌های آن ضعیف باشد استقامت ساختمان پایین و مشکلات به وجود می‌آید. باید هر انسانی در هر لباس و جایگاهی که هست ظرفیت آن کار را داشته باشد چه دکتر؛ مهندس؛ کارگر؛ راهنما؛ رهجو اگر ظرفیت آن کار را نداشته باشد و مسئولیت‌پذیر نباشد؛ یعنی قبله خود را گم‌کرده و این باعث مشکلاتی می‌شود که به خود شخص برمی‌گردد. اما چون شخص متوجه این موضوع نیست. این سؤال پیش می‌آید ظرفیت را می‌توان افزایش داد؟ برای جامدات نمی‌شود یک لیوان آب یک ظرفیتی دارد و بیش از آن نمی‌شود پر کرد؛ ولی برای انسان‌ها و موجودات می‌توان آستانه تحمل را افزایش داد تا به‌مرورزمان و با قانون ذره‌ذره ظرفیت هم افزایش یابد. برای انسان با کسب آموزش و دانایی موثر می‌توان ظرفیت وجودی خود را افزایش بدهیم و آن‌قدر سعی کنیم که ظرفیت وجودی خود را افزایش بدهیم که با یک تلنگر از مسیر خارج نشویم. امیدوارم با تعالیم ناب کنگره ۶۰ و آموزش‌هایی که در اینجا می‌گیریم هیچ‌وقت قبله خود را گم نکنیم.
از اینکه به صحبت‌های من گوش کردید ممنون و سپاسگزارم.

عکاس: مسافر حسین از لژیون یازدهم با راهنمایی مسافر محمدرضا
تایپ: مسافر ابوالفضل از لژیون هشتم با راهنمایی مسافر علی
تنظیم: سایت بیهقی سبزوار

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .