English Version
This Site Is Available In English

بالاترین مسولیتی که به انسان داده می شود انسانیت است

بالاترین مسولیتی که به انسان داده می شود انسانیت است

همسفر اشرف (لژیون اول)
ظرفیت در یک شب و یک مرتبه بالا نمی‌رود؛ بلکه ظرفیت به صورت ذره‌ذره و با کسب آموزش، تجربه، تفکر و اندیشه به دست می‌آید. وقتی ظرفیت و نقطه‌ی‌تحمل من بالا رود، می‌توانم مسئولیت‌پذیر باشم و مسئولیت‌های مهم‌تری را تجربه کنم. حال اگر به مسئولیتی دست یافتم و خودم را بالاتر از آن مسئولیت و جایگاه تصور کردم، آن زمان است که من دچار منیت شده‌ام. وقتی دچار منیت شوم، رفتارهای من تغییر می‌کند و از تعادل خارج شده و حال من خراب می‌گردد که این، همان قبله گم‌کردن است. اگر هر انسانی در مسیر زندگی خود، در راه ارزش‌ها و صراط‌مستقیم حرکت کند همچنین ظرفیت آن را به دست آورد، هرگز قبله‌اش را گم نخواهد کرد.
همسفر سودابه (لژیون دوم)
ظرفیت هر انسانی متفاوت است؛ البته به سن و سال هم بستگی دارد. مثلاً ظرفیت یک فرد ۳۰ ساله با یک کودک متفاوت است. ظرفیت، ذره‌ذره بالا می‌رود تا انسان به پختگی رسیده و آماده‌ی پذیرفتن مسئولیت شود. این مسئولیت‌پذیری با آموزش‌گرفتن و بالا بردن نقطه‌‌ی تحمل‌، به وجود می‌آید. می‌توانیم از قبله گم‌کردن، دو برداشت داشته باشیم. برداشت اول: شخصی به مقامی می‌رسد و فراموش می‌کند از کجا آمده، همه چیز را از یاد می‌برد و خودش را گم می‌کند. برداشت دوم: عده‌ای از مسیر زندگی خود خارج می‌شوند، راه ارزش‌ها را گم می‌کنند و فراموش می‌کنند برای چه هدفی، به این دنیا آمده‌اند، اين دو گروه، قبله و هدف خود را گم کرده‌اند.
مرزبان همسفر زینب 
ریشه‌ی اصلی ظرفیت، از ظرف است و هر ظرفی، دارای گنجایش خاصی است. اندازه و گنجایش را ظرفیت می‌گویند. مثلاً یک استکان، ظرفیت مشخصی دارد. اگر بیش از ظرفیت، در آن چیزی بریزیم، اوضاع و احوال خراب می‌شود. هر جایگاهی، دارای ظرفیت مشخصی می‌باشد و فردی که در آن جایگاه قرار می‌گیرد، باید ظرفیت آن جایگاه را داشته باشد. مثلاً کسی که تا دیروز، مصرف‌کننده‌ی مواد مخدر بوده و امروز به رهایی رسیده، باید ظرفیت به حال خوب رسیدن را داشته باشد. بنابراین انسان در تمام سطوح زندگی، باید ظرفیت لازم را دارا باشد و اگر دارای ظرفیت نباشد، یعنی قبله‌ی خود را گم کرده است.


همسفر لیلا (لژیون دوم)
ظرفیت؛ یعنی یک ظرف، تا چه اندازه‌ای گنجایش دارد. مسئولیت؛ یعنی وظایفی که بر عهده‌ی ما قرار می‌دهند. اولین و بزرگترین مسئولیتی که به دوش هر انسانی است، همان انسان بودن است. تنها چیزی که می‌تواند انسان را از ضد‌ارزش‌ها دور کند، درک، فهم و آگاهی است. اگر به فردی مسئولیت داده می‌شود، باید ظرفیت آن را داشته باشد. هر چه دانایی و آگاهی ما بیشتر باشد، ظرفیت ما نیز بیشتر می‌شود. ما می‌توانیم ظرفیت خود را با تفکر، تجربه و آموزش در کنگره‌۶۰ بالا برده و اگر مسئولیت مهمی به عهده‌ی ما گذاشته شد و به جایگاهی رسیدیم، خودمان را بالاتر از آن جایگاه نبینیم و دچار منیت نشویم، تا قبله‌ی خود را گم نکنیم. در آخر، از خدا می‌خواهم که ظرفیت هر مسئولیتی که در مسیر زندگی‌ام به من داده شد را داشته باشم و بتوانم سربلند از آن مسئولیت، بیرون بیایم. انشاالله.
همسفر میترا(لژیون دوم)
ما هر کار و مسئولیتی که داریم، باید ظرفیت پذیرش آن را هم داشته باشیم. مسئولیت از بالاترین تا پایین‌ترین جایگاه، بالاخره روزی به پایان می‌رسد و باید مسئولیت را به شخص دیگری واگذار کرد. پس ما نباید به خاطر مسئولیتی که به ما سپرده شده، قبله‌ی خود را گم کنیم. مثلاً من به عنوان راهنما، معلم، پزشک و یا هر مسئولیت دیگری که دارم، خود را گم کنم و ظرفیت مسئولیت خود را نداشته باشم و برای خودم و اطرافیان، مشکل به وجود آورم . ظرفیت در یک شب بالا نمی‌رود، ما باید ذره‌ذره ظرفیت را در خود افزایش دهیم. حال چگونه ظرفیت ما بالا می‌رود؟ با (تفکر، تجربه و آموزش) وقتی ظرفیت ایجاد شد، می‌توانیم مسئولیت‌پذیر باشیم و هر چه‌قدر ظرفیت ما بیشتر شود، به همان نسبت، پذیرش ما نیز بالا می‌رود و می‌توانیم مسئولیت‌های مهم‌تری را تجربه کنیم. اگر شخصی، ظرفیت برایش فراهم نشده باشد و به او مسئولیتی داده شود، قبله و هدفش را گم کرده و باعث ایجاد تخریب و شکست می‌شود. انسان‌هایی که ظرفیت و پذیرش بالایی دارند، هیچ‌گاه قبله‌ی خود را گم نمی‌کنند.
همسفر معصومه (لژیون اول)
انسان برای پذیرش هر مسئولیتی، باید ببیند آیا ظرفیت انجام آن کار را دارد یا خیر؟ ما در مورد کاری که قصد انجام آن را داریم، باید دانایی لازم را کسب کرده باشیم؛ یعنی در ما، تغییراتی صورت گرفته باشد. برای این‌که متوجه تغییرات در خود شویم، شرط لازم این است که به نحوه‌ی عملکرد خود در گذشته، نگاه کنیم که چه زمانی درست عمل نکرده‌ایم. این پذیرفتن، که من چه چیزهایی را نمی‌دانم؛ یعنی می‌خواهم تغییر کنم؛ ولی اگر باورم این باشد که من همه چیز را می‌دانم، تغییر در من امکان‌پذیر نیست؛ یعنی من ظرفیت لازم را ندارم.

 

رابط خبری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر معصومه ( عضو لژیون سردار)

ویراستاری: مرزبان خبری همسفر ندا (عضو لژیون سردار)

ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر معصومه (عضو لژیون سردار)دبیر سایت

همسفران نمایندگی بروجرد 

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .