یین یعنی نیروی خام، تاریکی و ناپختگی و یانگ به معنی نیروی پخته، کهنسال و روشنایی است که این دو نیرو با یکدیگر در حال کشمکش و درگیری هستند و بهصورت اضداد در انسانها، خانواده و جامعه نیز وجود دارند و در همهحال با یکدیگر درگیر هستند.
زمانیکه ما در تاریکیها در حال رشد هستیم، یانگ شروع به ضعیف شدن میکند؛ اما بهطور کامل از بین نمیرود. در این شرایط، روشنایی به خود جهش داده و قدرتمند میشود که باعث گسترش روشنایی در وجود شخص خواهد شد و به مرحله جدیدی که همان آرامش و خوبی است دسترسی پیدا میکند؛ درنتیجه ضد ارزشها اندکاندک کاهش پیدا میکنند. اینک در درمان اعتیاد نیز چنین اتفاقی رخ میدهد که روشنایی تمام وجود شخص را فرا میگیرد و تاریکی به یک نقطه کوچک تبدیل میشود؛ اما از بین نمیرود.
زمانیکه تاریکی قدرتمند میشود با حقههای قویتر و نفوذ بیشتری شروع به حرکت میکند، از کوچکترین شکافها وارد میشود، وجود شخص را فرامیگیرد و ضد ارزشها شروع به رشد میکنند. یکی از نشانههای رشد ضدارزشها این است که انسان با وجود برنامهریزی و نقشه، به نتیجه و هدف نمیرسد؛ بنابراین بینظمی اتفاق میافتد؛ بهعنوان مثال در مسئله درمان اعتیاد، زمانی که انسان به سمت روشهای متعدد و غیراصولی ترک، حرکت میکند با کنار گذاشتن مواد مخدر، کارخانههای تولید مواد شبهافیونی جسم کار نمیکند و فرد مجبور میشود که دوباره به مصرف مواد روی آورد.
نکته مهمی که در ترکهای غیراصولی اتفاق میافتد این است که شخص پس از استفاده مجدد از مواد مخدر، اکنون به کم راضی نمیشود و بیمار با اعتیاد به مواد جدید، دوباره به اعتیاد برمیگردد؛ اما زمانیکه شخص به درمان برسد و ساختار جدیدی در وجود او ایجاد شود، ساختار فعلی با ساختار قبلی قابل مقایسه نخواهد بود و برگشت به مواد ندارد؛ مثلاً زمانی که به شخصی واکسن آبله تزریق میشود، در آینده هیچگاه ویروس آبله به سراغ او نخواهد آمد.
یکی از نشانههای فعال بودن قسمت یانگ در هر فردی این است که نیمه روشن درونش بیشتر است و همیشه به همه کارهایش میرسد؛ حتی اگر هزار تا کار داشته باشد. در واقع نشانهاش نظم و انضباط و آرامش است؛ چون کسی که نظم نداشته باشد اصلاً حالش خوب نمیشود و دائماً به نیمه تاریک خودش بها میدهد. ما به کنگره آمدهایم که حالمان خوب شود. سیدی ننوشتن، بهموقع نیامدن در جلسه و ... همه اینها به نیمه تاریک درون من ربط دارد؛ چون بخشی از فرماندهیاش به دست شیطان و نیروهای منفی درآمده است.
هر انسانی نمیتواند تاریکی مطلق یا روشنایی مطلق باشد؛ اگر خیلی خوب یا خیلی بد باشد، یک نقطه تاریکی یا یک نقطه روشنایی در وجود خود دارد و خوب یا بد مطلق وجود ندارد. برای تغییر در یک ساختار، ابتدا باید آن ساختار را خراب کرد و دوباره آن را ساخت، مانند اینکه بخواهیم در یک خانهی ۱۰۰ متری، یک بیمارستان بسازیم و این ممکن نیست. ابتدا باید خانه را خراب کنیم و فضا را بیشتر کنیم تا در نهایت بتوانیم بیمارستان را بسازیم.
قضیه یین و یانگ نسبی است؛ یعنی ما همگی یک چرخه کلی داریم و برای هر صفت هم میتوانیم یک چرخه جدا در نظر بگیریم؛ مثلاً کسی که در کنگره سفر میکند و به رهایی میرسد، دیگر این شخص هیچوقت به اعتیاد برنمیگردد؛ چون آمده است تا با یین درونش بجنگد، آن را کوچک و کمرنگ کرده و قسمت یانگش بزرگ و پررنگ شود؛ پس دیگر به اعتیادش برنمیگردد.
البته این اتفاق فقط در صفت اعتیادش رخ میدهد؛ چون ما یک چرخه کلی داریم و برای صفتی مثل اعتیاد هم یک چرخه جدا داریم. تمام آرامش و نظم و انضباطی که در زندگی داریم نشان میدهد که در چرخه یین و یانگ کدام بیشتر است و در این چرخه باید تلاش کنیم که بخش روشنایی آن صفت بیشتر شود.
منبع: سیدی یین و یانگ۲
نویسنده و تایپ: همسفر انسیه رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول)
ویراستاری و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول) دبیر سایت
همسفران نمایندگی بندرعباس
- تعداد بازدید از این مطلب :
55