English Version
This Site Is Available In English

علم زندگی مسیری برای تزکیه و پالایش

علم زندگی مسیری برای تزکیه و پالایش

شخصی اگر خودش نداند که در چه درجه‌ای از تصفیه قرار دارد نمی‌تواند به دیگران کمک کند. منظور این است که گفته‌ها باید با عمل یکسان باشد، از کوچک‌ترین فرد تا بزرگ‌ترین افراد. اگر یک آموزگار خود نداند که چه موضوعی را تدریس می‌نماید و  آگاه به آن نباشد، هرگز نخواهد توانست شاگرد خوبی داشته باشد  چون باید شخصیت آن استاد ثابت شده باشد و چند شخصیتی نباشد که با هر مسئله کوچکی بخواهد به‌هم بریزد و باید نقطه تحملش بالا رفته باشد؛ تا بتواند به دیگران کمک کند.

بزرگ‌ترین هنر و علم، علم زندگی کردن‌ است. علم زندگی و هنر زندگی کردن از هر موضوعی مهم‌تر و سرتر می‌باشد. علم زندگی علمی است که مارا به سمت تصفیه و پالایش ببرد و از ضد ارزش‌ها دور کند. چرا باید به سمت ارزش‌ها برویم؟ چرا باید از ضد ارزش‌ها دوری کنیم ؟ زیرا ضد ارزش‌ها شخصیت ما را لگد مال می‌کند و باعث بهم ریختگی درون ما می‌شود.

همه در خدمت این علم هستند تمامی ادیان در خدمت این بودند که علم زندگی کردن را به انسانها بیاموزند. وقتی فرمان میگوید: دزدی نکن، خیانت نکن، دروغ نگو، بدی نکن، فساد نکن، همه‌اش بخاطر در آرامش و صلح بودن من انسان است، و این خود علم زندگی است. علم روان‌شناسی هم درباره این است که چکار بکنیم که بهترین، زندگی را داشته باشیم. جامعه‌شناسی هم به ما می‌گوید: که چه‌کار کنیم  و از چه سازه کارهایی استفاده کنیم که  راندمان بالاتری داشته باشیم تا علم زندگی را یاد بگیریم. حتی رشته‌ تاریخ و جغرافیا هم همین کار را می‌کند، گذشته رو ترسیم می‌کند از اشتباهات انسان‌ها و نقاط ضعف و قوتشان برای ما میگویند که چگونه بوده‌اند؛ تا ما بتوانیم نتیجه بگیریم و بهتر زندگی کنیم.

اختراعات و اکتشافات هم درجهت بهتر زندگی کردن انسان به‌وجود آمد که چکار بکنند تا علم زندگی گسترش پیدا بکند. اگر یخچال را اختراع کردند، به‌خاطر همین است. اگر به اتومبیل و گله داری و کشاورزی نگاه کنیم می‌بینیم تمام علوم در خدمت این هستند که چگونه انسان زیست بکند و چگونه به حیات خود ادامه بدهد، تا بالاترین راندمان و آسایش و ارامش داشته باشد. نکته مهم این است که ما همیشه مطلب اصلی را رها کرده‌ایم و فقط به جزییات توجه می‌کنیم؛ مثلا ریاضی یاد می‌گیریم، برای خود علم ریاضی یا گله‌داری می‌کنیم برای گوسفندان؛ اما به فکر  بهتر زندگی کردن خودمان نیستیم.

وقتی ما هنر زندگی کردن را بلد باشیم، می‌توانیم به درستی تفکر کنیم که چگونه با دیگران برخورد بکنیم و چه توقعی از انسان‌ها داشته باشیم، ساختار این‌ها چه هست؟ حس چیست؟ حس اولین نیرویی است که قوه عقل را به کار می‌اندازد. شاهکار کار ما، درون وادی‌ها است. ۱۴ تا وادی پله‌پله به ما نشان می‌دهد، چگونه زندگی کردن را یا تمام سی‌‌دی‌ها هنر زندگی را به ما یاد می‌دهد. بعضی از آدم‌ها دو شخصیتی هستند؛ یعنی دم‌دمی مزاج هستند. اکثر مصرف کننده‌ها، قبل از مصرف یک شخصیت داشتند و بعد از مصرف شخصیت‌ آن‌ها کلا عوض می‌شود.

در اکثر جوامع خیلی از انسان‌ها هستند که نمی‌توانند یکنواخت باشند با کوچکترین مشکل شخصیتشان تغییر می‌کند. ما موقعی شخصیت‌مان ثابت می‌شود که کسی نتواند ما را به هم بریزد؛ یعنی با یک حرف کوچک، ما را درجا از خود بی‌خود نکند و موقعی نیرومند خواهیم شد که دیگران نتوانند مارا از تعادل خارج کنند. زمانی که دیگران حرفی زدند که شما ناراحت نشدید، بدانید که شخصیت‌ شما  ثابت شده است؛ ولی وقتی با کوچک‌ترین حرف، شما از تعادل خارج می‌شوید یعنی شما مشکل دارید.

علم زندگی باید مارا به طرف تصفیه و پالایش ببرد. همچنین جناب مهندس می‌فرمایند: «افراد صالح و با سرشت خوب، می‌توانند به افرادی که  به محبت نیاز دارند کمک کنند» بادبادک باز خوب، با باد مناسب، می‌تواند باد بادک را خوب هدایت کند. اگر باد مناسب نباشد و یا بادبادک باز ماهر نباشد، نمی‌تواند این کار را انجام دهد. باد مناسب چیست؟ شرایطی است که در کنگره به وجود آمده است به شما اجازه داده تا خدمت کنید.

یک راهنما باید خودش گذشت و بخشش را یاد گرفته باشد و عملی هم کرده باشد؛ تا بتواند به شاگردان خودش یاد بدهد. همان‌طور که بارها گفتیم، مهم‌ترین مسئله علم زندگی کردن و رسیدن به قله عشق و محبت می‌باشد؛ پس چنان‌چه کسی بخواهد دست دوستی به سوی افراد دراز کند، مراحلی دارد که باید خواسته‌های درونی و بیرونی شخص یکی شده باشد؛ تا بتواند هم محبت از راهنما دریافت کند و هم به راهنما محبت کند تا به مرحله خدمت کردن رسیده و به دیگران کمک نماید. پس مهم‌ترین چیزی که باید به آن توجه کرد علم و هنر زندگی است تا انسان بتواند به حیات خود در بهترین شکل به آرامش نسبی برسد. خیال نکنید که این علم و هنر همینجوری به‌وجود آمده است. خداوند هم نمی‌خواهد که انسان در رنج و نکبت باشد؛ بلکه می‌خواهد از لذت های مجاز زندگی برخوردار شوند.

نویسنده و رابط خبری: همسفر سمیرا رهجوی راهنما همسفر شهناز (لژیون نهم)
تصویرگر: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر ژیلا (لژیون هشتم)
ویراستاری و ارسال: همسفر زهره رهجوی راهنما همسفر سوسن(لژیون چهارم)
همسفران نمایندگی وحید

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .