در باب دستورجلسه جهانبینی در ورزش ابتدا باید به واژه جهانبینی پرداخته شود. با شواهد امر و نگاهی عمیقتر به این نتیجه خواهیم رسید که شاید در طول زندگی، تحصیل و روزمرگی با این کلمه به کرات مواجه شده باشیم؛ اما خیلی سطحی از کنار آن عبور کردهایم و همچنین کاربرد پراهمیتی در مسیر پیشرفت در زندگیمان نداشته باشد. زمانی که در مسیر درمان اعتیاد در کنگره ۶۰ قرار میگیریم، چه در بخش مسافرین چه همسفران، یکی از مباحث آموزشی یا در واقع شاه کلید قسمتهای آموزشی مبحث جهانبینی است. جهانبینی یکی از اضلاع مهم مثلث درمان اعتیاد نیز است که بایستی در کنار جسم و روان فرد به تعادل برسد و به تعادل رساندن آن مدت زمان مشخصی ندارد.
این امر بستگی به تغییر دیدگاه و نگرش هر شخص نسبت به کل هستی و جهان درون و برون فرد دارد. ما در آموزشها فرا گرفتیم هدف از یادگرفتن جهانبینی در اصل فراگیری قوانین زندگیست. هر انسانی به طور ذاتی و بالفطره خواهان رسیدن به آسایش و آرامش است؛ اما به علت نداشتن آگاهی و چیره شدن نیروهای بازدارنده مسیر را اشتباه میرود و سر از ناکجا آباد در میآورد. علت اصلی این مورد این است که با خیلی از مفاهیمی که تأثیر مستقیمی بر روی روند زندگیاش دارد، آشنا نمیباشد. با مطرح شدن این اصول پایههای زندگی که شامل مبدا، مقصد و هدف هر انسان در زندگیاش است، بیشتر مسائل برای فرد روشن میگردد و متوجه میشود که فقط لازمه حرکت در مسیر درست تغییر دیدگاه و رشد در مسیر دانایی میباشد.

این حرکت با شناخت، آموزش، شناسایی نقاط کور زندگی و یافتن گرههای وجودیاش میسر میگردد. همچنین در راستای آموزش بایستی با تزکیه و پالایش تکتک آن نقاط ضعف را یافته و به نقاط قوت تبدیل کند. به تدریج با تشخیص ماهیت خواستههایش، تفکر درست در هر زمینهای آموزش ببیند و تجربه کسب کند که در واقع باعث باز شدن گرههای وجودیاش که سالیان زیادی همراهش بودهاند و موانعی همچون ترس، منیت و ناامیدی داشتند، میشود. در نتیجه با طی کردن این مراتب نگرش اون نسبت به تمام مسائل زندگی تغییر میکند و برای سلامت روح و روان خود تلاش میکند.
شخصی که در ضلع جهانبینی به تعادل نسبی رسیده باشد، دیدگاهش کاملا نسبت به ورزش تغییر خواهد کرد و نگرشی کاملا متفاوت با قبل خواهد داشت. به فرض مثال: هدف و فلسفهاش از ورزش تنها برای کسب جسمی سالم خواهد بود و به دنبال آن تغذیه سالم هم یکی از اهداف مهم آن خواهد شد. حال این ورزش و فعالیت بدنی چه به صورت آماتور یا حرفهای فرقی نمیکند. به صورت عام هدف از ورزش کردن برایش تبدیل به کسب سلامتی جسم، روان و داشتن اندامی متعادل میگردد. به صورت حرفهای در هر ورزش و هر میدانی اگر به نتیجه مطلوب نرسید، آن شکست زمینه ساز و جرقهای برای تلاش بیشتر و بدست آوردن مهارت بالاتری میگردد. در آخر میتوان به این نتیجه رسید که لازمه زندگی آموزش، تفکر، تجربه در هر زمینه و به تعادل رسیدن و تبدیل دانایی هر فرد به دانایی موثر است، که همه این ملزومات در گرو فراگیری جهانبینی است.
به قلم: همسفر سوگل راهنمای لژیون چهارم
ویراستار و ارسال: همسفر مهسا رهجوی همسفر سوگل راهنمای لژیون چهارم
رابط خبری: همسفر زهرا راهنمای تازه واردین
همسفران نمایندگی صالحی
- تعداد بازدید از این مطلب :
308