جلسه نهم از دوره سوم کارگاههای آموزشی مجازی همسفران کنگره ۶۰ نمایندگی شیخبهایی به استادی همسفر مهناز رهجوی راهنما همسفر مریم با دستور جلسه «جهانبینی در ورزش» در روز شنبه ۴ آذرماه ۱۴۰۲ برگزار شد.
خلاصه سخنان استاد:
خداوند بزرگ را بسیار سپاسگزارم که اجازه ورود من را به این مکان صادر کرد و درمان مسافرم که سالهای زیادی خواسته قلبیام بود با دستان پرتوان جناب مهندس به ثمر نشست. من از ایشان، استاد امین و خانواده گرامی ایشان بابت گامهای بزرگی که برداشتند تا ما همسفران و مسافرانمان در ادامه زندگی به آرامش و حال خوش برسیم، بسیار سپاسگزارم. همچنین از راهنمای مهربان و عزیزم بسیار سپاسگزارم که باراهنماییهای خوبشان در این مسیر با دادن آموزش و خدمت به من اعتمادبهنفس دادند تا لغزشی نداشته و ثابتقدم باشم.
دستور جلسه این هفته «جهانبینی در ورزش» است. کنگره ۶۰ بهعنوان یک NGO برتر درمان اعتیاد سه مؤلفه جسم، روان و جهانبینی را اساس کار خود قرار داده است. در کنار مقوله جسم، جهانبینی بهعنوان یکی از مؤلفههای درمان، نقش بسزایی در زندگی ما انسانها دارد تا بتوانیم در دیدگاههای خود تغییراتی ایجاد کنیم؛ البته جهانبینی میتواند در مورد هر موضوعی باشد.
کنگره در کنار آموزشهای ناب خود، ورزش را هم بهعنوان یک پیشنیاز و مکمل مهم برای درمان اعتیاد و نیز رسیدن افراد به تعادل جسم و روان و مهمتر از همه آرامش در کنار هم و در زندگی اجتماعی در نظر گرفته است. زندگی زاییده اندیشه ماست و رسیدن به آرامش یکی از مهمترین خواستههایی است که مدام در فکر و ذهن ما مرور میشود، اگر تابهحال این مهمترین دغدغه فکری و همچنین پارامتر در جهانبینی؛ یعنی رسیدن به آرامش را تجربه نکردهایم، شاید بهاینعلت است که من هنوز در نوع دیدگاهم به دنیای پیرامون و باورها، عقاید، تفکرات، ارزشها و در کل صفات درون وجودم تغییری ایجاد نکردهام.
حال برای اینکه به آرامش روان و جسم برسم باید در دیدگاه و حسهای خود تغییراتی ایجاد کنم تا در دنیایی که پر از استرس، تنش و فعالیتهای ماشینی است بتوانم با داشتن سلامت فکری و جسمی به زندگی ادامه دهم؛ زیرا ما انسانها زندگی میکنیم تا بتوانیم کار کنیم و متوجه نیستیم که کار کردن ما باید برای بهتر زیستن و زندگی کردن ما باشد؛ ازاینرو فکر همهچیز هستیم جز سلامت روح، روان و جسم خودمان و تازه به دنبال آرامش هم میگردیم!
جسم مانند ماشینی است که بیوقفه از آن کار میکشیم و حتی در سال یکبار هم آن را برای سرویس و بازسازی به یک تعمیرگاه و یک سرویسکار نمیبریم و به این خاطر زودتر از موعد مقرر با جسمی روبرو میشویم که متلاشی و پر از تخریبها و امراض گوناگون میشود، حالا یا با پرخوری یا استفاده از غذاهای ناسالم یا داشتن استرسها و انواع نگرانیها و مشکلات گوناگون خانوادگی، اجتماعی و مهمترین عامل تخریب استفاده از انواع دخانیات، مواد مخدر، الکل و دلایلی از این قبیل است! بنابراین ما انسانها برای اینکه سالم باشیم باید دو نکته مهم و اساسی را در زندگی خود بهطورجدی موردتوجه قرار دهیم، یکی تغذیه سالم و دوم ورزش کردن.
ورزش کردن یک ساختار است که برای به وجود آمدن آن نیاز به یک تفکر و اندیشه درست است؛ تفکری که در آن مبدأ، مقصد و هدف خود را از ورزش کردن بدانیم؛ یعنی اینکه میخواهیم با ورزش کردن کدامیک از نیازها و خواستههای خود را عملی کنیم. به فرض، نیرومند شدن برای بهتر فکر کردن و انسان مفیدی بودن یا قوی شدن برای کسب مقام، جایگاه و ... . درنتیجه میتوان ورزش کردن را مهمترین عامل سلامتی دانست؛ البته ورزشی که بهطور مستمر و متناسب با شرایط فیزیکی و توان فردی باشد و اینکه به رشته ورزشی که در آن فعالیت میکنیم، علاقه داشته باشیم.
علت بسیار مهم دیگری که ما با ورزش کردن خدمت بزرگی به جسم و روان خود میکنیم این است که ورزش تولید مواد شبه افیونی ازجمله؛ اندروفین، دینورفین، انکفالین، سروتونین، کدئین و بسیاری مواد معدنی و مغذی را بهصورت اتوماتیک چند برابر کرده و باعث ترشح و جذب مواد در بدن ما میشود و ازاینرو فرد از انرژی، نشاط و شادابی زیادی برخوردار شده و این انرژی و شادابی بهدستآمده، انسان را دارای جسم و تفکر سالمی میکند که با اعتمادبهنفس بیشتر به انجام فعالیتهای خود بپردازد.
همانطور که بارها شنیدهایم، عقل سالم در بدن سالم است. با توجه به این تفکر، جناب آقای مهندس دژاکام در کنگره، ورزش را یکی از مکملهای واجب و لازم برای درمان مسافران و همچنین همسفران دانستهاند، همچنین عقیده دارند اجرا کردن جهانبینی ورزش در کنگره مهر تأییدی بر سلامت و تعادل جسم و روان است و نتیجه مهمتر اینکه با ورزش کردن مسافران به نتیجه خیلی مؤثرتری در درمان قطعی اعتیاد دستیافتهاند و باز تدبیر بهجا و اندیشمندانه دیگر ایشان این است که ورزش را در کنگره برای همه بهصورت قانون درآوردهاند که بعد از گذشت سه ماه از ورود به لژیون، حتماً باید همزمان با آموزشهای دوره درمان خود در پارکهای وابسته به شهرداری که در اختیار کنگره قرارگرفته است، یک رشته ورزشی داشته باشند و در آن بهطور مستمر فعالیت کنند.
در حال حاضر اعضای کنگره در چهارده رشته ورزشی فعالیت میکنند و این تدبیر از سال ۸۳ قانونی و اجرایی شد؛ نکته مهم دیگر اینکه با آموزشها در کنگره بردوباخت بهصورت عرف جوامع وجود ندارد؛ یعنی گرفتن مقام و مدال برای ورزشکار به هر قیمت و به هر ترتیب نمیباشد، چون این شعار زیبا در کنگره هست که میگوید: «یا میبریم یا میآموزیم که هر دو برد محسوب میشود» و من میتوانم بگویم بیشترین آموزش جهانبینی ورزشی را در این جمله دریافت کردهام؛ چراکه همه میتوانند یک ورزشکار باشند، ولی اینکه چه کسی در ورزش ثابتقدم بماند، مهم است و اینکه خیلیها میتوانند قهرمان شوند، ولی چه کسی پهلوان میشود مهم است.
پیام زیبای دیگر این است که تمام رشتهها در این مکان با یک عشق قلبی و بلاعوض آموزش داده میشود و این یعنی فرهنگ و جهانبینی نوین در ورزش. همچنین این جمله میتواند بزرگترین پیام را برای جامعه ورزشی و حتی غیرورزشی در برداشته باشد؛ چراکه کنگره اول بهسلامتی تمامی انسانها اهمیت میدهد و بعد به درمان قطعی اعتیاد، چون انسانها تا زمانی که دچار مشکل جسمی و بیماریهای متعدد نشوند به این باور نخواهند رسید که بزرگترین نعمت در هستی سلامتی و تعادل جسم، روح، روان، فکر و اندیشه آنها است و زمانی جسم و روح بهفرمان آنهاست که از فیزیک، فکر و اندیشه سالمی برخوردار باشند.
همیشه این جمله بزرگان را به خاطر داشته باشیم که فرمودهاند: «فرزندان خود را از کودکی با ورزش آشنا کنید تا در آینده انسانهای نیرومند و توانمند داشته باشید و به آنها شنا، تیراندازی و سوارکاری با اسب را آموزش دهید». حال با توجه به این موضوع و آموزشهای جهانبینی ورزش در کنگره ازنظر من ورزش برای بانوان کشورم و همسفران یک امر ضروری و لازمالاجرا است، چون ما بیشترین مسئولیت تعلیم و تربیت فرزندان این مرزوبوم را بر عهدهداریم، پس اگر از آرامش جسم و روان خوبی برخوردار نباشیم، آنطور که باید نمیتوانیم محیطی آرام و گرم برای فرزندان و اعضاء خانواده مهیا کنیم.
ما با ورزش کردن بیشترین کمک را جهت داشتن تناسباندام و ذهنی آرام به خودمان میکنیم و سپس انشاءالله آرامش خانواده را به نحو مطلوبتری تضمین میکنیم. از خداوند برای تمامی انسانها سلامتی و تندرستی توأم با آرامش خواهانم.
رابط خبری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون دوازدهم)
عکاس: همسفر لیلا، مرزبان خبری
ویراستاری و ارسال: همسفر مریم، خدمتگزار سایت
همسفران نمایندگی شیخبهایی
- تعداد بازدید از این مطلب :
950