جلسه سوم از دوره سوم کارگاههای آموزش مجازی همسفران نمایندگی وحید، با دستورجلسه «جهانبینی در ورزش» با استادی راهنما همسفر شهناز در روز شنبه ۴ آذرماه سال ۱۴۰۲ برگزار شد.
خلاصه سخنان استاد:
دستورجلسه درمورد «جهانبینی در ورزش» است. جهانبینی یکی از ضلعهای مثلث درمان اعتیاد است. برای رسیدن به درمان باید سه ضلع جسم، روان و جهانبینی به تعادل برسد، تا فرد به درمان قطعی دست پیدا کند. برای به تعادل رسیدن جسم و روان ۱۰ الی ۱۱ ماه زمان لازم داریم. ولی برای رسیدن به جهانبینی، ما باید نگاه خود را نسبت به جهان پیرامون، همچنین افکار و اندیشهمان را تغییر دهیم؛ همینطور عقاید و باورهای غلط خود را اصلاح کنیم. این مهم یکمرتبه امکانپذیر نیست و باید ذرهذره آموزش دیدهشود و با کسب آگاهی و معرفت این اتفاق بیفتد و نگاه و نگرش ما نسبت به جهان درون و برون تغییر کند.
جهانبینی در تمام سطوح زندگی ما نقش مهمی دارد. قوانین زندگی کردن را به ما یاد میدهد و در رابطه با ارتباط من با خودم، با خدای خودم و همچنین با دیگران و جهانهستی، نقش مهمی دارد. جهانبینی در ورزش، به فعالیتهای بدنی گفته میشود که در اثر آن فیزیولوژی بدن فعال میشود و هورمونهای بدن و احساسات و هیجانات را برمیانگیزد و فعال میکند. اگر شخص نتواند این هیجانات را کنترل کند با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد. مثلاً وقتی در یک ورزشی فعالیت داریم یا مسابقهای میخواهد برگزارشود، اگر درطول بازی یا مسابقه نتوانیم احساسات و هیجانات خود را کنترل کنیم، باعث میشود درگیری بین افراد تیمخود و تیمرقب ایجاد شود و بهجای اینکه با حالخوش مواجه شویم، با حالخراب مواجه خواهیم شد.
در مورد جهانبینی گفتیم؛ اگر شخص برداشت، ادراک و احساس خود را نسبت به ورزش کردن تغییر دهد و واقعبینانه به این مقوله نگاه کند، هدفش از ورزشکردن، سلامتی جسم و روان خود خواهد بود. دیگر برد و باخت برایش خیلی مهم نیست. مهم آموزشی است که از این ورزش و یا مسابقه خواهد گرفت. به قول آقای مهندس دژاکام: «ما در مسابقاتی که در کنگره برگزار میشود یا میبریم و یا میآموزیم.» برد برای ما لذتبخش است ولی باخت هم به نوعی با آموزشی که میگیریم، برای قوی شدن و بهتر شدن، لذتبخش میشود. زیرا نقاط ضعف خود را پیدا میکنیم و منصفانه به قضیه نگاه میکنیم و برندهشدن طرف مقابل را حق او میدانیم، چون تلاش بیشتری کردهاند.
امروزه متاسفانه ما در مسابقههای ورزشی شاهد درگیریهایی هستیم که با توهین و بیاحترامی حتی به داور مسابقه صورت میگیرد و این از نداشتن جهانبینی درست میباشد. ما باید بدانیم که برای سالم زندگی کردن، نیاز به یک جسم سالم داریم و برای سالم بودن جسم، باید تغذیه سالم و ورزش مناسب داشته باشیم. در درمان اعتیاد، ورزش مکمل درمان میباشد، برای همین موضوع است که هر یک از مسافران و همسفران باید یک رشته ورزشی داشته باشند و در آن فعالیت کنند و با جهانبینی که آموختهاند؛ هیجانات خود را مدیریت کنند تا به حال خوش برسند. ما در کنگره ورزش میکنیم و دیگران را هم به ورزش کردن دعوت و تشویق میکنیم. ورزش در کنگره، پیامی برای درمان قطعی اعتیاد به جهانیان میباشد. امیدوارم روزی برسد که تمام مصرفکنندگان موادمخدر به درمان برسند.
رابط خبری: همسفر سمیرا رهجوی راهنما همسفر شهناز لژیون (نهم)
عکس: همسفر سمیه، مرزبان خبری
ویراستار: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر ناهید (لژیون دوم)
ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر ندا (لژیون پنجم)
همسفران نمایندگی وحید
- تعداد بازدید از این مطلب :
424