جلسه پنجم از دور نهم سری کارگاههای آموزشی خصوصی ویژه همسفران آقا کنگره ۶۰، شعبه شیخبهایی با استادی همسفر امیرمسعود، نگهبانی همسفر محمود و دبیری همسفر علی، با دستور جلسه "وادی دهم و تأثیر آن روی من" شنبه ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۲ رأس ساعت ۱۷ آغاز به کار نمود.
خلاصه سخنان استاد:
اعتقاد قلبی من این است که در کنگره ۶۰ خدمتها اشخاص را انتخاب میکنند. دستور جلسه امروز وادی دهم است؛ صفت گذشته در انسان صادق نیست چون جاری است و هر کدام از اعضا سند بیعیب و نقص برای اثبات این وادی هستند.
خاصیت هر چیزی را صفت میگوییم. یک تخته سیاه تا ابد سیاه است یا دریای شور تا ابد شور است. اما یک انسان با هر صفتی در هر شرایط و وضعیتی باشد میتواند آن صفت را تغییر دهد، تغییر صفت انسان میتواند از سمت ارزشها به ضدارزشها یا بلعکس باشد؛ در واقع این وادی بهسان یک شمشیر دولبه است؛ هم صعود دارد و هم نزول، هم مرگ دارد، هم زندگی.
داستانی وجود دارد و آن در مورد عقربی است که از یک پرنده درخواست میکند تا آن را از رودخانه عبور دهد. پرنده میگوید: مرا نیش میزنی. عقرب میگوید اگر تو را نیش بزنم هر دو سقوط میکنیم. در بین راه پرنده متوجه نیش عقرب میشود. نیش عقرب نه از ره کین است بلکه اقتضای طبیعتش این است اما انسان میتواند صفت خود را تغییر دهد. متأسفانه در جامعه ضربالمثلهای نادرستی وجود دارد، برای مثال توبه گرگ مرگ است، آب که از سر گذشت چه یک وجب چه صد وجب و غیره؛ هر انسانی در هر وضعیتی باشد میتواند صفت گذشته خود را تغییر دهد، مهمترین آزادی که هر انسان میتواند برای آن تلاش کند، آزادی از بند جهالت و صفات زشت خود است و برای رسیدن به این آزادی نیاز به تفکر و جهانبینی غنی داریم.
در کنگره افرادی بودهاند که سواد نداشتند و قادر به نوشتن نبودند اما اکنون همین افراد دفترهای سیدی خود را تکمیل کردهاند؛ زیرا اعتقاد داشتهاند که میتوانند خود را تغییر دهند.
من شخصاً قبل از ورود به کنگره اعتقاد داشتم که اضافه وزن شدید من تا ابد با من خواهد ماند یا تقدیر بر این است که مسافر من مصرفکننده باشد اما در کنگره متوجه شدم که تغییر امکانپذیر است، منتها باید پارامتر زمان را درنظر گرفت؛ چهارده وادی به ما کمک میکند تا به اندیشه راستین و مدارج بالاتر برسیم.
اکنون دیگر کسی نمیتواند به مسافر ما واژه معتاد را اتلاق کند، من شخصاً در خاطر ندارم که مسافر من چه مصرف میکرده است و این مصداق جمله "صفت گذشته در انسان صادق نیست چون جاری است" میباشد.
اما بحث تیغه دولبه که مطرح میشود، نزول هر انسانی در هر جایگاهی، سریعتر صورت میگیرد. انسان اختیار دارد اما بهای آن را نیز باید بپردازد؛ اگر انسانی فقیر است، محکوم به فقر نیست. اگر انسانی سواد ندارد یا هر مشکل دیگری دارد، اینگونه نیست که تا ابد بدین شکل باشد، تمام این مسائل قابل تغییر است. جهان بر مبنای اضداد بنا شده و اگر اضداد نباشند، نقاط روشن برای ما نمایان نخواهد شد. زندگی گذرا است و هیچ چیز دائمی نیست.

تایپ و ویرایش: همسفر سجاد
تنظیم و ارسال؛ همسفر سهیل
نمایندگی شیخ بهائی، همسفران آقا
- تعداد بازدید از این مطلب :
384