English Version
This Site Is Available In English

با خودمان روبه‌رو شویم

با خودمان روبه‌رو شویم

وادی هشتم می‌گوید: با حرکت راه نمایان می‌شود؛ اما حرکت چیست؟ حرکت آن چیزی است که بدون آن‌ هم انسان‌ها و هم تمام جهان هستی در سکون و خاموشی می‌مردند و ثمره‌ای به وجود نمی‌آمد. ما با حرکت خود معلوم می‌کنیم که کی و چه‌کاره هستیم! ما با حرکت خود مشخص می‌کنیم درون‌مایه ما چیست. دنیای آموزش گرفتن و خوب سخن گفتن از ما یک انسان بی‌ثمر یا درخت بی میوه چیزی نمی‌سازد؛ پس چاره‌ای جز حرکت نیست. هرچند ما خواسته و نخواسته در حال حرکت هستیم؛ اگر والدین ما نخواسته اثری از نادرستی‌ها در ما کاشته و یا الگوهای خطای ما بودند، ما برای خود چه‌کاری کرده‌ایم؟ آیا در تلاش بهینه‌سازی خود بوده‌ایم یا خیر؟ در این وادی خداوند به مخلوق خود، بشر می‌گوید: «بروید تا در عمل و حرکت مشخص گردد کدام‌یک از شما بر پیمان خود (پیمان الست) استوار است».

انسان‌ها کم‌وبیش این موضوع را از بزرگ‌ترهای خود و یا رسانه‌ها شنیده‌اند؛ اما ما افرادی که به کنگره ۶۰ می‌آییم، بهتر و واضح‌تر این موضوع برایمان گوشزد می‌شود و مسئولیت ما بیشتر می‌شود. در این وادی می‌گوید: می‌توانی درمسائل خنثی باشی؛ ولی بدان هیچ‌وقت مشکل تو حل نخواهد شد؛ اما اگر وارد عمل و حرکت شوی، شرایط و شاید افراد نزدیک تو کمکت کنند. این وادی مثل یک جرقه «امیدوار باش و آنقدر دل‌نگران نباش» است و برای کسانی که راه را پیدا کردند؛ اما جرات ورود به عرصه عمل را ندارند و بیش‌ازپیش نگران درماندن در انجام کاری هستند و یا فایده‌ای برای به ثمر رساندن کاری را ندارند، نوید می‌دهد که راه برای تو معلوم می‌شود.

این وادی می‌گوید: مثل یک انسان خردمند اول توجه کن، کاملاً واضح خواسته‌ات را ببین؛ چون خیلی از انسان‌ها اصلاً درست نمی‌دانند چه می‌خواهند. اولویت‌بندی‌ها را بلد نیستند و یا راحت همه‌چیز را به گردونه زمانه یا شانس می‌سپارند. دوم آنکه تلاش و کوشش برای خواسته‌ات بکن، نه اینکه منتظر دست خیر از غیب یا محتاج کمک اطرافیان خود باشی. روی تلاش خودت حساب کن، حتی اگر کاری سال‌ها تلاش لازم داشته باشد. گاهی هم ممکن است مسائل مختلف اجتناب‌ناپذیری سر راه خواسته‌های ما قرار بگیرند و مثل همیشه پای انتخاب ما به میان آید؛ ما باید تصمیم بگیریم که به راه درست برویم و یا نادرست؟ آن فردی که شرایط او را به مسیر انحرافی می‌کشد، سر از جایی درمی‌آورد که در تفکر او نمی‌گنجد.

چه زیبا این وادی راهنمایی می‌کند؛ اگر خواهان رسیدن به صلح، آرامش و محبت هستی، باید مانده‌حساب‌های خود را تسویه کنی. اول جبران خسارت از خودت کن. کجا به ما گفتند حواست به خودت باشد که به خودت بدهکار نباشی؟ آن‌وقت می‌بینیم بله خودمان از خودمان غافل شده‌ایم و به خودمان آسیب‌زده‌ایم. این‌ها باعث رنج و ناراحتی ما می‌شود؛ اما این وادی می‌گوید: اول خودمان را ببخشیم و سپس در پی جبران خسارتی که به جسم، روان و شخصیت خود وارد کرده‌ایم باشیم. دیگری جبران از خانواده است؛ ما در خانواده چه نقشی داریم؟ آیا در سمت درست، ایفای نقش کرده‌ایم و یا قصوری از ما سرزده است؟ اگر هرکسی بار مسئولیت خود در خانواده را بپذیرد، حداقل از وارد کردن خسارت‌های جدید جلوگیری می‌کند.

در انتها جبران خسارت از جامعه. به قول بزرگی: «نگویید جامعه برای من چه کرده، بگویید من برای جامعه چه کرده‌ام؟» آنجاست که با خودمان روبرو می‌شویم که آیا فرد مفیدی برای جامعه خود بوده‌ایم و یا اینکه آن‌قدرها هم ثمری برای جامعه نداشتیم! راه چاره این است که ابتدا از خسارت جدید جلوگیری کنیم و سپس با کارهای ارزشمند جبران صدمه‌هایی که به جامعه زده‌ایم را بکنیم. در پایان این وادی توصیه می‌شود که ما یک کار عملی که همان پیمان وادی هشتم است را انجام بدهیم و مکان و شرایط خاص اجرای پیمان را توضیح می‌دهد.

تأثیری که این وادی روی من گذاشت، دیدن آن غفلت‌هایی بود که از خودم کردم. بسیاری از جاها از خودم و خواسته‌های به جایم گذشتم، پس من باید در قبال سلامت جسم، روان و اندیشه‌ام تلاش کنم. به‌عنوان یک مادر؛ اگر از خانواده غفلتی کردم، بیشتر به وظایفم عمل کنم. در بهمن گذشته که مشرف‌به کربلا شدم، در مکان مقدس قبرستان وادی‌السلام با خودم خلوتی کردم و پیمان وادی هشتم را با تمام شرایطش انجام دادم. خدایا! چه حس و حال خوبی داشتم. چقدر سبک شدم. انگار این اعترافات، گناهانم را سبک‌تر و مرا مقیدتر کرده بود.

در انتها از خانم سهیلای عزیز راهنمای لژیون ویلیام وایت خود تشکر می‌کنم که به ما گفتند: می‌توانید هرسال این پیمان را ببندید، به این شکل ما هرسال خود را بهتر می‌سنجیم چه در رفع خطاها و چه در درخواست‌هایی که از خداوند داریم. به‌قولی به‌روز و کامل می‌شویم تا اینکه یک‌بار پیمان ببندیم و مثل خاطره در آرشیو ذهنمان بماند.

با آرزوی حرکت‌های زیبا و ارزشمند برای تمام انسان‌ها.

 

نویسنده: مسافر نیکوتین افسانه رهجوی راهنمای ویلیام وایت همسفر سهیلا، نمایندگی ایمان
رابط خبری: راهنمای ویلیام وایت همسفر سهیلا، نمایندگی ایمان
ویراستاری و ارسال: راهنمای ویلیام وایت همسفر طاهره، نمایندگی البرز
گروه همسفران ویلیام وایت کنگره ۶۰

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .