English Version
This Site Is Available In English

تا اندازه‌ها را به‌درستی نشناسیم نمی‌توانیم مبدأ خود را پیدا کنیم

تا اندازه‌ها را به‌درستی نشناسیم نمی‌توانیم مبدأ خود را پیدا کنیم

جلسه پنجم از دوره پنجم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی سیرجان به استادی همسفر حمیده، نگهبانی همسفر الهام و دبیری همسفر مرجان با دستور جلسه «صورت‌مسئله اعتیاد» روز یکشنبه ۵ مهرماه ۱۴۰۵ ساعت ۱۷:۰۰ آغاز به کارکرد.

خلاصه سخنان استاد:

در ابتدا شاکر و سپاسگزار خداوند هستم که توفیق خدمت در این جایگاه را به من عنایت کرد. برای این‌‍که بتوانیم یک مسئله را به‌درستی درک و حل کنیم؛ باید تمام اجزای آن را از یکدیگر تفکیک کنیم تا بدانیم دقیقاً به دنبال چه هستیم. یکی از مشکلات اصلی اعتیاد این بود که هیچ‌کس نمی‌توانست برای مجهولات، سؤالات و علت‌های آن راه‌حل منطقی پیدا کند و کار به جایی رسید که تصور می‌شد اعتیاد درمان ندارد.

برای این‌که یک تفکر به نتیجه درست برسد به دو پارامتر نیاز داریم؛ یکی شناخت مجهولات و دیگری پیدا کردن مسیر حرکت. برای شناخت مجهولات باید دانایی موردنیاز را داشته باشیم. کسی که مجهولات را نشناسد نمی‌تواند صورت‌مسئله را به‌درستی درک کند. در مورد اعتیاد نیز مجهولات زیادی وجود داشت؛ این‌که آسیب اصلی به کدام قسمت وارد می‌شود؟ جسم یا روان؟ آیا فرد دچار مسمومیت می‌شود یا اتفاق دیگری در بدن او رخ می‌دهد؟ یکی از مهم‌ترین اقدامات مهندس حسین دژاکام، بنیان جمعیت احیای انسانی کنگره60 این بود که تمام این مجهولات را به یک مجهول تبدیل کردند و این‌که چرا فرد مصرف‌کننده، هر چه قدر و با هر روشی تلاش می‌کند تا مواد مخدر را کنار بگذارد، باز هم حالش خوب نیست و میل به مصرف دارد.

پارامتر دوم، مسیر حرکت است. در روش‌های مختلف ترک اعتیاد نبود آگاهی نسبت به انسان، مواد مخدر و بیوشیمی بدن باعث شد در صورت‌مسئله اعتیاد، مجهولات نادرستی شکل بگیرد؛ مانند این‌که اعتیاد یک اختلال شخصیتی یا روانی است یا به دلیل عدم تفاهم میان پدر و مادر ایجاد می‌شود یا یک مسمومیت مزمن است. زمانی که مجهولات اشتباه باشند، حل مسئله نیز اشتباه خواهد بود. علاوه بر این عدم شناخت صحیح، جهان‌بینی نادرستی نیز ایجاد می‌کند. زمانی که انسان و مواد مخدر را نشناسیم و ندانیم تأثیر متقابل این دو چه فرآیندی را در بدن به وجود می‌آورد طبیعی است که مجهولات را به‌اشتباه فرض کنیم.

در جهان‌بینی اعتیاد، در جمعیت احیای انسانی کنگره60 به مبدأ حرکت اشاره‌شده که اهمیت زیادی دارد؛ زیرا کنگره۶۰ معتقد است اگر مبدأ حرکت مشخص باشد، کار بسیار ساده‌تر خواهد شد‌؛ اما اگر مبدأ مشخص نباشد هر چه قدر تلاش، زحمت و پشتکار داشته باشیم، محاسبات ما اشتباه از آب درمی‌آید. دکتر امین دژاکام جانشین بنیان جمعیت احیای انسانی کنگره60 در فایل صوتی «تاریکی» می‌فرمایند: «پیدا کردن نقطه شروع با پیدا کردن اندازه‌ها انجام می‌شود.»‌ یعنی تا اندازه‌ها را به‌درستی نشناسیم نمی‌توانیم مبدأ خود را پیدا کنیم این دقیقاً همان کاری بود که مهندس حسین دژاکام در ماه مبارک رمضان در سال ۱۳۷۵ انجام دادند. ایشان ابتدا مبدأ حرکت خود را با توجه به میزان مصرف مواد مخدر و تخریبی که به جسمشان واردشده بود، مشخص کردند و حرکت از همان نقطه آغاز شد.

بنیان جمعیت احیای انسانی کنگره۶۰ پس از تحقیقات گسترده به این نتیجه رسیدند که دلیل اعتیاد، اختلال در سیستم‌های تولیدکننده مخدرهای طبیعی بدن یا نوروترانسمتیترها یا به طور کلی سیستم ایکس است در این شرایط، مواد مخدر بیرونی جایگزین مخدرهای طبیعی بدن می‌شود؛ در نتیجه فرد در هر سه بخش جسم، روان و جهان‌بینی دچار عدم تعادل و اختلال می‌شود. مهندس حسین دژاکام با روش جدیدی که کشف کردند توانستند مصرف مواد مخدر خود را قطع کنند، بدون این‌که دچار عارضه یا وسوسه شوند. ایشان این کشف و دانش به‌دست‌آمده را در قالب مقاله‌ای در «کنگره پزشکی سرتاسری راهکارهای درمان اعتیاد» در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ارائه کردند. صورت‌مسئله درست، آغاز راه درست است زمانی که بدانیم مشکل دقیقاً کجاست، چه بخشی آسیب‌دیده و چه چیزی باید ترمیم شود می‌توانیم راه مناسب را پیدا کنیم. در پایان از بنیان کنگره۶۰ سپاسگزارم که با این کشف ارزشمند، مسیر درمان اعتیاد را روشن کردند و زمینه رهایی هزاران نفر از بند اعتیاد را فراهم آوردند.

مرزبانان کشیک: همسفر محبوبه و مسافر ناصر
تایپیست: همسفر فرشته رهجوی راهنما همسفر وجیهه‌‌ (لژیون دوم)
عکاس‌: مرزبان همسفر محبوبه
ارسال: مرزبان خبری همسفر زینب
همسفران نمایندگی سیرجان

ویژه ها

دیدگاه شما





۰ دیدگاه

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها...