English Version
This Site Is Available In English

جهان ذهن شگفت‌انگیزترین و مهمترین جهان است

جهان ذهن شگفت‌انگیزترین و مهمترین جهان است

جلسه دوازدهم از دوره شصت‌و‌چهارم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی ابن‌سینا به استادی همسفر لیلا، نگهبانی همسفر فاطمه و دبیری همسفر عاطفه با دستور جلسه «وادی پنجم (در جهان ما تفکر، قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توأم با رفتن و رسیدن، آن را کامل می‌نماید) و تأثیر آن روی من» روز سه‌شنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۵ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.


خلاصه سخنان استاد:

در وادی اول با تفکر و نقش خودمان در زندگی آشنا شدیم. در وادی دوم آموختیم که  هیچ‌کدام از ما به هیچ نیستیم، حتی اگر خود به هیچ فکر کنیم. در وادی چهارم آموختیم که مسئولیت زندگی بر عهده خداوند نیست؛ بلکه بر عهده خودمان است. وادی اول تا چهارم، خطوط زندگی را به ما نشان دادند، اکنون به وادی پنجم رسیده‌ایم که به ما می‌گوید: در جهان ما تفکر، قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توأم با رفتن و رسیدن، آن را کامل می‌نماید. در این وادی فرمان حرکت صادر می‌شود تا ما شروع به حرکت کنیم؛ همچنین از ما می‌پرسد که آیا می‌توانیم مجموعه‌ گفتارهایی را که آموخته‌ایم، به صورت عملی اجرا کنیم یا خیر؟ اگر نتوانیم آن‌ها را به کار بگیریم، انگار کاری انجام نداده‌ایم، درست مثل این‌که تمام چهارده وادی را حفظ باشیم؛ اما هیچ‌کدام از آموزه‌های آن‌ها را در زندگی خود کاربردی نکنیم، کاملاً بی‌فایده خواهد بود.

در ادامه این وادی گفته شده است که ما در سه جهان زندگی می‌کنیم: جهان اول، همان جهانی است که در حال حاضر در آن زندگی می‌کنیم. جهان دوم، جهانی است که هنگام خواب در آن هستیم؛ گاهی خواب‌هایمان را به یاد می‌آوریم و گاهی فراموش می‌کنیم. جهان سوم نیز جهان ذهن است که آقای مهندس بسیار درباره آن صحبت کرده‌اند؛ این جهان شگفت‌انگیزترین و مهمترین جهان است، چرا که می‌توانیم همه چیز را در جهان ذهنی خود ترسیم کنیم، خراب کنیم یا درست کنیم؛ اما باید برای تحقق یافتن خواسته‌های جهان ذهنی‌، بایستی در جهان خاکی تلاش کنیم تا درنهایت به موفقیت برسیم.

در این وادی به من اشاره می‌شود که ساختارهای ذهنی خود را باید بر مبنای سه اصل گفتار سالم، پندار سالم و کردار سالم اجرا کنم، اصولی که از هم جدا نیستند؛ زیرا پندار سالم به گفتار سالم و گفتار سالم به کردار سالم ختم می‌شود و ما را به انجام عمل صالح هدایت می‌کنند. همچنین در این مرحله یادآوری می‌شود که ساختارهای ذهنی انسان نباید با اضطراب، نگرانی و ناامیدی همراه باشد. برای رهایی از این حالات هفت پله در این وادی به ما داده شده است: ۱ ـ دوری از ضد ارزشی‌ها ۲ ـ قناعت ۳ ـ خودداری ۴ ـ صبر ۵ ـ غیبت، قضاوت و تجسس ۶ ـ پس‌انداز ۷ ـ توکل، رضایت و تسلیم.

وقتی روان آدمی به ضد ارزشی‌ها آلوده و بی‌قرار باشد، تنها راه رهایی این است که از آن‌ها دور شده و به سمت ارزشی‌ها و صراط مستقیم حرکت کند. در مورد خودداری، گاهی برای انجام کاری به نتیجه‌ نمی‌رسیم و نمی‌دانیم آن را انجام دهیم یا نه! بهترین راه این است که وقتی نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود، اصلاً آن کار را انجام ندهیم. قناعت، یعنی صرفه‌جویی در مواد غذایی و پول و آن را می‌توان در تمام سطوح زندگی به کار بست. صبر نیز به معنای پشت سر گذاشتن، طی کردن و تحمل زمان همراه با تلاش و کوشش برای رسیدن به یک هدف مشخص می‌باشد. ما همسفران با صبر، تلاش و کوشش فراوانی که داشتیم، در کنگره توانستیم به این حال خوب برسیم.

در مورد تجسس، قضاوت و غیبت، تجسس و قضاوت وظیفه‌ نیروی انتظامی و آگاهی برای یافتن سارقان است و قضاوت نیز تنها در صلاحیت کسانی است که درس قضاوت خوانده‌اند و قاضی هستند. غیبت یک کار ضد ارزشی است. من شاید قبلاً خیلی غیبت می‌کردم؛ درباره هر چیزی یا هر کسی، حتی درباره حیوانی که از کوچه رد می‌شد، پشت سر آن می‌ایستادم و صحبت می‌کردم؛ اما شکر خدا، با آموزش‌های کنگره ۶۰ توانستم این کار ضد ارزشی را کنار بگذارم. طی این دو سال، نه به‌طور کامل، بلکه تقریباً به‌جایی رسیده‌ام که دیگر غیبت نمی‌کنم؛ اگر هم در جمعی غیبتی جاری باشد، از آن جمع بلند می‌شوم و مشغول کار دیگری می‌شوم.

درباره پس‌انداز آقای مهندس بسیار صحبت کردند و تأکید داشتند که خانم‌ها باید همیشه مقداری پول را کنار بگذارند. پس‌انداز را می‌توان برای موارد خوب مثل مسافرت، خرید طلا، خانه یا ماشین انجام داد؛ اما اگر تصور ذهنی ما از پس‌انداز فقط برای روزهایی باشد که دچار مشکل یا بیماری می‌شویم، قطعاً برای همان روزها خرج خواهد شد؛ اما اگر ذهنیت ما برای خرید خانه، طلا یا سفر باشد، پس‌انداز حتماً برای همان اهداف استفاده می‌شود.

درنهایت، در مورد تسلیم در برابر خواسته‌های خداوند، یعنی نداشتن هیچ مخالفتی با حکمت او؛ وقتی در تمام مراحل زندگی توکل، رضا و تسلیم را در پیش بگیریم و خداوند را وکیل خود قرار دهیم؛ یعنی بایستی با گفتن خدایا توکل بر تو، کار را به او بسپاریم. من قبلاً وقتی کاری بر وفق مرادم پیش نمی‌رفت، می‌گفتم چرا؟ چرا این‌طور شد؟ اما اکنون آموخته‌ام که توکل، رضا و تسلیم؛ یعنی خدایا من این کار را انجام دادم و این راه را رفتم، پس بیش با خودت؛ هر اتفاق خوب یا بدی برایم بیوفتد؛ همان چیزی باشد که تو برای من مقدر کرده‌ای.

معارفه راهنمای ویلیام وایت همسفر آرزو

تقدیر از مسئول آزمون راهنما همسفر نورا و معرفی مسئول آزمون جدید راهنما همسفر ایران

نفرات برتر آزمون

نفرات شرکت کننده در تمام آزمون‌ها

رهایی ۴۰ سی‌دی همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر هاجر (لژیون نهم)

رهایی ۴۰ سی‌دی همسفر مهسا رهجوی راهنما همسفر سحر (لژیون اول)

رهایی ۴۰ سی‌دی همسفر ماه‌منیر رهجوی راهنما همسفر نرگس (لژیون ششم)

رهایی ۴۰ سی‌دی همسفر طاهره رهجوی راهنما همسفر فرنگیس (لژیون سوم)

مرحله ۳۰ سی‌دی همسفر فاطمه و همسفر سهیلا رهجویان راهنما همسفر ایران (لژیون یازدهم)

مرحله ۳۰ سی‌دی همسفر منظر رهجوی راهنما همسفر هاجر (لژیون نهم)

مرحله ۳۰ سی‌دی همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر فرنگیس (لژیون سوم)

مرزبانان کشیک: همسفر سمیرا و مسافر فرهاد
تایپیست: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر نورا (لژیون هفتم)
عکاس: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر نسرین (لژیون دهم)
ویرایش و ارسال: همسفر مائده رهجوی راهنما همسفر فرنگیس (لژیون سوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ابن‌سینا

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .