English Version
This Site Is Available In English

ورزش منبع انرژی و نظم است

ورزش منبع انرژی و نظم است

چهارمین جلسه از دوره شانزدهم کارگاه‌های آموزش خصوصی همسفران آقا، نمایندگی شادآباد؛ به استادی راهنمای محترم محمد، نگهبانی همسفر سجاد و دبیری همسفر افشین؛ با دستور جلسه "جهان‌بینی در ورزش" پنجشنبه اول آبان ماه ۱۴۰۴، ساعت ۱۵:۰۰ آغاز به کار نمود.

خلاصه سخنان استاد:

خداوند را شاکر و سپاسگزارم که روزی ما شد تا امروز در خدمت دوستان و همسفران عزیز باشیم. بسیار شاکرم که فرصتی فراهم شد تا در کنار شما دوستان گرامی حضورداشته باشم و خدمت کنم.
موضوع جلسه امروز درباره جهان‌بینی در ورزش است. وقتی صحبت از جهان‌بینی می‌شود، در حقیقت منظور «راه و روش درست» است؛ چه در زندگی، چه در کار، چه در سفر و چه در ورزش. در هر مقوله‌ای، یک نوع جهان‌بینی وجود دارد، یعنی شناخت و انتخاب مسیر درست در آن زمینه. وقتی بحث سفر و درمان در کنگره ۶۰ مطرح می‌شود، جهان‌بینیِ درست در مسیر سفر، برای مسافر معنا پیدا می‌کند؛ و زمانی که صحبت از ورزش می‌شود، جهان‌بینی در ورزش به معنای نگرش درست به این فعالیت است. معمولاً ما ورزش می‌کنیم تا حالمان خوب شود، یا حال بهتری پیدا کنیم. در کنگره ۶۰، ورزش صرفاً یک فعالیت جسمی نیست، بلکه دارای جهان‌بینی خاص خود است؛ به‌ویژه برای ما مسافران که هدف از ورزش، بهبود حال روحی و جسمی است.
به قول آقای مهندس، «در کنگره ۶۰ بحث ما، بحث قهرمانی نیست؛ بلکه پهلوانی است»؛ یعنی چه؟ یعنی رفتار، کردار و گفتارِ درست داشتن. در کنگره، هدف از ورزش، رشد اخلاق و معنویت است، نه صرفاً پیروزی در بازی. زمانی که در پارک طالقانی فعالیت می‌کردیم، به‌ندرت پیش می‌آمد کسی با داور یا بازیکن دیگر درگیر شود. چرا؟ چون نگاه ما به ورزش تغییر کرده بود؛ درواقع دیدگاه جهان‌بینی‌مان نسبت به ورزش عوض‌شده بود.
ورزش برای ما تنها تحرک نیست؛ منبع انرژی و نظم است. کسی که مانند من با بی‌خوابی یا کم‌خوابی مواجه است، با ورزش می‌تواند این مشکل را تا حد زیادی برطرف کند. ورزش استرس را کاهش می‌دهد، البته به شرطی که با تفکر درست انجام شود.
در وادی هشتم گفته‌شده: «با حرکت راه نمایان می‌شود»؛ اما این حرکت باید جهت داشته باشد. وقتی تصمیم می‌گیرم در کنگره یا خارج از آن ورزش کنم، این تصمیم باید از جهان‌بینی من سرچشمه بگیرد. گاهی ممکن است من بخواهم همیشه برنده باشم؛ همه بگویند «محمد چقدر خوب بازی می‌کند»؛ اما در کنگره یاد گرفته‌ام که جهان‌بینی درست این است که بخواهم دیگران هم به آن حال خوب برسند.
آقا امین جمله زیبایی دارند:
«هنر آن نیست که انسان خودش چون ستاره بدرخشد، بلکه هنر آن است که کاری کند دیگران نیز چون ستاره بدرخشند»
در کنگره، این تفکر به‌خوبی دیده می‌شود. سرپرستان رشته‌های ورزشی تلاش می‌کنند تمام اعضای تیم، به بهترین شکل ممکن فعالیت کنند تا همگی حال خوبی داشته باشند. اگر مسافران و هم‌سفران جوان‌تر با ورزش انس بگیرند، دوباره به دامان تندرستی و آرامش بازمی‌گردند. ورزش فقط برای جسم نیست، بلکه ذهن و افکار ما را نیز به سمت تعادل می‌برد.
در کنگره ۶۰ امکانات زیادی فراهم‌شده است؛ از زمین فوتبال گرفته تا میزهای تنیس. اگر بخواهیم در این زمینه‌ها پیشرفت کنیم، باید خودمان هم کمک کنیم، نه اینکه فقط استفاده‌کننده باشیم. اگر فقط بیایم تا از فضا و امکانات استفاده کنیم، حال خوبی نخواهیم داشت؛ زیرا در کنگره یاد گرفته‌ایم که برای رسیدن به جایگاه، باید بخشنده و یاری‌رسان باشیم. همان‌طور که آقای مهندس بستری را برای ما مسافران و هم‌سفران فراهم کردند تا آموزش بگیریم و حالمان خوب شود، ما هم باید این حال خوب را با دیگران به اشتراک بگذاریم. در این سال‌ها تیم‌های زیادی در کنگره قهرمان شده‌اند، جام گرفته‌اند، اما جالب است که کسی به خاطر ندارد کدام تیم برنده شد؛ فقط حال خوب بازی‌ها در ذهن‌ها مانده است.
در مسابقات کنگره، تیم‌های زیادی قهرمان شده‌اند، اما آنچه در ذهن‌ها مانده، حال خوب بازی‌ها و رفاقت‌هاست، نه نام قهرمانان؛ و این یعنی پهلوانی؛ یعنی در اوج بودن و درعین‌حال، اجازه دادن به دیگران برای رشد و درخشش. ورزش کردن به من نظم و استمرار آموخت. جمعه‌ها ساعت شش صبح بیدار شدن فقط یک عادت نیست، تمرینی است برای نظم و برنامه‌ریزی در کل زندگی. اگر بخواهیم به تعادل برسیم، باید استمرار داشته باشیم و این حال خوب را با دیگران تقسیم کنیم. وقتی راهنما سخنی می‌گوید و ما با «چشم» پاسخ می‌دهیم، از روی احترام و اعتماد است، چون او مسیر را روشن‌تر می‌بیند و می‌تواند ما را بهتر هدایت کند. در کنگره، هدف نمایش برتری نیست، بلکه کمک به رشد یکدیگر است. ما انرژی را از یکدیگر دریافت می‌کنیم.
آقا امین می‌گویند: «باید بدانیم چقدر ورزش کنیم.» ورزشِ بیش‌ازحد ما را خسته می‌کند، پس باید با تعادل پیش برویم.
در پایان، امیدوارم جهان‌بینی درست را نه‌فقط در ورزش، بلکه در تمام جنبه‌های زندگی‌مان به کار ببریم؛ در رفتار، در گفتار و در نگاهمان به دیگران. از توجه و همراهی‌تان صمیمانه سپاسگزارم.

تایپ و ویراستاری: همسفر احسان

سایت همسفران آقا نمایندگی شادآباد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .