English Version
This Site Is Available In English

جهان‌بینی معقول تاکید بر روند تدریجی، استمرار و توازن انرژی دارد.

جهان‌بینی معقول تاکید بر روند تدریجی، استمرار و توازن انرژی دارد.

کنگره۶۰ یکی از سازمان‌های مردم‌نهاد در ایران است که تاکید زیادی بر آموزش جهان‌بینی در فرآیند درمان اعتیاد دارد. جهان‌بینی در کنگره به‌طور خلاصه نوع نگاه ما به زندگی است یا به عبارتی کامل‌تر، آنچه که ما از جهان هستی ادراک، احساس و دریافت می‌کنیم را جهان‌بینی می‌گوییم، در کنگره درمان اعتیاد نه فقط کاهش مصرف مواد؛ بلکه بهبود جسم، روان و جهان‌بینی فرد است که موضوع جهان‌بینی در تمامی سطوح زندگی ما نقش‌آفرینی می‌کند، مانند خانواده، جامعه، محل کار، مدرسه، دانشگاه و حتی ورزش که بحث امروز ما در خصوص جهان‌بینی در ورزش است.

جهان‌بینی ورزشی به معنای نگرش و برداشت فرد از ورزش است، چرا ورزش می‌کنم؟ چگونه ورزش می‌کنم؟ هدف از ورزش چیست؟ در کنگره ورزش مکملی برای درمان بهتر و در ادامه برای رسیدن به تعادل بیش‌تر است، ورزش علاوه بر تقویت ساختار فیزیکی بر بیوشیمی مغز اثر می‌گذارد، در بدن انسانی که ورزش می‌کند مواد شبه‌افیونی مانند دینورفین، اندورفین، انکفالین، سروتونین و دوپامین خوب ترشح می‌شود که موجب بهبود حال روحی، کاهش اضطراب و افزایش انرژی در فرد می‌شود و برای تمام زندگی‌ خود برنامه دارد؛ ولی وقتی ورزش نمی‌کند چه آقا و چه خانم‌، هیچ برنامه‌ای برای زندگی‌ خود ندارد.

ورزش لازمه‌ سلامتی جسم است و به‌ عنوان یکی از مظاهر تمدن انسانی، نمی‌تواند از جهان‌بینی جدا باشد. نوع نگاه انسان به خود، زندگی، موفقیت و دیگران تعیین‌کننده رفتار او در میدان ورزش است؛ اگر ورزش با جهان‌بینی متعادل و انسانی همراه شود، می‌تواند بستری برای رشد معنوی، اخلاقی و جسمانی انسان باشد؛ در مقابل اگر جهان‌بینی صرفاً مادی و رقابتی باشد؛ حتی ورزش نیز ممکن است به ابزاری برای ترویج خشونت، تبعیض و سودجویی تبدیل شود؛ بنابراین توجه به تربیت جهان‌بینانه در حوزه ورزش یکی از ضرورت‌های دنیای امروز است.

بدن انسان طوری طراحی شده است؛ که اگر فعالیت نکند از بین می‌رود، در ماشین‌های مکانیکی وقتی لاستیک‌ها زیاد کار کنند، ساییده می‌شوند؛ ولی بدن انسان این‌گونه نیست، هرچه بیش‌تر کار کند؛ البته در حد نرمال، قوی‌تر و نیرومندتر می‌شود، از این رو آقای مهندس برنامه‌ای برای افراد سفر اولی که چند ماهی از سفر آن‌ها می‌گذرد و حداقل توانایی و تعادل را به دست آورده‌اند، ترتیب داده است که آن افراد هم بتوانند با انجام ورزش‌های سبک انرژی لازم را کسب نموده و آن انرژی را صرف ساختن خود کنند؛ البته اگر در سفر اول شخص ورزش‌های سنگین انجام دهد، انرژی زیادی از او گرفته می‌شود و باعث می‌گردد که حال شخص خوب نباشد و از ادامه منصرف شود؛ بنابراین یک جهان‌بینی معقول تاکید بر روند تدریجی، استمرار و توازن انرژی دارد.

نویسنده: همسفر‌ نفس رهجوی راهنما همسفر آرزو (لژیون یازدهم)
عکاس: همسفر ملیحه رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون چهاردهم)
ویرایش: همسفر پریسا رهجوی راهنما همسفر آرزو (لژیون یازدهم) دبیر اول سایت
ارسال: همسفر فریبا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون نهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی امام‌قلی‌خان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .