English Version
This Site Is Available In English

برداشت از سی‌دی- رب (۱)

برداشت از سی‌دی- رب (۱)

در سی‌دی رب (۱)، آقای مهندس به چند موضوع اساسی و حائز اهمیت می‌پردازند؛ ایشان بیان می‌کنند که هیچ‌یک از بزرگان، عرفا و اساتید، در طول قرن‌ها نتوانسته‌اند تفاوت روح‌ و نفس را به‌خوبی توضیح دهند و غالباً همه این‌ها را با هم یکی می‌گرفتند.
موضوع بعدی که بسیار مهم است؛ گماردن افراد لایق برای ساختن، احیاءنمودن و اداره هر شعبه در تمامی کارها می‌باشد.

ایشان درادامه می‌فرمایند: سه مشکل اساسی از قرن‌ها پیش، به‌ویژه در هفتاد یا هشتاد سال اخیر، جهان را درگیر کرده است؛ اعتیاد، چاقی و سرطان. بشر نتوانسته راجع‌به اعتیاد پیشرفتی داشته باشد؛ اما در کنگره، موضوع اعتیاد و چاقی حل شده‌است. درمورد سرطان هم، مقاله‌هایی موجود است؛ اما کافی نیست و همچنان بر روی آن کار می‌شود.

در دنیای علم و مسائل علمی، هر حرفی که گفته می‌شود، باید داوری گردد و پس از تأیید به مرحله مقاله برسد؛ بنابراین تحقیقات گسترده در زمینه اعتیاد یا اکثر بیماری‌ها، باید خروجی عملی داشته باشد، در غیر این‌صورت، این تحقیقات کاربردی نیستند.

خوشبختانه در ایران، آمار افراد الکلی بسیار کم است و فرد الکلی با عرق‌خور متفاوت می‌باشد؛ چراکه فرد الکلی با نخوردن الکل، تمام بدنش به لرزه درمی‌آید. الکلیسم موضوعی بسیار پررنگ در کشورهای دیگر است که همچنان راه‌حلی برای آن کشف نکرده‌اند.

انسان نباید تا کاری را به سرانجام نرسانده، کار دیگری را آغاز کند. این موضوع در کنگره کاملاً رعایت شده‌است؛ به این‌صورت‌که تا زمانی یک کار را به نتیجه نرسانده‌ایم و مطمئن نشده‌ایم، کار دیگری را آغاز نمی‌کنیم. برخی افراد؛ مثلاً خیاط‌ها یا کسانی‌که کارشان سفارش‌گرفتن از دیگران است، کارهای زیادی را برای انجام قبول می‌کنند؛ اما از هرکدام بخشی را انجام داده و آن‌ها را نیمه‌تمام رها می‌کنند؛ اما در کنگره، تا زمانی‌که یک شعبه قوی و محکم نشده باشد، اقدام به تأسیس شعبه‌ای دیگر نمی‌شود.

درادامه، راجع به گماردن افراد صالح و سالم برای انجام‌دادن کارها صحبت کرده و به این نکته اشاره می‌کنند که رفیق‌بازی، گروه‌بازی و از این قبیل رفتارها، درست نیست و ما باید برای هر کاری که می‌خواهیم شروع کنیم یا هر شعبه‌ای که قرار است راه‌اندازی شود، افراد لایق را انتخاب کنیم. اشخاصی که دلسوز سیستم باشند و منافع خودشان برایشان اهمیتی نداشته باشد.

برای حفظ و نگهداری کنگره، افراد باید صالح، سالم، دلسوز سیستم و عاشق خدمت به انسان‌ها باشند و طبق فرمان الهی عمل کنند؛ یعنی رفتار درست و سالمی که به نفع بشریت و انسانیت است را انجام دهند.

موضوع بعدی، تفاوت روح‌ و نفس و پرداختن به واژه‌ای به‌نام رب است. نفس در ظاهر و باطن تعیین موجودیت می‌کند، خواسته‌هایی دارد و از جهان ماده نیست. در جهان ماده، همه‌چیز به سه شکل است: جامد که جسمیت دارد، مایع که روان است و گاز هم بی‌رنگ، بی‌بو و غیر قابل‌دیدن، مانند گاز اکسیژن می‌باشد. روح‌ و نفس قابل‌دیدن نیستند؛ ولی نمی‌توان وجود آن‌ها را انکار کرد.

همان‌طور که می‌دانیم، در همین‌لحظه، همه ما در سه جهان زندگی می‌کنیم:
۱- جهان فیزیکی که در آن حضور داریم.
۲- جهان ذهنی که در ذهنمان ممکن است هرلحظه به‌جای دیگر برویم یا به موضوع دیگری فکر کنیم و دوباره به همان‌لحظه برگردیم.
۳- جهان خواب هم، همان چیزی است که در خواب می‌بینیم.

تمام هستی دارای نفس است؛ گیاهان، حیوانات و ... ولی هرکدام مراتبی از نفس را دارند. در انسان، مراحل نفس به این‌گونه است: نفس اماره، نفس لوامه و نفس مطمئنه. مراتب نفس فقط در انسان کامل می‌شود و آن هم به علت وجود روح است؛ زیرا فقط انسان دارای روح می‌باشد. روح در انسان برای این است که انسان به مراحل بالاتر برسد. اگر روح به تمام انسان‌ها کمک نکند، آن‌ها در کارهای خود هیچ پیشرفتی نخواهند داشت.

اگر روح کمک نکند و مثلاً نگوید درمان قطعی بیماری‌ها چیست، هیچ اتفاقی نمی‌افتد؛ هزاران سال است که هیچ روحی نگفته درمان اعتیاد چیست. ما باید سعی کنیم در جایگاه انسان، مکانیزم خودمان را بشناسیم؛ این‌که چگونه تفکری داریم و ...
انسان‌ها به دو طریق تکامل را تجربه می‌کنند:
۱- روحی که در وجود هرکدام است.
۲- وقتی نفس به مرحله اعتدال برسد.

آیه «قُلِ الرُوحَ مِنْ أَمرِ رَبِّی» به‌خوبی اشاره می‌کند که روح به امر رب است. رب؛ یعنی مربی، معلم و هرکسی که آموزش می‌دهد؛ همچنین در اولین سوره قرآن و اولین آیه آمده است: «اَلحَمدُالِلّٰهِ رَبِّ الْعٰالَمیِن» و از رب صحبت می‌کند. رب واژه‌ای پرمعناومفهوم است که باید ارتباطش را با روح، نفس و انسان دریابیم. خود ما نفس هستیم و در وجود ما چیزی به‌نام روح وجود دارد که مسائل مثبت را به ما می‌گوید. همان‌گونه که موجودات دیگر برای تکامل، نیازی به نفس ندارند، به روح هم نیازی نخواهند داشت.

برداشت همسفر الهه:
برداشت من به‌عنوان عضوی از کنگره۶۰ این است که باید همواره در جهت سازنده، مثبت و در راستای اهداف متعالی کنگره قدم بردارم و هرگز منافع شخصی را به منافع جمعی ترجیح ندهم.

لازم است از آموزش‌هایی که در اختیارم قرار گرفته است، به‌خوبی استفاده کنم و آن‌ها را کاربردی نمایم؛ زیرا رب برای تربیت و پرورش انسان‌ها، ابتدا پیامبرانش را فرستاده و در مراحل بعد، مربی‌هایی را قرار داده است تا برای رشد و تبدیل‌شدن به انسانی صالح، از آن‌ها بهره جوییم.

منبع: سی‌دی رب (۱)
نویسنده: همسفر الهه رهجوی راهنما همسفر فهیمه (لژیون سوم)
ویرایش: رابط خبری همسفر عطیه رهجوی راهنما همسفر فهیمه (لژیون سوم)
عکاس: همسفر اکرم، رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون اول)
ارسال: راهنمای تازه‌واردین همسفر سمیه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی وکیلی یزد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .