English Version
This Site Is Available In English

سرمایه‌گذاری معنوی

سرمایه‌گذاری معنوی

جلسه نهم از دوره پنجم جلسات لژیون سردار همسفران نمایندگی ستارخان به استادی همسفر لیدا، نگهبانی دنور همسفر  مرضیه و دبیری دنور همسفر معصومه  با دستور جلسه «دانایی، دانایی مؤثر و سواد» روز سه‌شنبه 4 شهریور 1404 ساعت 14:45 آغاز به‌کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

خداوند منّان را شاکرم برای این لحظه و از عنایات استاد سردار بسیار سپاسگزارم. قرارگیری خودم را در این جایگاه واقعاً یک دعوت می‌دانم و این دعوت را مغتنم می‌شمارم. از نگهبان لژیون سردار راهنما همسفر مرضیه به‌خاطر حسن نیت و انتخابشان کمال تشکر را دارم. امیدوارم بتوانم خدمتگزار خوبی باشم و از صحبت‌های شما همسفران نیز آموزش‌های لازم را دریافت کنم.

مبحث امروز در ارتباط با دانایی، دانایی مؤثر و سواد است.
تعریفی که از سواد می‌شود، مهارت خواندن و نوشتن و کسب تحصیلات است؛ اما هیچ‌گاه نباید این موضوع را با دانایی و آگاهی یکسان تلقی کرد، زیرا به هیچ وجه در یک مجموعه نمی‌گنجند. یک شخص تحصیل‌کرده لزوماً فردی آگاه و دانا نیست. این موضوع را ما در روابط روزمره با افراد مختلف تجربه می‌کنیم. برای مثال: فردی ممکن است پزشک متخصص، مهندس برجسته، نویسنده، محقق یا استاد دانشگاه باشد، اما هنگامی که در مورد مباحث کنگره و آگاهی‌هایی که در این دانشگاه (کنگره) کسب کرده‌ایم با او صحبت می‌کنیم، متحیر می‌ماند و نمی‌تواند معنای واقعی آنچه را بیان می‌کنیم درک کند. این موضوع به‌خوبی نشان می‌دهد که سواد به تنهایی کافی نیست تا یک فرد را دانا یا آگاه بدانیم.

وقتی به زندگی این افراد نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که آنان مهارت زیستن را نمی‌دانند، از هنر زندگی کردن بی‌بهره‌اند، شیوه برقراری ارتباط صحیح با دنیای پیرامون را نمی‌دانند و در روابطشان دچار چالش‌اند. به عبارتی سواد رابطه ندارند. این‌ها همگی نشان‌دهنده آن است که تحصیلات دانشگاهی به معنای آگاهی و دانایی نیست.

در تعریف مثلث دانایی سه ضلع داریم: تفکر، تجربه و آموزش.

محصول تفکر، تشخیص است. یعنی من لیدا وقتی در مورد موضوعات مختلف می‌اندیشم، می‌توانم تشخیص دهم که در کجای کار قرار گرفته‌ام، موقعیت من در جهان کنونی کجاست، رسالتم چیست و برای چه به این جهان قدم گذاشته‌ام.

تجربه بر اساس فرمایشات استاد امین در سی‌دی‌ها، محصول تعامل با دیگران است. زمانی که من از منیت خود عبور کنم و بتوانم با دیگران تعامل سازنده داشته باشم، از تجارب آن‌ها بهره‌مند می‌شوم و تجربه شخصی خودم را افزایش می‌دهم.

آموزش نیز جایگاه ویژه‌ای دارد. آموزش، محور اصلی رشد دانایی است. اگر آموزش از منبعی کامل، صحیح و بی‌نقص باشد، می‌تواند انسان را به آگاهی بالایی برساند. برای ما این منبع آگاهی و دانش، جزوات، سی‌دی‌ها و فرمایشات آقای مهندس و استاد امین هستند.


محصول این اضلاع زمانی به دانایی مؤثر تبدیل می‌شود که هر سه ضلع به‌طور متقارن رشد کنند. در واقع باید مثلثی متساوی‌الاضلاع شکل گیرد. اگر اضلاع به‌طور هماهنگ رشد نکنند، فرد دچار نامتعادلی درونی می‌شود و این نامتعادلی درونی سبب تجربه جهانی نامتعادل خواهد شد.

زمانی که از دانایی مؤثر سخن می‌گوییم، یعنی دانایی توانسته در درون من اثرگذار باشد و در زندگی‌ام تأثیر بگذارد.

می‌خواهم این دستور جلسه را به لژیون سردار تعمیم دهم. دانستن محسنات لژیون سردار، علت به‌وجود آمدن آن و کارهایی که انجام می‌دهد، دانایی است. اما حضور و عضویت در لژیون سردار، دانایی مؤثر است. یعنی این دانایی در زندگی فرد اثر گذاشته و او را به عمل رسانده است.

من با پرداخت هر میزان هزینه‌ای که در توانم است (مثلاً شش میلیون تومان) وارد لژیون می‌شوم و در این جمع، آموزش‌های بسیاری می‌آموزم. لژیون سردار پر از رمز و راز نهفته است. با شنیدن مشارکت‌ها و تجربیات مختلف و معجزاتی که از اعضا نقل شده است، ایمان قلبی دارم که حضور در این لژیون بی‌حکمت نیست.

به نظرم عضویت در لژیون سردار مرحله‌ای مهم از تزکیه و پالایش درونی یک فرد در کنگره است؛ حتی در زندگی خارج از کنگره نیز این پالایش می‌تواند اتفاق بیفتد. اگر بخواهم گذشته‌ام تسویه شود و درونم از تاریکی‌ها پالایش یابد، یکی از راه‌های قطعی آن حضور در لژیون سردار است؛ چراکه من با این حضور به بنیان و رشد یک سیستم کمک می‌کنم. هر سیستمی برای بقا و گسترش به پایه‌های مالی محکم نیاز دارد. هیچ سیستمی نمی‌تواند بدون پشتوانه مالی مستحکم توسعه یابد؛ بنابراین کمک‌های ما سبب استواری این پایه‌ها و عملکرد صحیح سیستم می‌شود.

به نظر من عضویت در لژیون سردار هزینه کردن نیست، بلکه یک سرمایه‌گذاری معنوی عظیم در مسیر نور و آگاهی است. اگر من لیدا می‌دانم در مسیر نور در حرکت هستم، برای این‌که این مسیر برای دیگران نیز نورانی‌تر شود و چراغ پر فروغ‌تری برای کسانی باشد که در تاریکی مانده‌اند، یکی از بهترین راه‌ها عضویت در لژیون سردار است. این حضور باعث گسترش شعب و افزایش شعاع نورانی کنگره خواهد شد.

اگر من ادعا دارم که می‌خواهم کنگره جهانی شود، صرفاً با جستجو در سایت کنگره این امر محقق نمی‌شود؛ بلکه یکی از راه‌های تحقق جهانی‌شدن کنگره حضور فعال در لژیون سردار و کمک به تقویت بنیان مالی آن است.

من بسیار به جمله آقای مهندس علاقه دارم که فرمودند: قفل‌سازان بسیارند؛ اما کلیدسازان اندک. اعتقاد دارم که حضور در لژیون سردار یکی از همان کلیدهایی است که بسیاری از قفل‌های بسته را باز می‌کند.

یادم می‌آید در سال ۱۳۹۸ در شعبه آکادمی و لژیون راهنما همسفر شبنم یکی از خواهران لژیون نقل کردند که با کمک هفتاد میلیون تومانی به کنگره گره‌های سی‌ساله خانوادگی‌شان که هیچ‌کس قادر به باز کردن آن‌ها نبود، گشوده شد. این نمونه‌ای روشن است که عضویت در لژیون سردار می‌تواند کلیدی برای باز کردن قفل‌های بسته باشد.

من اعتقاد دارم استاد سردار نگاهی مهربانانه و منعطف به اعضای لژیون دارند. امیدوارم روزی برسم به نقطه‌ای که حتی از معامله‌گری نیز عبور کنم؛ یعنی نگوییم به لژیون می‌آیم تا حالم خوب شود، زندگی‌ام بهتر شود یا مسافرم درمان شود؛ بلکه بگویم: من عضو لژیون سردار می‌شوم برای دیگری؛ برای آن‌هایی که پشت در مانده‌اند، حالشان بسیار بد است و دلشان می‌خواهد به این حلقه سبز متصل شوند.

تایپ: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون دوم)
ارسال: همسفر گندم رهجوی راهنما همسفر شهناز (لژیون سوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ستارخان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .