English Version
This Site Is Available In English

قضاوت و جهالت دو مقوله مرتبط هستند

قضاوت و جهالت دو مقوله مرتبط هستند

دلنوشته همسفران لژیون اول پیرامون دستور جلسه «قضاوت و جهالت»

همسفر سمیه 

از نظر من قضاوت از کلمه قاضی می‌آید و قاضی کسی است که در مورد چیزی یا کسی قضاوت می‌کند و رأی صادر می‌کند و برای قضاوت باید اطلاعات کاملی داشته باشیم تا بتوانیم درست قضاوت کنیم. به نظر من فقط خداوند است که می‌تواند در این جایگاه رأی درست را صادر کند. کلمه جهالت هم از جهل و ناآگاهی می‌آید. حال بعضی اوقات، واقعاً انسان‌ها ناآگاه هستند و گاه خود را به نداستن می‌زنند. مثلاً مصرف‌کننده مواد مخدر که می‌داند آخر این کار چیست، ولی باز خود را به ندانستن می‌زند و در همان جهالت باقی می‌ماند. با این‌که خداوند به اوعقل داده تا با فکرکردن به جهل نیفتد، ولی همچنان در جهل خود باقی می‌مانند‌. اما باز هم ما نباید آن‌ها را قضاوت کنیم.

همسفر ندا

قضاوت و جهالت دو مقوله مرتبط هستند. اما تفاوت‌های زیادی دارند و آن‌ هم در میزان آگاهی و عدم آگاهی افراد است. جهالت به معنای عدم آگاهی، نادانی و ندانستن است. قضاوت به معنای حکم کردن بر اساس فهم، دانش و آگاهی است. قضاوت در امور حقوقی به معنای پایان دادن به یک بحث و اختلاف فی‌مابین دیگران است و فرد قضاوت‌کننده علم، تجربه و تخصص دارد. موارد فوق یعنی تجربه، علم و تخصص در زمان رسیدگی به شکایات در ابعاد مختلف مد‌نظر است. از کارشناسان، متخصصان و افراد خبره نیز در امر قضاوت و جلوگیری از تضییع حقوق طرفین کمک و مشاوره می‌گیرد.

قضاوت می‌تواند پیش‌داوری در مورد دیگران باشد که یکی از مخرب‌ترین رفتارها است و این رفتار انسان، قاضی گونه است. این‌جا است که باید ابتدا با گرفتن انگشت اشاره به طرف خودمان، به اصلاح خود بپردازیم، رفع عیب و ضعف خود را مدنظر قرار دهیم و این را نیز یاد بگیرم که قضاوت را نه با دیگران بلکه با خود شروع کنم. قضاوت با من شروع می‌شود نه با تو! جهالت به معنای نبودن، ناآگاهی، نادیده گرفتن و بی‌اعتنایی عمدی به حقيقت است. در قرآن کریم جاهل به دلیل جهل سرزنش شده و جهالت، عکس قضاوت است و آن چیزی که وجود ندارد پیش نیازی هم ندارد. میوه‌های جهالت ترس، ناامیدی و حسادت می‌باشند. جهالت فرد را به راه‌های سوء هم‌چون مصرف مواد مخدر، روان‌گردان، مشروبات الکلی و تخریب شخصیت افراد می‌برد که بابت این‌ها هیچ هزینه‌ای نباید بپردازد و این‌جا است که شاعر می‌گوید:

دشمن دانا که غم جان بود.                           بهتر از آن دوست که نادان بود

رابط خبری: همسفر خدیجه رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون اول)
ارسال: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون سوم )
همسفران نمایندگی رضوی

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .