English Version
This Site Is Available In English

جهل و نادانی دلیل قضاوت است

جهل و نادانی دلیل قضاوت است

در خدمت راهنمای تازه‌واردین همسفر سمیه از نمایندگی رودهن هستیم، گفتگوی کوتاهی را با ایشان ترتیب داده‌ایم که توجه شما را به خواندن آن جلب می‌کنیم.

لطفاً به رسم کنگره خودتان را معرفی کنید؟
سمیه هستم همسفر اصغر، مسافرم با تخریب ۱۰ سال وارد کنگره شد، به روش DST، داروی درمان OT، به مدت ۱۱ ماه و ۲۶ روز سفر کردیم، به راهنمایی مسافر محسن نصیری و راهنمای خودم همسفر مژگان و راهنمای خدمتی ایجنت همسفر نیره و الان با دستان پرتوان جناب مهندس دژاکام ۳ سال و ۱۱ ماه است که آزاد و رها هستیم.

لطفاً بفرمایید که در مدت حضور در کنگره چه جایگاه خدمتی را تجربه کرده‌اید؟
دبیر و نگهبان جلسه کارگاه، دبیر لژیون سردار، دبیر جلسات هماهنگی راهنمایان، پهلوانی لژیون سردار، خدمت در سایت و راهنمای تازه‌واردین.

بفرمایید که آیا در این جایگاهی که هستید موفق بودید؟
بله، تا جایی که در توانم بوده سعی کردم که یک تازه‌وارد را به حال خوب برسانم و او را از غم و غصه بیرون بکشم. من باید مشکلاتم را پشت در کنگره گذاشته با چهره‌ای شاد و پر انرژی با او روبرو شوم تا بتوانم حس و حالش را خوب کنم. بعداً می‌بینم که در کنگره ماندگار شده و به حال خوب رسیده و این در من احساس رضایت ایجاد می‌کند.

آیا همین آموزشی که در کنگره می‌گیریم کافی است یا باید روانشناسی بیرون را هم در آن دخالت بدهیم؟
به نظر من آموزش‌های کنگره‌۶۰ کامل‌ترین آموزش‌ها است؛ چون روی جهان‌بینی ما کار می‌کند، اما یک راهنما باید کتاب‌های علمی مختلفی در زمینه روانشناسی را هم مطالعه کند تا اطلاعاتش به روز باشد و به درستی و راحتی راهنمایی کند.

به همه همسفران یک نوع راهکار می‌دهید یا به نسبت نوع مصرف مسافرانشان راهکار می‌دهید؟
تنها راهکار و بهترین آن این است که تازه‌وارد در مورد مسافرش صبوری کند، در چگونگی سفرش دخالتی نداشته باشد، چرا که او هم راهنمایی دارد تا مسافر را در سفرش راهنمایی کند و این دخالت به ضرر مسافر خود همسفر می‌باشد، پس صبوری و فرمان‌برداری بهترین راهکار است.

آیا شده که تا به حال تازه‌وارد را با حس خودتان به سمت راهنمای خاصی هدایت کنید؟
خیر، حتی اگر تازه‌وارد خودش چنین درخواستی داشته باشد من این اجازه را به خود نمی‌دهم. او باید با حس خودش راهنما را انتخاب کند و یا اگر به دور از چشم من با کمک شخص دیگری راهنمایی را انتخاب کند، نمی‌تواند به درستی در آن لژیون آموزش بگیرد و به حال خوب برسد چرا که انتخابش غلط بوده است.

لطفاً در مورد دستور جلسه قضاوت و جهالت صحبت بفرمایید؟
قضاوت؛ یعنی حکم دادن و جهالت یعنی نادانی، در اول دعای کنگره گفته می‌شود که خدایا ما را از بزرگترین دشمن خود که همان جهل و نادانی‌مان است نجات بده، این جهل و نادانی است که باعث تجسس و غیبت و قضاوت در زندگی دیگران و تمام ضدارزش‌ها می‌شود. انسان دانا هیچ وقت به خودش اجازه نمی‌دهد که دیگران را قضاوت کند چرا که مطمئناً خودش مورد قضاوت قرار می‌گیرد.

لطفاً نوع نگاهتان را در مورد قضاوت در قبل از کنگره بفرمایید؟
قبل از کنگره شاید خیلی قضاوت‌های نابجایی می‌کردم چون آگاهی نداشتم. اولش که در مورد کسی حرفی می‌زدم و او و کارش را مورد قضاوت و بررسی قرار می‌دادم، شاید حس خوبی داشتم اما بعد از مدتی حالم خراب می‌شد و زندگی آشفته‌ای پیدا می‌کردم. ما جهنم و بهشت را در همین دنیا تجربه می‌کنیم و با قضاوت نابجا زندگی خود را جهنم می‌سازیم. تنها خداوند قاضی عادل می‌باشد، چرا که او از درست و غلط بودن کارها اطلاع دارد. تا با کفش کسی راه نرفتیم نباید او را قضاوت کنیم.

لطفاً در پایان سخنی ماندگار بفرمایید؟
عزیزان تازه‌وارد باید صبور و ایمان به خدایی داشته باشند، همان‌طور که سمیه را از این تاریکی بیرون کشیده و به حال خوب رسانده، آن‌ها و مسافرانشان را هم به حال خوب و رهایی می‌رساند، فقط باید به کنگره و هدف و نوع آموزش آن باور و ایمان داشته باشند که تنها مکان امن و مطمئن همین جا است.

مصاحبه‌کننده: همسفر فرشته رهجوی راهنما همسفر نازنین (لژیون یازدهم)
عکاس: همسفر بتول رهجوی راهنما همسفر نازنین (لژیون یازدهم)
ارسال: همسفر مهدیه رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون سوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی رودهن

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .