English Version
This Site Is Available In English

روزنه تابش عقل

روزنه تابش عقل

مشارکت راهنما همسفر زینب (وادی ششم بخش یک)

اگر پنج وادی قبل را به درستی کاربردی کرده باشیم می‌‌توانیم از وادی ششم بهترین بهره را ببریم. فرمان عقل یک نام نیست؛ بلکه مرتبه‌ای است که پندار، کردار و گفتار انسان به متعادل‌ترین درجه خود رسیده است و برای این‌که انسان به فرمان عقل نزدیک شود؛ باید با تکرار و تمرین دامنه دانایی خود را بالا ببرد تا روزنه تابش عقل را بیش‌تر احساس کنیم، صلح و آرامش در زندگی با میزان عقل رابطه‌ مستقیمی دارد.

عقل اشتباه نمی‌کند؛ مگر اطلاعات غلط به آن داده شود. هر چه میزان عقل کم‌تر باشد انسان در بدبختی و بیچارگی است و عقل چگونه زیاد می‌شود یک اشتباه دو بار تکرار نمی‌کنیم. همه موجودات هستی دارای تفکر هستند؛ ولی میزان آن در موجودات فرق می‌کند؛ ولی مشکل، قدرت به اجرا درآوردن آن است و اگر آن را بتوانیم به اجرا در آوریم به فرمان عقل عمل کرده‌ایم.

به نظر من انسان جایزالخطا است معتقد نیستم؛ زیرا انسان دارای عقل و شعور است، در واقع انسان ممکن الخطاست؛ یعنی انسان را به مراتب بالا و بالاتر می‌بریم، نفس با فریبِ وعده‌های دروغین نیروهای درونی ما را به خدمت گرفته و علیه عقل اقدام می‌کند. خانه‌های قدیم که روزنه می‌تابد هرچه روزنه گشادتر شود نور بیش‌تری وارد خانه می‌شود، عقل هم همین‌طور، هر چه انسان‌ها به طرف صراط مستقیم و ارزش‌ها برود اطلاعات بیش‌تری در آن وارد می‌شود.

عقل فرّ ایزدی دارد؛ چون ما را به طرف خوبی و صراط مستقیم هدایت می‌کند. برای رسیدن به شو شود، لازم نیست از حرکت‌های بزرگ شروع کنیم همین که آرام‌آرام از ضد ارزش‌ها فاصله بگیریم و کارهای خود را به عقب نیندازیم و به صدای عقل خود گوش بدهیم و از افکار منفی، صدای نفس اماره که در جسم من تخریب ایجاد می‌کند تا جایی که می‌توانم دوری کنم، به فرمان عقل نزدیک می‌شویم.

عقل یک مثلث دارد (عقل خواب، عقل بیدار و عقل تعطیل) شخص، فهمیده و آگاه است با مصرف مواد ذره‌ذره به خواب رفته و نمی‌تواند حرکت کند و انجام کارهای ضد‌ارزش باعث به خواب رفتن عقل می‌شود و زندگی روزمره ما را از بین می‌برد. پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک باعث بیداری عقل می‌شود. سفر اولی که وارد کنگره می‌شود عقل آن خواب است؛ باید حرکتی انجام دهیم با نوشتن سی‌دی و خدمت ذره‌ذره عقل بیدار می‌شود.

مشارکت همسفر معصومه (وادی ششم)

در وادی ششم به اساسی‌ترین مؤلفه‌های صور پنهان انسان یعنی عقل می‌رسیم. عقل در تکامل مانند ماشین، تابع خود می‌باشد؛ در حالی که روح با لطافت منحصر به خود با اراده عقل راهبری می‌شود. در مورد عقل صحبت شده که چه جایگاهی دارد، انسان می‌میرد؛ ولی عقل نمی‌میرد چیزهای که به آن فکر می‌کنیم، می‌گویند تفقل که در راه خیر ختم می‌شود و تفکری که به راه منفی ختم بشود به آن تفکر می‌گویند. 

شیطانی یا اهریمنی بالاتر از عقل نیست کلمه عقل ریشه عربی دارد که درون دماغ شتر پره‌ای است به نام عقال، طناب از داخلش رد می‌شود و شتر را به چپ و راست هدایت می‌کند به آن هدایت کُننده می‌گویند. یک شهر یا یک کشور مثل عقال هدایت کننده است. قاضی می‌تواند میان چند نفر که دعوا کرده‌اند قضاوت کند و حکم صادر کند تا مشکل را حل کند بعد بررسی، حکم صادر می‌کند. کسی که یک بار پایش تو یک سوراخ گزیده شده دو بار از اون سوراخ گزیده نمیشود اگر دوباره گزیده بشود خیلی احمق است که تفکر نمی‌کند.

هر انسانی که به دنیا می‌آید با انسان دیگه فرق می‌کند؛ ولی تمام انسان‌ها کار خوب و بد را می دانند؛ مثلاً یک آدم شصت ساله نمی‌تواند ادای جوان بیست ساله را در بیاورد. عقل در کیهان یا کشور وجودی ما و یا جسم ما در حکمِ یک فرمانروای عادی و بزرگ که نشان از قدرتِ مافوق دارد و یا به سخن دیگر فرّ ایزدی دارد و تمام فرامین این فرمانروای بزرگ ما را به راه مستقیم و رسیدن به هدف والای انسانی یا صلح و آرامش و جایگاه تعیین شده هدایت می‌کند.

چیزی که ما را هدایت می‌کند صدای عقل است؛ اگر ما به طرف روزنه یعنی کارهای خوب حرکت کنیم به طرف روشنایی می‌رویم و این روزنه بزرگ‌تر میشود؛ اگر به طرف کارهای منفی و ضد ارزش‌ها حرکت کنیم روزنه کوچک‌تر میشه. سیستم هر انسانی فرق می‌کند؛ وقتی تصمیم می‌گیریم نااُمید نشویم یا چیز سیاه نبینیم اوضاع و احوال و روزگار بر وقف مُراد ما نیست یک مرتبه صدایی در درون ما یک چیز دیگر میگوید و تصمیم ما عوض میشود و زندگی و عشق سیاه میشود و ضد‌ارزش‌ها به سراغ ما می‌آید که اون نفس امر‌کُننده است.

مشارکت همسفر فاطمه (وادی یازدهم بخش۲)

وادی یازدهم این امید را در دل ما نهاد که بر علم و دانش خودمان مُسلّط باشیم و دانایی و آگاهی و ظرفیت خودمان را بالا ببریم و با تمام وجود حرکت کنیم؛ این باعثِ انرژی در انسان می‌شود. در وادی یازدهم که چشمه جوشان و رود خروشان به بحر اقیانوس می‌رسند؛ یعنی ما به هدف و مقصد می‌رسیم و آقای مهندس در این سی‌دی فرمودند: یک شخص عادی است که به او یک سیستم، یک جایگاهی می‌دهند؛ که این فرد حسش تغییری کند.

این جایگاه برایش احساس لذت و ایجاد شخصیت می‌کند و اختلاف پتانسیل در جایگاه درونی و بیرونی می‌شود؛ به همین خاطر ‌می‌گویند در کنگره هر‌کس خدمت کند به حال خوش می‌رسد و کسانی که خدمت می‌کنند حال خوب و خوش دریافت می‌کنند و ما برای این‌که به چشمه جوشان تبدیل شویم، مرتب حرکت کنیم و با حرکت سالم ایجاد پتانسیل کنیم. این اختلاف درونی و بیرونی را ایجاد کنیم با حرکت در جهت ارزش‌ها این کار صورت می‌گیرد؛ این تغییر جایگاه انسان را به سمت ارزش‌ها و به بالا سوق می‌دهد.

به سمت بالا رفتن باعث صعود ما می‌شود احساس لذّت و آرامش می‌کند و انرژی مثبت به وجود می‌آورد. این انرژی باید در جهت مثبت مصرف شود جنس انرژی آن حالت شادی، شَعَف و قدرت را در انسان به‌وجود می‌آورد انسان باید از خودش جوشش داشته باشد باید همیشه به خود تکیه کند تا بتواند ذره‌ذره آگاهی خود را بالا ببرد مانند چشمه جوشان شود؛ این باعثِ، انرژی در انسان می‌شود و ما باید برای زندگی کردن ارزش قائل شویم و قدر داشته‌هایمان را بدانیم و همیشه به دنبال آموزش باشیم.

مشارکت همسفر فاطمه (ط) (وادی ششم)

در وادی ششم می‌گوید: فرمان عقل را در قالب یک فرمانده کامل اجرا کنیم. عقل همیشه خوبی را می‌خواهد؛ ولی ممکن است بعضی از مسائل منفی انسان را به چالش بکشاند و خواسته خودشان را اجرا کنند و عقل را از بالا به پایین بکشد معمولاً نفس یکی است. نفس امّاره، لوّامه، مطمئنه یکی هستند؛ ولی رتبه آن‌ها از دانایی و آگاهی با هم متفاوت است.

وقتی کار اشتباهی انجام می‌شود آدم عاقل قبول نمی‌کند؛ ولی آدم نادان قبول می‌کند؛ وقتی نفس امّاره وجود آدم را در اختیار بگیرد عقل کنار گذاشته می‌شود و تصمیم، دست عقل نیست، دست خواسته‌های اشتباه ما است. عقل بر اساس مطالبی که دریافت می‌کند تصمیم‌گیری می‌کند؛ ولی بحث اصلی زمانی رخ می‌دهد که عقل فرمان نادرست صادر کند.

رابط خبری: همسفر نازنین (مرزبان خبری)
ویرایش: همسفر حانیه رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون دهم)
ارسال مطلب: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون چهارم)
همسفران نمایندگی سمنان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .