English Version
This Site Is Available In English

حرمت یعنی داشتن شناختی ژرف از یک مفهوم

حرمت یعنی داشتن شناختی ژرف از یک مفهوم

جلسه چهاردهم از دوره پنجم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره60 نمایندگی صبا به استادی ایجنت همسفر پروانه، نگهبانی همسفر سیاره و دبیری همسفر الناز با دستور جلسه «حرمت کنگره۶۰، چرا رابطه کاری، مالی و خانوادگی در کنگره ممنوع است؟»  روز سه‌شنبه ۱۰ تیرماه  ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۰۰ آغاز به کار کرد.

 خلاصه سخنان استاد:

جلسه امروز با موضوع «حرمت کنگره۶۰» برگزار می‌شود؛ موضوعی که بسیار اساسی، بنیادین و جاودانه است. از زمانی که انسان قدم بر کره‌ خاکی‌ نهاد، با مسئله‌ حرمت درگیر بوده و تا زمانی که موجودیت انسان معنا دارد، این موضوع نیز حضور خواهد داشت. در تمام سطوح انسانی، این اصل جاری و ساری است. همان‌طور که در کنگره گفته می‌شود، واژه‌ حرمت از حریم و حرم می‌آید؛ از مفهومی که باید نزد ما محترم، مقدس و ارزشمند باشد و باید از آن مراقبت کنیم، آن را گرامی بداریم؛ برای آن حرمت قائل شویم و پاسدارش باشیم.

تمامی دستور جلسات کنگره مهم و راهبردی هستند؛ اما برخی همچون حرمت، بنیاد ساختار کنگره را تشکیل می‌دهند. این دستور جلسات به ما کمک می‌کنند تا در مسیر درمان حرکت کنیم، از بی‌راهه‌ها دور شویم و در صراط مستقیم باقی بمانیم. آنچه اهمیت دارد، این است که این مفاهیم برای همه‌ اعضاء در هر مرحله‌ای از سفر چه سفر اولی، چه سفر دومی، چه همسفر، چه راهنما و چه کمک راهنما همواره ضروری، حیاتی و کارگشا است.

گاهی ما از حرمت‌ها آگاهیم و گاهی آگاه نیستیم و نمی‌دانیم چه می‌کنیم یا باوجود دانستن، قادر به رعایت آن نیستیم. در اینجا بحث میزان دانایی پیش می‌آید؛ این‌که فرد در کجای مسیر دانایی ایستاده و تا چه اندازه آموزش‌دیده است، بسیار تعیین‌کننده است. حرمت تنها به معنای احترام گذاشتن ظاهری نیست. به نظر من این ساده‌ترین و سطحی‌ترین برداشت از حرمت است. حرمت یعنی داشتن شناخت عمیق نسبت به جایگاه‌ها، حدود، ارزش‌ها و آنچه سزاوار نگهداری است؛ باید بدانیم چه چیزی، چه‌قدر ارزش دارد، چه زمانی باید چه‌کاری را انجام داد یا از چه عملی پرهیز کرد.

اگر شناخت نداشته باشیم، چه‌طور می‌توانیم حرمت را رعایت کنیم؟ حرمت فقط به‌ظاهر رفتار مربوط نمی‌شود؛ بلکه در صورت پنهان ما هم جاری است؛ در خوردن، خوابیدن، نیت‌ کردن و حتی در افکار ما است. درواقع حرمت یعنی داشتن درک و شناختی ژرف از یک مفهوم که ما را به تعادل می‌رساند و موجب ساختن انسانیت ما می‌شود؛ اگر انسان بتواند مفهوم حرمت را بشناسد و جایگاه‌ها را درک کند بهتر می‌تواند مسیر خود را طی کند، رفتار خود را سامان دهد و از آسیب زدن به خود و دیگران دوری کند.

اما چرا گاهی حرمت‌ها رعایت نمی‌شوند؟ چون شناخت ما از مفهوم حرمت ناقص است. ما شاید اطلاعاتی درباره‌ آن داشته باشیم؛ اما این دانایی هنوز در جان ما نهادینه نشده است. تنها دانستن کافی نیست این دانایی باید به شعور تبدیل شود و در رفتار و تصمیم‌های ما دیده شود. در این مسیر کنگره۶۰ بهترین بستر برای شناخت حرمت‌ها است. ما در کنگره می‌آموزیم که چگونه در موقعیت‌ها و فضاهای مختلف حرمت‌ها را بشناسیم، رعایت کنیم و از آن‌ها محافظت کنیم؛ برای نمونه در سفر اول، رهجو اجازه‌ ازدواج یا اشتغال ندارد؛ چون هنوز ساختار درونی‌اش شکل نگرفته است.

اگر در این مرحله وارد این عرصه‌ها شود، ممکن است دچار تناقض و دروغ‌گویی شود و این روند درمان را مختل می‌کند. رعایت حرمت از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری می‌کند و باعث می‌شود مسیر زندگی ختم به خیر شود. به نظر من حرمت نباید به شخص تعلق گیرد؛ بلکه باید به جایگاه افراد تعلق داشته باشد. متأسفانه گاهی افراد حرمت‌ها را شخصی می‌گیرند؛ درحالی‌که ممکن است آن شخص جایگاه لازم را نداشته باشد یا آن را از دست‌داده باشد. این‌گونه برداشت‌ها تعادل را به هم می‌زند.

به فرموده آقای مهندس دژاکام: «حرمت برای جایگاه است، نه برای شخص» این یعنی ما باید ببینیم جایگاه فرد چیست؟ ارزشش چه‌قدر است و تا چه میزان باید نسبت به آن حرمت قائل شد؟ جمله به جمله‌ متن حرمت، بر اساس تجربه‌ واقعی اعضاء کنگره نگاشته شده است. این نوشتار از دل تجربه‌های زیسته‌ اعضاء در مسیر درمان برخاسته و به همین دلیل کاربردی و قابل‌ اتکا است. همه‌چیز از سرانجام انسان گرفته تا خیر و شر زندگی‌اش به رعایت و عدم رعایت حرمت‌ها گره‌خورده است.

درنهایت باید بگویم که هر عملی که ما انجام می‌دهیم؛ باید به‌گونه‌ای باشد که نه به خود و نه به دیگران آسیب برساند. رعایت حرمت‌ها در رفتار، گفتار و اندیشه‌ ما باید جاری باشد. پیش از آن‌که دیگران را اصلاح کنیم؛ باید روی خودمان کار کنیم. ابتدا باید درک درستی از حرمت‌ها داشته باشیم، آن‌ها را در جان خود نهادینه کنیم و سپس بتوانیم درباره‌ آن با دیگران صحبت کنیم. همواره باید پرده‌ای از حرمت، در مسیر زندگی ما وجود داشته باشد تا بتوانیم با آرامش، رشد و در مسیر مستقیم حرکت کنیم.

مرزبان کشیک: همسفر رؤیا
تایپیست: همسفر مینا رهجوی راهنما همسفر افسانه دبیر سایت (لژیون سوم)
عکاس: همسفر سیما رهجو راهنما همسفر زهرا (لژیون چهارم)
ارسال: همسفر مریم نگهبان سایت (لژیون اول)
همسفران نمایندگی صبا

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .