English Version
This Site Is Available In English

حرمت یعنی رعایت مرزهای مشخص در رفتارها

حرمت یعنی رعایت مرزهای مشخص در رفتارها

جلسه چهاردهم از دوره دوم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی سنایی به استادی راهنما همسفر طیبه، نگهبانی همسفر سمیه و دبیری همسفر فاطمه با دستور جلسه «حرمت کنگره۶۰، چرا رابطه کاری، مالی و خانوادگی در کنگره ممنوع است؟» روز یک‌شنبه ۸ تیرماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه‌ سخنان استاد:

حرمت از واژه حریم می‌آید و هر چیزی در این دنیا حریمی دارد. وقتی می‌گویند چیزی حرمت دارد؛ یعنی دارای محدوده‌ای است که نمی‌توان بدون اجازه یا رعایت شرایط خاصی به آن نزدیک شد. مثلاً اعضاء خانواده به‌عنوان محارم دارای حریم هستند و ما نمی‌توانیم با آن‌ها همان‌طور رفتار کنیم که با سایرین رفتار می‌کنیم.

اگر به اطرافمان نگاه کنیم، می‌بینیم که حتی جاده و رودخانه هم حریم دارند. کنار رودخانه نمی‌توان خانه یا باغ ساخت؛ چون ممکن است سال‌ها خشکسالی باشد؛ اما بعد از مدتی آب برگردد و همه‌چیز را با خود ببرد. این یعنی حرمت و حریم رودخانه را رعایت نکرده‌ایم. کنگره۶۰ نیز حریم و حرمت‌هایی دارد. ما نباید وارد حریم‌هایی شویم که برای حفظ امنیت، آرامش و آموزش در نظر گرفته شده‌اند. کنگره نیروی انتظامی یا پلیس ندارد؛ اما نظم بسیار بالایی دارد. مسافران ما زمانی که مصرف‌کننده بودند و قوانین را رعایت نمی‌کردند امروز در کنار ما در کمال آرامش در حال آموزش و درمان هستند.

در کنگره هیچ دعوایی نیست، هیچ توهینی نمی‌شود و هر کسی فقط مسئول کار و درمان خودش است. این فضای امن نتیجه‌ رعایت حرمت‌هاست. در بهشت‌های برین هیچ سخن لغو و بیهوده‌ای نیست؛ فقط سلامٌ قولاً من ربّ رحیم. کنگره هم بر همین اصل استوار است و جز سلام و احترام نباید گفتگوی بی‌موردی بین افراد شکل بگیرد. به همین دلیل رابطه‌ مالی و تجاری بین اعضاء ممنوع است؛ چون ممکن است اختلافاتی ایجاد کند و آن فضای سلامٌ قولاً را از بین ببرد.

رابطه ما در کنگره باید مثل ستون‌های یک مسجد باشد. اگر ستون‌ها خیلی به هم نزدیک باشند سقف فرو می‌ریزد. اگر خیلی از هم دور باشند هم همین اتفاق می‌افتد؛ پس باید تعادل را حفظ کرد؛ یعنی حرمت را رعایت کنیم. دروغ گفتن ممنوع است، نباید صحبت کسی را قطع کنیم و باید به دیگران هم فرصت صحبت کردن بدهیم؛ باید یاد بگیریم که چطور و چقدر صحبت کنیم. صحبت‌های طولانی و بی‌مورد ممکن است باعث دلزدگی شود. همچنین نحوه صحبت ما با افراد مختلف باید متناسب با جایگاه آن‌ها باشد.

نمی‌توان با همه یک‌جور صحبت کرد و گفت ما باطن و ظاهرمان یکی است و فرقی ندارد با چه کسی حرف می‌زنیم. آقای مهندس می‌فرمایند: این طرز فکر، درست نیست. ما انسان هستیم و باید بدانیم که با پدر یک‌جور صحبت می‌کنیم و با دوستمان جور دیگر، با معلم یا همسر هم متفاوت. حتی نحوه صحبت با مرد نامحرم باید در چهارچوب خاص خودش باشد. در نهایت هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد. 

مرزبانان کشیک: همسفر مریم و مسافر حسن
تایپیست: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر مهدیه (لژیون دوم)
عکاس: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سمانه (لژیون اول)
ویرایش و ارسال: همسفر معصومه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سنایی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .