کنگره، مکان مقدس و امنی میباشد که هر شخصی با ورود در این مکان، باید حرمت آن را حفظ نماید. دروغ گفتن، علیه شخصی سرزنش کردن، حرف یکدیگر را قطع نمودن، الفاظ ناشایست بیان کردن، در جلسه بدون اجازه سخن گفتن، بحث سیاسی نمودن، بدون اطلاع و هماهنگی هرگونه پولی را دریافت و پرداخت کردن، هرگونه وجهی را تحت عنوان قرض یا وام، به هر شخصیت حقیقی و یا حقوقی، پرداخت کردن، از لباس و پوشش نامناسب استفاده کردن، بدون مجوز راهنما تلفن دادن و تلفن گرفتن و یا هرگونه ارتباطی بیرون از کنگره برقرار نمودن، از موارد ضدارزشی و ضداخلاقی میباشد. بر تمام اعضا فرض است که حریم فوقالذکر را محترم شمارند و بر مسئولین واجب است که از وقوع این اعمال جلوگیری نمایند. در ضمن خواهشمند است با سهلانگاری و عدم مراقبت از کیف و وسایل شخصی خود، فضای کنگره را مسموم نفرمایید. حال این سؤال پیش میآید، کسانی که حتی قادر نیستند از کیف و موبایل شخصی خودشان مراقبت کنند، چگونه میتوانند از زندگی خود مراقبت نمایند؟
هر مکانی که انسان بخواهد به آن وارد شود مانند: هر کشور یا شهری، کلیسا یا مسجد، هر سازمان یا نهادی برای برقراری نظم امنیت و آرامش اعضای خود یکسری قوانین وضع کرده است که، باید آن را رعایت کنیم؛ مثلاً زمانی که انسان وارد بیمارستان میشود نمیتواند با صدای بلند با گوشی خود صحبت کند یا زمانی که وارد یک مکان مذهبی میشود باید یکسری حرمتها را رعایت کند. جمعیت احیای انسانی(کنگره۶۰) در ۳۱ شهریورماه ۱۳۷۸ توسط مهندس حسین دژاکام، پایهگذاری و تأسیس گردید. بنیان کنگره۶۰ از همان ابتدا میدانستند که ورود به حوزه اعتیاد و مواد مخدر و مصرفکنندگان مواد مخدر، امری سهل و آسان نیست و مشکلات خاص خود را دارد. ایشان در بدو شروع فعالیت، علاوه بر تنظیم قوانین اصلی و داخلی کنگره۶۰ که در ۱۴ بند، در کلیه جلسات کنگره۶۰ قرائت میشود، منشوری تحت عنوان حرمت کنگره۶۰ را تنظیم و تدوین نمودند.
در این نوشتار که تحت عنوان حرمت کنگره۶۰ از آن یاد میشود، مهمترین نکات و موضوعاتی که ممکن است اعضای کنگره۶۰ از ناحیه آنها آسیب ببینند، مد نظر قرار گرفته و در تمامی جلسات و کارگاههای آموزشی کنگره۶۰، دو بار در ابتدا و انتهای جلسه قرائت میشود. کنگره۶۰ یک مرکز راهنمایی درمان اعتیاد است و بایستی شرایط مطلوب و امنیت لازم، جهت برگزاری جلسات و کارگاههای آموزشی را داشته باشد تا مصرفکنندگان مواد مخدر که بعضی از آنها کلکسیونی از قانونشکنی را در کارنامه گذشته خود داشتهاند، بتوانند در کنار هم و در آرامش کامل به امر درمان اعتیاد بپردازند. از زاویهای دیگر، مرکزی که هزاران مصرفکننده مواد مخدر(درمان شده و یا تحت درمان) را بتواند پوشش دهد و در خود جای دهد و به درمان و رهایی برساند، بنابراین بایستی قوانینی بسیار محکم، روشن و قابلاجرا داشته باشد تا بتواند در این حوزه فعالیت نماید.
در اینجا صحبت از قوانینی است که اهمیت آنها از قانون، بالاتر است و به همین دلیل از واژه حرمت استفاده شده است. حرمت با کلماتی؛ چون حریم، محرم و حرام هم خانواده است و نشان از اهمیت خاص موضوع میباشد. کنگره۶۰ مکانی مقدس و امن است، زیرا هدف آن مقدس است. آیا رهایی یک انسان از دام اعتیاد مقدس نیست؟ آیا احیای یک نفس که به تعبیر کلامالله، احیای کل نفوس است، مقدس نیست؟ بنابراین، در چنین مکان و فضایی امنیت خاطر، بسیار مهم است و بایستی این شرایط وجود داشته باشد به همین منظور، در کنگره۶۰ حریمهایی در نظر گرفته شده که اعضاء هیچگاه نبایستی از آنها عبور نمایند؛ زیرا عبور از آنها، به معنی وارد شدن به مسائلی است که به احتمال قطع به یقین به شخص آسیب میرساند و او را از ادامه درمان و یا بعد از درمان، از ادامه سفر دوم بازمیدارد.
ما میخواهیم در کمال آرامش و فراغت، اعتیاد خود را درمان کنیم؛ پس از آن در سفر دوم به ادامه آموزش و خدمت خود بپردازیم. میخواهیم با خیال راحت و بدون اضطراب به کنگره بیاییم و با کسی خرده حساب نداشته باشیم.
کنگره۶۰ این حریم و مرزها و خطوط قرمز را برای ما در نظر گرفته و مشخص نموده است که اگر میخواهیم با خیال راحت راهمان را ادامه دهیم بایستی آنها را رعایت کنیم، در غیر این صورت، دیگر کنگره۶۰ برای ما کنگره۶۰ نخواهد بود.
دروغ گفتن :
ما در کنگره۶۰ یاد میگیریم که راستی و درستی، تضمین کننده سلامتی و پیشرفت ماست. دلیلی ندارد که یک سفر اولی به راهنمایش دروغ بگوید و برای مثال: مقدار مصرف یا وضعیت خود را پنهان کند. ما در اینجا میآموزیم که حقیقت، در اعمال و ادامه، نقاب از رخ برمیگیرد؛ پس چه بهتر که از همان ابتدا با راستی و درستی جلو برویم و نگران بر ملا شدن چیزی نباشیم. در تمام سطوح زندگی این قانون حکم فرماست و با یک دروغ، انسان به چرخه دروغ وارد میشود و برای اینکه دروغ اول و دروغهای بعدی برملا نشود، باید صدها دروغ بگوید که در نوع خود، جهنمی بینظیر است. ما یاد میگیریم بالاترین زرنگی صداقت و راستگویی است.
علیه شخصی سرزنش کردن :
به تعبیر نگهبان کنگره ۶۰، غیبت کردن و سرزنش کردن، یک سم مهلک است و در هرکجا شایع شود، آنجا را ویران خواهد کرد. اعضای کنگره خوب میدانند که غیبت کردن و سرزنش کردن پشت سر دیگران، چگونه حال خود انسان را خراب میکند. ما خوب میدانیم که اگر غیبت کنیم، چه غیبتهایی که ممکن است در مورد ما انجام شود. ما یاد گرفتهایم که اگر باد بکاریم طوفان برداشت میکنیم؛ پس اگر میخواهیم در مورد ما غیبت و سرزنش نشود، برای حال خودمان هم که شده، غیبت دیگران را نمیکنیم. الحق و الانصاف که این مسئله در کنگره۶۰ به سطح بسیار پایینی رسیده است. گاهی ممکن است در جلسه مسافر یا همسفری یک کلمه را اشتباه تلفظ کنند که آقای مهندس هم اشاره کردند که نباید آن را سرزنش کنیم یا بخواهیم درستش را بگوییم یا بخندیم و یا کسی مشارکتی که را انجام میدهد نمیتوانیم در جواب آن مشارکت نظرمان را بگویم که این موضوع هم توسط آقای مهندس گفته شد و باید رعایت کرد.
حرف یکدیگر را قطع نمودن :
این مسئله در کنگره۶۰ بسیار عالی اجرا میشود و کسی حرف کسی را در هنگام صحبت قطع نمیکند و چقدر زیباست که انسان میبیند افرادی که روزگاری مصرفکننده مواد مخدر بودهاند، در ادبیات و گفتمان خود، چه نکات ظریفی را رعایت میکنند؛ حتی بعضی افراد با تحصیلات بالا ممکن است رعایت نکنند. بچههای کنگره، زمانی که در جمع صحبت میکنند، انسان لذت میبرد از اینهمه احترام، ادب و آداب سخن گفتن.
بحث سیاسی نمودن :
این مسئله نیز در عالیترین سطح خود، در کنگره۶۰ رعایت میشود و اعضای کنگره بهطور کامل، از بحثهای سیاسی اجتناب میکنند.
الفاظ ناشایست بیان کردن :
مسئله الفاظ ناشایست در ادبیات و فرهنگ اعتیاد، چیز دور از انتظاری نیست. البته نه در مورد همه. در کنگره ۶۰ به دلیل وارد شدن این موضوع به حرمت و از سوی دیگر، آموزشها و فراگیری آداب معاشرت، باعث گردیده، این موضوع به کمترین سطح ممکن برسد و اعضای کنگره میدانند که اهمیت واژهها و بار آنها چه نقش مهمی در روحیه و به طور کلی در حال خوش ما دارد و حال خوش چیزی نیست که بتوان به راحتی آن را از دست داد.
بدون اطلاع و هماهنگی، هرگونه پولی را پرداخت و دریافت کردن؛ و یا هرگونه وجهی را تحت عنوان قرض یا وام به هر شخص حقیقی یا حقوقی پرداخت کردن:
مسئله ارتباطات مالی، یکی از مفاد مهم حرمت کنگره۶۰ میباشد. اعضای کنگره۶۰ به خوبی دریافتهاند که حساب و کتاب مالی با اعضای کنگره داشتن؛ یعنی از دست دادن آرامش و حال خوش. حساب و کتاب مالی؛ یعنی اینکه دیگر نمیتوانیم با خیال راحت به کنگره بیاییم؛ زیرا بسیار محتمل است و طبیعی است که تعهد مالی در زمان خود انجام نشود و این میتواند روابط ما را با طرف مقابل خدشهدار نماید و درنهایت باعث شود که فرد یا افرادی که وارد این داستان شدهاند، دیگر نتوانند به راحتی در کنگره حضور داشته باشند. نمیتوانیم ادعا کنیم که این مسئله اصلاً در کنگره وجود ندارد خیر، باید بگوییم در طول مدت فعالیت کنگره۶۰ در موارد بسیار محدود هر کسی در هر جایگاهی به این مسئله وارد شده جایگاه خود را از دست داده و در نهایت از کنگره جدا شده است.
از لباس و پوشش نامناسب استفاده کردن :
مسئله پوشش و لباس منحصر به خانمها نیست. در کنگره، خانمها و آقایان، هر دو بخش مشمول این موضوع هستند و بایستی از لباس و پوشش مناسب استفاده کنند. حتی در بین آقایان، استفاده از تیشرت بدون یقه با آستینهای خیلی کوتاه، ممنوع است.
بدون مجوز راهنما، تلفن دادن و تلفن گرفتن و یا هرگونه ارتباطی بیرون از کنگره برقرار نمودن :
افرادی که برای درمان به کنگره۶۰ مراجعه مینمایند و در ابتدای سفر اول هستند، بدون اجازه راهنمای خود؛ حتی نمیتوانند تلفن دیگر اعضای لژیون یا کنگره را داشته باشند. اعضای کنگره، بیرون از کنگره، ارتباطی با یکدیگر ندارند و هیچگونه رفت آمد خانوادگی نیز ندارند. حتی اعضای قدیمی کنگره، آدرس محل سکونت یا کار یکدیگر را دقیقاً ندارند و رفت و آمدی نیز ندارند. رابطه کاری و شغلی نیز از مواردی است که جز حرمت میباشد و برقراری آن خصوصاً در سفر اول میتواند بسیار آسیبزننده باشد. بخش دیگری از حرمت کنگره۶۰ به موضوع محافظت از وسایل شخصی مثل کیف موبایل و غیره اشاره مینماید. در کنگره۶۰ اگر کسی به فرض کیف یا موبایل خود را گم کند، بهجای اینکه طلبکار باشد، سرافکنده و خجالتزده است که چرا نتوانسته از کیف یا موبایل خود مراقبت کند و به تعبیری حرمت را رعایت نکرده است. در مجموع؛ تکتک مفاد حرمت کنگره۶۰، با ظرافت و تفکری همه جانبه، تمام کانالهایی که ممکن است به نحوی از آنجا، به حضور و ارتباطات ما در کنگره آسیب برساند را مسدود مینماید. ما با رعایت این حریمها، میتوانیم با خیال راحت و برای همیشه در جمع اعضای کنگره۶۰ حضور داشته باشیم و با کسی کوچکترین مشکل و مسئلهای نداشته باشیم و از حضور در کنگره۶۰ و بودن با اعضای کنگره لذت ببریم و کنگره۶۰ برای ما یک بهشت حقیقی باشد که البته است.
ما در کنگره۶۰ زندگی میکنیم و این زندگی و زنده بودن مربوط به رعایت حرمت است. حرمت کنگره رگ حیاتی ماست. ما وقتی که رعایت میکنیم در کنگره زندهایم، لذت میبریم و استفاده میکنیم؛ اما خدایی نکرده اگر حرمت رعایت نشود، گویی شخص رگ حیات خود را زده است و دچار نوعی مرگ و ممات تدریجی میشود و در انتها خود به خود از این جمع ترد میشود. فضای کنگره برای افراد حرمت شکن چنان سخت و سنگین میشود که قابل تحمل نیست و همین مسئله فرد را از کنگره خارج و دور مینماید؛ بنابراین حرمت، برای ما محدود کننده نیست، بلکه نگهدارنده ومحافظت کننده ما در برابر آسیبهاست. رعایت حرمت کنگره برای همه است، جدید و قدیم ندارد. هر کس در هر جایگاهی که است رعایت حرمت برای او الزامی است. همانگونه که نگهبان کنگره در نوشتار حرمت اشاره نمودهاند که بر تمام اعضا فرض است که حریم فوقالذکر را محترم شمارند. مطلبی که در ادامه آوردهام نگاه هوش مصنوعی است در مورد این دستور جلسه:
کنگره۶۰، روابط کاری و مالی بین اعضا ممنوع است تا از ایجاد هرگونه تنش، سوء تفاهم و یا وابستگی مالی که ممکن است مانع از پیشرفت در روند درمان شود، جلوگیری شود. این ممنوعیت با هدف حفظ آرامش و تمرکز اعضا بر روی درمان و همچنین ایجاد فضایی سالم و امن برای همه افراد در کنگره اعمال میشود. دلایل ممنوعیت روابط مالی و کاری در کنگره ۶۰ حفظ آرامش و تمرکز بر درمان، روابط مالی و کاری ممکن است باعث ایجاد استرس، نگرانی و درگیری بین اعضا شود که این امر میتواند روند درمان را مختل کند. جلوگیری از سوءتفاهم و اختلافات. در صورت وجود روابط مالی و کاری، احتمال بروز سوءتفاهم، اختلافات و نارضایتی بین اعضا افزایش مییابد که این موضوع میتواند به روابط و اعتماد در کنگره آسیب بزند.
ایجاد فضایی امن و سالم:
ممنوعیت این نوع روابط باعث میشود که کنگره به عنوان یک فضای امن و سالم برای همه اعضا باقی بماند و افراد با خیال راحت بتوانند به درمان خود بپردازند.
حفظ استقلال و عدم وابستگی:
کنگره بر استقلال اعضا تأکید دارد و ممنوعیت روابط مالی و کاری کمک میکند تا اعضا از نظر مالی و عاطفی به یکدیگر وابسته نشوند و بتوانند به طور مستقل در مسیر درمان پیش بروند.
ایجاد حس برابری:
این ممنوعیت باعث میشود که همه اعضا در کنگره با یک دیدگاه و جایگاه برابر دیده شوند و هیچکس برتری یا وابستگی خاصی نسبت به دیگری نداشته باشد؛ بنابراین هدف از این ممنوعیت، ایجاد محیطی سالم و حمایتی برای اعضای کنگره است تا بتوانند با آرامش و تمرکز کامل به درمان خود بپردازند و از آسیبهای احتمالی ناشی از روابط مالی و کاری جلوگیری کنند.
منابع: صحبتهای دیدهبان مسافر علی خدامی
نویسنده: همسفر اعظم(ز) رهجوی راهنما همسفر مهدیه(لژیون اول)
رابطخبری و ویراستاری: همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر مهدیه(لژیون اول)
ارسال: همسفر مهدیه رهجوی راهنما همسفر سمیه(لژیون دوم)
همسفران نمایندگی کریمان
- تعداد بازدید از این مطلب :
59